Görüş Bildir
Haberler
Öldürmeyen Allah Öldürmüyor: 10 Sıra Dışı Beslenme Örneği

etiket Öldürmeyen Allah Öldürmüyor: 10 Sıra Dışı Beslenme Örneği

Peynirli Omlet
21.01.2016 - 18:21 Son Güncelleme: 21.09.2021 - 12:45

Kimi protesto amaçlı, kimi fazla(!) seçicilikten kaynaklı, kimi de inancı yüzünden yanlış beslenme kurbanı insanlar… Beslenmede yanlış uygulamalar sağlık sorunlarına ve ölümlere yol açabiliyor. Aman siz siz olun doktor yönlendirmesi olmadan diyet yapmaya kalkışmayın!

Kaynak: http://www.oddee.com/item_99526.aspx
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 1940’tan Beri Ölüm Orucunda Olan Hintli

1. 1940’tan Beri Ölüm Orucunda Olan Hintli

Prahlad Jani, 1940 yılından itibaren hiçbir şekilde yemek yemediğini, su dahi içmediğini iddia ediyordu. Hindu tanrısı Amba tarafından mistik yollarla beslendiğini söyleyen adam (2003 yılında on, 2010 yılında on beş günlük olmak üzere) bazı araştırmalara konu olmuştur. Dış kaynaklardan beslendiğine dair herhangi bir bilgi ya da belge olmayan bu adamın hayatta kalma yeteneği bilim insanlarının bir kısmını şaşırtsa da bazıları bu duruma şüpheyle yaklaşmıştı. Kendisi geçtiğimiz yıl Mayıs ayında hayatını kaybetti.

2. 6,5 Sene Boyunca Sadece Portakal Suyuyla Beslenen Profesör

2. 6,5 Sene Boyunca Sadece Portakal Suyuyla Beslenen Profesör

Dr. Michael Werner, Kuzey Almanya’da yaşayan ünlü bir breathariandır (ışık ve nefesle beslenme akımına dâhil olan kişi). 6,5 yıldır her gün 4 fincan kahve ve 2 bardak portakal suyu (ek olarak bir kadeh şarap) içerek hayatını sürdürdüğünü iddia eden Werner; breathaerianizm ile ilgili bir kitap yazmış (Life from Light), bu inançla zihnin doğru şekillendirilebileceğini anlatmıştır. Işık, nefes falan bilinmez de epeydir grip olmadığı kesin!

3. 46 Gün, Sadece Bira İçen Adam

3. 46 Gün, Sadece Bira İçen Adam

J. Wilson, Lowa eyaletinin Des Monies şehrinde, evinde bira yapan bir Hristiyan. Bavarian rahip gelenekleri ile kendi bira merakını birleştiren adam, 46 gün boyunca yalnızca bira içerek yaşadı. Paskalyada son verdiği diyetinin kutlamasına eşi, doktoru ve papazı katılan Wilson burada domuz sucuğu yedi. Gözlerden belli, abi komanın ucundan dönmüş...

4. Bir Yıl Boyunca Starbucks’tan Beslenen Kadın

4. Bir Yıl Boyunca Starbucks’tan Beslenen Kadın

Beautiful Existence –evet, bu onun gerçek adı- bir yıl süresince Starbucks dışında hiçbir yerden yiyecek, içecek bir şey almadı (Starbucks’ın türevi  Tazo Tea, Evolution Fresh, and Roy Street Coffee istisnalarıyla). Çalışırken sipariş ettiği pizzaların sert olmasına tepki olarak başlattığı rejim, aylık 500-600 dolara mâl oldu. 'Olmaz olsun böyle diyet' diyen Existence, bir senenin sonunda bu eziyetin bitişini balık ve patates kızartmasıyla kutladı.

5. İki Ay Boyunca Sadece Patates Yiyen Adam

5. İki Ay Boyunca Sadece Patates Yiyen Adam

Chris Voight’in patates aşkının sebebi, Washington Devlet Patates Komisyonu’nun başkanı olmasıdır. Patates tüketimine getirilen yeni düzenlemeyi protesto etmek için iki ay boyunca günde 20 patates yiyen Voight, 12 kilo verdi. Akıllarda soru işareti bırakıyor tabii, amaç protesto muydu, bıngılları eritmek miydi acaba? (Neyse, reklamın iyisi kötüsü olmaz derler)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pizza Yiyerek Yaşayan Adam

6. Pizza Yiyerek Yaşayan Adam

Maryland’da yaşayan Dan Janssen, sebzeden nefret etmesine rağmen bir vejetaryen olmak istedi ve çözümü peynirli pizza yemekte buldu. Nadiren bir kâse tahıl yemek dışında rejimine sadık kalan Janssen, diyabet hastası olmasına rağmen kolesterolü ve kilosunun iyi olduğu söyleniyor. Hayır, çok mu lazım yani... Hem sebze sevme hem vejetaryen olma sevdasına düş! Amma kabız olmuştur o... Bunlar da bağırsak arkadaş, bir yere kadar!

7. 13 Yıl Boyunca Sadece Noodle Yedi

7. 13 Yıl Boyunca Sadece Noodle Yedi

Wight adasında yaşayan Georgi Readmani 5 yaşında “ramen” denilen noodle türünü keşfetti ve 13 yıl boyunca tek besin kaynağı bu oldu. Readmani 18 yaşında olmasına karşın yetersiz beslenme yüzünden vücut yaşı 80'di. Ah, o bir Türk annesinin eline düşecekti ki...

8. 15 Yıl Tavuk Nugget Yiyen Genç Kadın

8. 15 Yıl Tavuk Nugget Yiyen Genç Kadın

Stacey Irvine, ailesinin ısrarlarına rağmen tavuk nugget dışında hiçbir şey yemeyen bir İngiliz. Sağlık sorunları yaşayan Irvine’in doktorları, beslenme şeklini değiştirmezse onun öleceğini söyledi.

9. 12 Gün Boyunca Muz Yiyen Diyetisyen

9. 12 Gün  Boyunca Muz Yiyen Diyetisyen

Yula Tarbath,  12 gün boyunca sadece muz ve suyla besleniyor. “Banana Island Diet” adını verdiği bu diyeti yaparken günde 22 km koşan kadın zihninin ve cildinin ışıldadığını hissetse de (neyse ki) potasyum zehirlenmesinden ölmemiştir. Canan Karatay'a dil uzatan taş olsun!

10. Bütün Besinini Bir Şişeye Sığdıran Adam

10. Bütün Besinini Bir Şişeye Sığdıran Adam

Yazılım mühendisi Rob Rhinehart, 2013 yılında gıda ve beslenmeyle ilgili bir deney yapmak istedi. Amacı sağlıklı besin maddeleri içeren, insan vücudunun ihtiyaç duyacağı vitaminleri barındıran, ucuz bir toz gıda yapmaktı. 1970’lerde çekilen “Soylent Green” filminden ilham alarak ürününe “soylent” adını veren Rhinehart, iyi bir reklam kampanyası ve bağışçı desteğiyle Birleşmiş Milletler’de ve Kanada’da ün kazandı. Oldukça kötü kokulu bu ürünün kilo kaybettirip kas ürettiği söyleniyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
529
174
77
76
65
24
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
okisi

türkiye olarak 11 eklenebilirdi bence

Develop ER

2 net yalan bir Türk bu konuda denemsi olmuştu, diye hatırlıyorum sadece portakal ile beslendiği için hastanelik olmuştu. Yanlış hatırlamıyorsam Namık Ekin o... Devamını Gör

helcaraxe

Lowa degil iowa :D