Görüş Bildir
Haberler
Her Gün Yapıyor Olsak da Öğrendikten Sonra 'Bildiğim Her Şey Bir Yalandan İbaretmiş' Dedirten 10 Durum

Her Gün Yapıyor Olsak da Öğrendikten Sonra 'Bildiğim Her Şey Bir Yalandan İbaretmiş' Dedirten 10 Durum

Hepimizin günlük hayatta alıştığı rutinler vardır. Ancak herkesin bilmediği şey bazı rutinlerimizi aslında yanlış yaptığımızdır. Neyse ki bazı şeyleri değiştirmek için hiçbir zaman geç değil! Bu içeriğimizde sizler için günlük hayatta yaptığınız 10 yanlışı ve bu yanlışları nasıl düzelteceğinizi anlatıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Kahve içmek

10. Kahve içmek

Kahve içmenin bir sürü faydası olduğu bilinen bir gerçek. Ancak kahvelerin de aralarında daha sağlıklı olanları olduğunu biliyor muydunuz? Hazır kahvelerdense çekirdekleri çekilerek yapılmış kahveleri tercih etmelisiniz. Ayrıca kahvenize süt eklemeniz de elbette kahvenizin daha sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

9. Dişlerinizi fırçalamak

9. Dişlerinizi fırçalamak

İster inanın ister inanmayın ancak günde iki kere, iki dakika boyunca dişlerinizi fırçalamanız gerekiyor. Ayrıca inanılanın aksine yemek yedikten sonra hemen dişlerinizi fırçalamak aslında diş minenize zarar veriyor. Yemek yedikten sonra dişlerinizi fırçalamak istiyorsanız en az bir saat beklemeniz gerekiyor!

8. Mikrodalgada yemek ısıtmak

Mikrodalgada yemeğinizi ısıtırken tabağınızda ufak bir tepe yapmak yerine yemeğinizi tabağın kenarlarına yaymanız gerekiyor. Böylelikle mikrodalgada ısınan yemeğinizin her yeri eşit ölçüde ısınmış oluyor!

7. Duş almak

7. Duş almak

Uzun ve sıcak bir duş elbette rahatlatıcıdır. Ancak sıcak suyun altında uzun bir süre durmak aslında sağlığınız için oldukça zararlıdır.  Sıcak su cildinizde barınan sağlığınıza yararlı olan bakterileri öldürebilir ve egzama gibi cilt sorunlarına yol açabilir.

Bunun aksine soğuk su bağışıklık sisteminizi güçlendirir, kan dolaşımınızı arttırır ve sindirime yardımcı olur. Bunların yanında soğuk suyun kilo kaybına da yardımcı olduğu kanıtlanmıştır.

6. Saçınızı taramak

6. Saçınızı taramak

Daha fazla düğümlendiği için saçlarınızı uçlarından taramaya başlıyor olabilirsiniz ancak aslında tam tersini yapmanız saçlarınız için daha faydalı olacaktır. Saçınızı köklerinden başlayarak tararsanız kafa derinizdeki doğal yağları saçlarınıza eşit bir şekilde yaymış olursunuz ve saçlarınız böylelikle daha az yağlı görünür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Soğuk havada ısınmak

5. Soğuk havada ısınmak

Soğuk havalarda çoğu insan en çok ısının kafadan kaybedildiğini düşünür. Bu nedenle genellikle önce kafamızı sıcak tutmaya çalışırız. Ancak başımızdan kaybettiğimi ısı oranı yalnızca yüzde 7 kadar küçük bir miktardır. Bu nedenle yalnızca kafanızı değil, bütün vücudunuzu sıcak tutmaya bakın!

4. Cilt bakımı

4. Cilt bakımı

Herkesin kendine özgü bir cilt bakım rutini vardır. Ancak bu rutin sırasında her sabah dikkat etmeniz ve atlamamanız gereken üç adım var. Birincisi bir temizleyici ile cildinizi kirlerinden arındırmak. İkincisi cildinizi güzelce nemlendirmek ve sonuncusu da güneş kremini asla unutmamak!

3. Uyanmak

3. Uyanmak

Evet, uyanmayı bile yanlış yapıyoruz! Alarmınızı ertelemek aslında sağlığınız için oldukça zararlıdır. Ne kadar fazla alarmı ertelerseniz o kadar yarım ve kalitesiz uyku uyuyacağınız için uyandığınızda çok daha yorgun olabilirsiniz!

2. Deodorant kullanmak

Bunu duymak sizi şaşırtabilir ancak aslında deodorantı sabah uyandığınızda değil, akşam yatmadan önce sıkmanız gerekiyor. Geceleri daha az terlediğimiz için ter bezleri deodorantın cildinize kazandırdığı maddeleri daha rahat emer ve bu şekilde ter kokusunu daha fazla engeller!

1. Tuvalet kağıdı kullanmak

1. Tuvalet kağıdı kullanmak
www.reddit.com

Tuvalet kâğıdı rulosu yere düşüp açıldığında toplaması bir işkence olabiliyor. Bu nedenle eğer rulonun açık olan yaprağını musluğunuzu kullanarak mühürlerseniz ruloyu tekrar sarma felaketinden kendinizi kurtarabilirsiniz!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
onur

Bu kadar çok ben çeviriyim diyen bir içerik okumadım galiba 👎👎

Mustafa YILDIZ

Aydınlatıcı bilgi teşekürler