Görüş Bildir
Haberler
Ölmeden Önce Kabulleneni Kuş Tüyü Gibi Hafifletecek 17 Acı Gerçek

etiket Ölmeden Önce Kabulleneni Kuş Tüyü Gibi Hafifletecek 17 Acı Gerçek

Melissa
29.12.2019 - 15:00

Üzgünüz ama bunlarla yüzleşmek zorundasınız...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Pat diye söylemek istemezdik ama bir gün öleceksiniz.

Bütün gün detoks yapıp sağlıklı ürünleri ile beslenmeyi bırakın diye söylemiyoruz, öleceğinizi bilerek yaşamak yaşam kalitenizi gerçekten arttıracaktır.  Ortalıkta 1000 yıllık planlar yaparak dolaşmanız aşırı fantastik çünkü.

2. Sevdikleriniz de ölecek.

Bu kısmı gerçekten çok acıklı biliyorum. Fakat uzun ve sağlık bir ömür demek genelde sevdiklerinizin ölümünü görmek demek oluyor. Detoksa abanırken bir daha düşünün derim.

3. Ömrünüz farkına varmadığınız bir yarışla geçecek ve neredeyse hiç birinci olamayacaksınız.

İşte okulda, mahallede ve sülalenin KPSS'ye hazırlanan tüm kuzenlerinde, her yerde bir yarışın içinde olacaksınız. Kendinizi hep birini yenmeye çalışırken yakalayacaksınız. Gerek yok yazık günahtır ömrünüze. Yine KPSS'ye hazırlanın ama geçen sene Manisa'ya atanan Ayfer teyzenin oğlu dombili Necati'yi artık düşünmeyin.

4. Ömür boyu süren bir aşk yok, şanslıysanız çok sevilirsiniz.

İlk sevdiğiniz kız ya da erkek de size deli divane olmayacak. Büyük olasılıkla birkaç kez kalbiniz kırıldıktan sonra tanıştığınız birileriyle şanslıysanız aşka düşüp bir hayat kuracaksınız. İlk yılların kıymetini bilin çünkü gerçek aşk yok eldeki aşk da kısa sürecek. Ağlamayın.

5. Yaşlanmaktan kaçamazsınız fakat eğlenmeye devam edebilirsiniz.

Kırışacaksınız, göğüsleriniz sarkacak ve erken saatlerde koltukta uyuyakalacaksınız. Hiç başınıza gelmeyecekmiş gibi ötelemeyi bırakın. Estetik dokunuşlar sadece birkaç sene size kendinizi iyi hissettirir. Yaşlanmayı daha gelmeden severseniz, geldiğinde ağlamazsınız sümüklü okuyucularım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Büyük ihtimalle hayal ettiğiniz kadar önemli bir insan olamayacaksınız.

Büyük ihtimalle Nobeller almayı, büyük işler başarmayı hatta bir yıldız olmayı düşlüyordunuz. Canlarım oraların kontenjanları çok az. Aynı şehirde doğup büyüyecek, şanslıysanız işe tek vesaitle gittiğiniz inşallah kimseye muhtaç olmadığınız bir hayat kurabilirseniz bizden size yılın en mücadeleci sıradan insanı Oscar'ı geldi bile.

7. Duyduğunuz iyi şeylerin çoğunu duymak istediğiniz için size söylediler.

Hayatınız boyunca size, başarılı olduğunuz, yakışıklı olduğunuz, iyi bir ebeveyn olduğunuz, yaşınıza göre iyi göründüğünüz gibi yüz binlerce güzel şey söylenecek. Üst üste sizi üzüyoruz ama bunların yüzde sekseni siz bunları duymak istediğiniz için size söylendi. Bu çok da kötü bir şey değil ama siz yine de hepsine inanmayın.

8. İnsanlar çok az değişir, olduğunuz şeyi asla değiştiremeyeceksiniz.

Dünya üzerinde kendini değiştirebilmiş çok az insan var. Onların da kendilerini mi değiştirdikleri yoksa esas kendileri gibi olmaya mı başladıkları şaibeli. Bize sorarsanız her şey özüne döner. Kendinizi beğenmiyor olabilirsiniz ama ne olduğunuzu kabul etmek kendinizi değiştirmek için çıkacağınız yoldan daha kısa ve faydalı bir yol olacaktır.

