Görüş Bildir
Haberler
Oldukça Nadir Görülen Hastalıklara Sahip Bu Çocukların Hikâyeleri Sizi Derinden Etkileyecek!

etiket Oldukça Nadir Görülen Hastalıklara Sahip Bu Çocukların Hikâyeleri Sizi Derinden Etkileyecek!

esma çetin
18.11.2018 - 11:04

Çocukluk dönemi genelde herkes için çok mutlu geçer. Ama bazı çocuklar için hayat o kadar da kolay değil... Birbirinden farklı 10 hastalığa sahip olan çocukları sizler için derledik. Buyurun detaylara.

Kaynak: https://listverse.com/2018/02/17/10-i...
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Benjamin Button'ın hayat bulmuş hali Bayezid Hossain

10. Benjamin Button'ın hayat bulmuş hali Bayezid Hossain

2012 yılında Magura'da doğan Bayezid Hossain, oldukça nadir görülen progeria hastası. Bu hastalıktan muzdarip insanların vücutları normale oranla 8 kat daha hızlı yaşlanıyor. 6 yaşındaki Bayezid 70 yaşındaki bir bedende!

Bayezid'ın çukur gözleri ve sarkmış cildi diğer çocukları korkutuyor. Güçten düşmüş bedeni ve ağrıyan eklemleri yüzünden hiçbir okul aktivitesine katılamıyor. Ayrıca bu hastalığından dolayı Bayezid'in fazla yaşayamayacağı tahmin ediliyor. Progeria hastaları ortalama 13 yaşlarına kadar yaşayabiliyorlar ve genellikle kalp krizinden ölüyorlar.

9. Güney Kore'nin Petar Pan'ı Shin Hyomyung

9. Güney Kore'nin Petar Pan'ı Shin Hyomyung

Shin Hyomyung 1989 yılında doğmasına rağmen hala genç bir çocuk gibi görünüyor. 'Highlander sendromu' olarak bilinen bir hastalıktan dolayı Shin'in yaşlanması oldukça yavaş seyrediyor. Güney Kore'de yayınlanan belgesele göre ergenlik yıllarına kadar Shin'in gelişimi normal olarak ilerlemiş ancak daha sonrasında gelişimi durmuş. 29 yaşında olan Shin'in sağlık durumu oldukça iyi. Halk ona Kore'nin Peter Panı diyor.

8. Deniz kızı Shiloh Pepin

8. Deniz kızı Shiloh Pepin

Shiloh Pepin, tıpta sirenomelia olarak bilinen 'Deniz kızı sendromuyla' doğmuş. Bacakları birbirine yapışık olarak 1999 yılında doğan Shiloh'a doktorlar birkaç gün yaşar demişler. Deniz kızı sendromuyla doğan diğer çocukların aksine, bacaklarından geçen arterler yüzünden Shiloh'nun bacakları birbirinden ayrılamıyor. Bu sendromdan dolayı da Shiloh'nun rahmi, idrar kesesi ve normal insanlar kadar büyük bağırsakları yok, kısmi olarak çalışan bir böbreği var. 

Bütün bu zorlukların üstesinden gelen Shiloh 2009 yılında 10. yaş gününü kutladı ve 'yaşamaz' diyen doktorları yanılttı. Doğuştan bir savaşçı olan Shiloh Oprah'nın talk showuna katıldı ve dünyadaki diğer çocuklar için de umut ışığı oldu. Bu yaşam savaşına daha fazla dayanamayan Shiloh 10 yaşındayken vefat etti.

7. Tessa Evans

7. Tessa Evans

Magheralı Tessa Evans, doğuştan arhinia hastası. Oldukça nadir görülen bu hastalıktan muzdarip insanların koku duyusu ve sinüs boşlukları olmuyor. Tessa'nın ailesi kızlarının yeni bir tedavi yönteminin ilk hastası olmasını kabul etmişler ve 3 boyutlu yazıcıyla yapılmış bir implant, burun görüntüsü vermek için Tessa'nın derisinin altına yerleştirilmiş. Tessa'nın gelişimi tamamlandığında ise bir dövme sanatçısı Tessa'nın burnu normal gözüksün diye dövmeyle burun kontörü yapmış.

Doğduğunda boynuna bağlanan bir tüp yardımı ile nefes alabilen Tessa, birkaç ay geçtikten sonra ağzından nefes almayı öğrenmiş. Koku duyusu olmadığı için Tessa, diğer duyularına yönelip onları geliştirmek durumunda.

6. Çinli "balık çocuk" Pan Xianhang

6. Çinli "balık çocuk" Pan Xianhang

'Balık çocuk' takma adı takılan Pan, tüm vücudunu saran bu cilt hastalığıyla doğmuş. Pan'ın bu hastalığının maalesef ki tedavisi yok, ayrıca cildi sürekli kaşındığı ve hareket kabiliyeti kısıtlı olduğu için Pan'ın yaşam kalitesini düşürüyor. Kendisi büyüdükçe pulları daha da kalınlaşan Pan, doktorların önerdiği kremler ve soğuk suyla anca rahatlayabiliyor. 

