Görüş Bildir
Haberler
Olay Meclis'e Taşındı: Hakkari Üniversitesi Rektörü '29. Sıradaki Oğlunu Araştırma Görevlisi Yaptı'

etiket Olay Meclis'e Taşındı: Hakkari Üniversitesi Rektörü '29. Sıradaki Oğlunu Araştırma Görevlisi Yaptı'

Bir yıl önce Hakkari Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Ömer Pakiş’in, İlahiyat Fakültesi Dekanlığı döneminde 29. sırada olan oğlunu aynı fakülteye araştırma görevlisi olarak aldığı iddia edildi, Pakiş olay çarpıtılıyor dedi. Olayı Kamu Denetçisi Arif Dülger'in raporuna yansıdı ve sınavın iptali istendi. Rektörlüğün iptal etmediği sınav, Meclis Komisyonu'nda.

31 kişilik listede 29. sırada yer almış.

31 kişilik listede 29. sırada yer almış.

Sözcü gazetesinden Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre Rektör Ömer Pakiş’in oğlu Halit Ziya Pakiş, ALES ve yabancı dil sıralamasında 31 kişilik listede 29'uncu sırada yer aldı.

Diğer adaylar farklı sebeplerle elenmiş.

Diğer adaylar farklı sebeplerle elenmiş.

Başvuranlardan 19'unun transkrip belgesinde “mühür üzerinde imza olmaması, kaşenin imzasız olması” gibi gerekçelerle elendiği aktarılıyor. 

Haberde verilen bilgiye göre kalan 12 kişiden 8'i sınava girmedi. 4 kişi ise üniversitenin yazılı sınavında 5-15 gibi puanlarla elendi. 

Kamu Denetçisi Arif Dülger'in incelediği ve hazırladığı raporda elenenlerin genel not ortalamalarının 79, 84 olduğu belirtildi.

Rektör konuyla ilgili açıklama yaptı: 'İlgili mahkeme sürecini başlatacağız.'

Rektör konuyla ilgili açıklama yaptı: 'İlgili mahkeme sürecini başlatacağız.'

Hakkari Üniversitesi'ne yaklaşık 1 yıl önce Rektör olarak atanan Prof. Dr. Ömer Pakiş, konuyla ilgili açıklama yaptı. Olayın anlatıldığı gibi olmadığını söyleyen Pakiş açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

''Sınava eksik evrakla girenleri, sınava almamız söz konusu değil. Bununla ilgili elenen epeyce müracaat sayısı oluyor. Sınava girmesi gereken adayların tamamı sınava girmiyor. Bazı adaylar o sınava girmek için müracaat ediyor ama sınava girmiyor. Yani şöyle diyeyim: Sınava müracaat edenlerin yarısı eksik evrakla, yarısı da sınava katılmıyor. Yani bir sınava 30 kişi müracaat ettiyse aşağı yukarı 6 kişi katılıyor. Şimdi bu sınavda da aynı şey olmuş. Sınava katılıp da kazanmayan veya sınava müracaat edip de, sınava giremeyen hiçbir aday mahkemeye de müracaat etmemiş. Mahkeme kapısı herkese açıktır. Niye bugüne kadar mahkemeye başvurmamışlar? Şimdi 2.5 sene aradan geçmiş, birileri bunu pişirmeye çalışıyor maalesef. Perşembe günü bu konu ile ilgili Hakkari'de basın toplantısı düzenleyeceğim. Bu haberle ilgili mahkeme sürecini başlatacağız. Haberi yapan gazetedeki bilgiler yanlış. Bu adayların puanları birbirine çok yakın. Ayrıca yazılı sınav yapılıyor. Bu yazılı sınavda hiçbirisi ön değerlendirmede birinci sırada değil.''

Hazırlanan rapor Meclis Komisyonu'nda.

Hazırlanan rapor Meclis Komisyonu'nda.

Kamu Denetçisi Dülger, skandala el koyan Meclis Komisyonu'nda şu değerlendirmeyi yaptı: ''Gerekli titizlik gösterilip eksiklikler tamamlansa, kazanan iki aday, sınava girecek ilk 20 kişi içerisine bile giremiyor.''

Komisyonun tüm üyeler tepki gösterdi ve konuyu YÖK'e iletmeye karar verdi. AKP Bursa Milletvekili İsmail Aydın, ''Rektör Bey nerede olursa olsun buraya gelemez, bu şeyi savunamaz. Bunu savunacak bir yüzü olacağını zannetmiyorum'' dedi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
244
83
11
8
6
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ZuLmeT

Rektör fotoğrafta boynu bükük bakarken "Napim, bu mal oğlu mal 31 kişiden 29. oldu, neticede evlat" diyerek ezikliğini belli mi etmiş sanki...

Mabada

Buz dağının görünen yüzü.

ILGIM

Bu ülkenin referansı kuvvetli insanlara değil donanımı bol insanlara ihtiyacı var.