9. Başkalarını ise hiç değiştiremeyeceksiniz...

Bir ömür bir adamı ya da bir kadını kafanızdaki insana dönüştürmeye çalışacaksanız siz zaten bitmişsiniz. Beyhude geçmiş bir ömür daha...

10. Küçükken size hayran olan bebekleriniz büyüyünce sizi pek beğenmeyecekler.

Bebekken ağzınızın içine düşen bu boklular büyünce kapıları çarpacak sizi düşüncesizlikle suçlayacak ve siz yaşlı bir gevezeye dönüştüğünüzde sizi dinlerken telefonuyla oynayacak. Bize sorarsanız emekliliğinizde yazlık bir yere taşının ve komşularla okey oynayıp kedi köpek besleyin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Ne kadar iyi bir insan olursanız olun sizden nefret edenler olacak.

Ömrünüz boyunca tek bir karıncayı dahi incitmeden bir hayat yaşasanız yine de size yan yan bakıp BU NE BİÇİM İNSAN YA diyen birileri olacak. Sakın ona buna yaranmak için iyi olmayın. Fakat iyi bir insan olarak kendinize yaranabilirsiniz ve bu paha biçilmez.

12. Bensiz yapamazlar demeyin herkes sizsiz yapabilir, bir ihtimal özlerler.

Bazen oturup büyük bir yanılgıyla bensiz ne yaparlar diye düşünebilirsiniz. Fakat gerçekler genelde düşündüğünüzden hep bambaşkadır. Bazıları gerçekten çok üzülecek ama toparlanacak. Bazıları maalesef sizsiz daha iyi olacak. Ağlamayın!

13. Hayattan aldıklarınızın çoğunu henüz yaşarken geri vereceksiniz.

Hayat başladıktan sonra büyürsünüz, çalışırsınız, dostlar edinirsiniz, güzelleşirsiniz. Sonra işte zaman geçtikçe bunların çoğunu kaybedersiniz. Sanki biz bilmiyoruz NE İÇİMİZİ KARARTIYORSUN diye söylüyorsanız hatırlattık diyelim.

14. Bir gün, gençken tam bir aptal olduğunuzu kabul edeceksiniz.

Tanrım o gençlik yılları ne kadar zekasızmışım demeyen çok az insan vardır. Seda Sayan bile bazen televizyonda gençken ben de bazı hatalar yaptım diyor.

15. Sizin olmayan şeylerin peşinde koşarken çok üzüleceksiniz, üzülmeyin.

Başkalarına ait şeylerin peşinde koşmayın.  Gerçekten üzülürsünüz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Koca bir ömrü tavizsiz ve minnetsiz geçirmek imkansız. Büyük bir yalan.

Böyle kitaplarda ve filmlerde anlatıldığı gibi bir hayat yok beyler. Beyler diyorum çünkü bu hataya genelde beyler düşüyor. Bazen eşinize bazen size çemkiren evden gitmesine razı olmadığınız çocuğunuza para kazanmak zorunda olduğunuzda patronunuza her yerde illa biraz boyun bükmek zorunda kalacaksınız. Bunu hiç yapmadıklarını söyleyen insanlara inanıp siz yapmak zorunda kaldığınızda kendinizi çok yıpratmayın diye söylüyoruz.

17. Son olarak, para hep lazım!

Ne kadar kazanırsanız kazanın paranızın dörtte birini unutup köşeye atın. Bunu tam olarak başınızı okşayan bir anne sesiyle söyledik. Umarım çok üzmedik sizi deyip konuyu kapatalım. Uzunu kısası önemli değil güzel bir ömrünüz olsun.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
449
157
115
54
47
30
30
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nuraylikko

İçim karardı. Bu listedeki çoğu maddeyi reddederek geldim bu yaşa. Bundan sonra da reddetmek için savacağım. Onedio içeriklerini severim ama aşırı boş bir iç... Devamını Gör

fatma keskin

nekadar saçma bir içerik. genç kardeşlerim bu umutsuz dolu satırları okuyup ciddiye almayın yazanı bağlar bu cümleler. siz hep yarışın hep başarılı olmaya ca... Devamını Gör

Bunların hepsini çoktan kabullendim. Bide bazı moronlara laf anlatmaya çalışmayın ne kadar açıklasanız, önlerine kanıtlar yığsanız da onlar kendi bildiğini o... Devamını Gör