İhtiyosis olarak bilinen bu hastalık, iki ebeveynden de gelen hastalıklı genlerle aktarılıyor. Her yıl 16,000'den fazla çocuk bu hastalıkla doğuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Dünya'nın en güzel kızı Kristina Pimenova

5. Dünya'nın en güzel kızı Kristina Pimenova

Kristina, 3 yaşından beri modellik yapıyor ve Dolce&Gabbana ve Roberto Cavalli gibi büyük markalarla çalışıyor. 9 yaşındayken 'Dünya'nın en güzel kızı' olarak anılmaya başladı. Annesinin idare ettiği Facebook sayfası, 2 milyondan fazla beğeni alıyor ancak Kristina'ya gelen sapıkça yorumlar ve mesajlar yüzünden eleştirmenler bu yaşta bu denli şöhretin Kristina'nın gelişimi için kötü olduğunu söylüyorlar. Annesi de eski bir model olan Kristina, annesin yolundan ilerliyor.

4. Dünya'nın en güçlü çocuğu Richard Sandrak

4. Dünya'nın en güçlü çocuğu Richard Sandrak

1992'de Ukrayna'da doğan Richard'ın ailesi ağırlık çalışıyordu ve babası dövüş sanatlarıyla ilgiliydi. 3 yaşında ağırlık çalışmaya başlayan Richard, 1999 yılında medyada 'Dünya'nın en güçlü çocuğu' olarak adını duyurmaya başladı. Aşırı kaslı vücudu Mr. USA, The Emerald Cup, Mr. Olympia ve the Arnold Classic gibi şovlara konu oldu. 

Bu kadar erken yaşta bu denli vücut geliştirmesi, insanların kafasında steroid kullanımı ve çocuk istismarı gibi soru işaretlerine sebep oldu. Söylenilenlere göre Richard'ın vücudundaki yağ oranı %1'miş ve bu da gelişim dönemindeki bir çocuk için hiç sağlıklı değil. Tüm bu iddiaları yalanlayan Richard, ailesinin hiçbir suçu olmadığını ve spora başladığı günden itibaren çok sevdiğini söyledi.

3. Yarasa çocuk Ben Underwood

3. Yarasa çocuk Ben Underwood

Hepimizin bildiği gibi yarasalar ekolokasyon (sesle yer belirleme) yeteneğiyle doğuyorlar. 3 yaşında retina kanseri tanısı konulan Ben'in gözleri, kanser vücuduna yayılmasın diye oyulmak zorunda kalınmış. Kör kalan Ben, diliyle keskin bir ses çıkararak kendi kendine ekolokasyon öğrenmiş ve sesle yakınındaki objelerin yerini belirlemeye başlamış. Gelişmiş duyu yetisi sayesinde Ben, basketbol oynayabiliyor, kaykay sürebiliyor ve okuldan eve bisikletle dönüyor. 

Gözlerini kaybetmesine sebep olan kanser yeniden nüksetince 2009 yılında, sadece 16 yaşındayken vefat etmiş.

2. Johncris Carl Quirante

2. Johncris Carl Quirante

Johncris Carl Quirante, 'Hiperdontia' adı verilen nadir görülen bir hastalıkla doğmuş ve bu hastalık yüzünden Johncris'in ağzında 300'e yakın diş var! Normal bir insandan neredeyse 10 kat daha fazla dişe sahip olan Johncris, diş eti hastalıkları ve çiğneme sorunlarına sebep olmasın diye fazla dişlerini aldırmak için 8 ameliyat geçirmiş. Johncris şu an çok mutlu ve sağlıklı.

1. Dünya'nın en küçük çocuğu Charlotte Garside

1. Dünya'nın en küçük çocuğu Charlotte Garside

Charlotte Garside, doğduğunda boyu sadece 25 santim, ağırlığı ise 500 gramdı. O zamanlar bu durum o kadar olağan dışıydı ki hastalığın adı bile yoktu ve bir çeşit cücelik olarak tanımlandı. Doğduğu zaman yaşama ihtimali verilmeyen Charlotte, şu an neredeyse 6 yaşında ve yaşam mücadelesine devam ediyor. Ailesinin sevgi ve ilgisiyle okula başlayan Charlotte, hastalığı yüzünden mental anlamda arkadaşlarının gerisinde. Şuan 70 santimetre olan Charlotte, yeni doğan bebek kıyafetleri giyiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
272
93
26
10
6
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gshgshsg

5 numaranın ne gibi bir sorunu var da bu listeye eklemiş editör

preto saetre

Hiçbir derdi yok herşey bari bunu ortaya atalım demişler büyük ihtimalle. ulan bu kadar üzücü olayın içinde şu derdi okumak canımı çok sıktı aq milletin de... Devamını Gör

xdxdxx

5 numara hastalıkla ne ilgisi var tüm çocuklar dünya güzelidir.

kamburbalina

Derdimi dinledim, derdimden iğrendim.Onun derdini gördüm, derdime imrendim.