Görüş Bildir
Haberler
Okul Müdürü Cinsel Saldırıdan Yargılanıyor: 'Odayı Sakın Boş Bırakma, Ondan Korkuyorum'

Okul Müdürü Cinsel Saldırıdan Yargılanıyor: 'Odayı Sakın Boş Bırakma, Ondan Korkuyorum'

Ankara’nın Mamak ilçesinde ilkokulda müdür yardımcısı olan 35 yaşındaki E.B., 53 yaşındaki okul müdürü A.Y. tarafından cinsel saldırıya uğradığını iddia etti. Tutuksuz yargılanan A.Y'nin davasında okul çalışanı tanık olarak dinlendi. Tanık, “'Odayı sakın boş bırakma, ondan korkuyorum' derdi” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

A.Y. hakkında, 'cinsel taciz' ve 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı' suçlarından 14 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

A.Y. hakkında, 'cinsel taciz' ve 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı' suçlarından 14 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Ankara’nın Mamak ilçesinde ilkokulda müdür yardımcısı olan 35 yaşındaki E.B., 53 yaşındaki okul müdürü A.Y.'nin kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla şikayette bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada A.Y. hakkında, 'cinsel tacizve 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı' suçlarından 14 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İddianamede, A.Y.'nin birlikte görev yaptığı E.B.’ye yönelik zincirleme şekilde sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırıda bulunduğu belirtildi.

A.Y.'nin söz konusu suçu işlediğine dair yazışma ve görüntü kayıtlarının bulunduğu da belirtilirken, sanığın koridorda E.B.’yi taciz ettiği ana ilişkin güvenlik kamerası görüntüsü de dosyada delil olarak yer aldı.

Ankara 33'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık okul müdürü A.Y., okul müdür yardımcısı E.B., taraf avukatları, tanık ve mahkeme heyeti katıldı.

Duruşmada okulda çalışan bir kişi tanık olarak dinlendi.

'Müdürlükten öğretmenliğe düşürüldüm, bunun ezikliğini yaşıyorum, çok üzgünüm'

'Müdürlükten öğretmenliğe düşürüldüm, bunun ezikliğini yaşıyorum, çok üzgünüm'

Tanık M.N., o dönem A.Y.'nin okul müdürü olarak görev yaptığını belirterek, “E.B. de müdür yardımcısı olarak görev yapıyordu. E.B, bana sürekli 'Müdürün odasına gitmek istemiyorum. Benimle sen de gel, eğer gelemezsen çay, kahve getir. Odayı sakın boş bırakma, ondan korkuyorum' derdi. Bir keresinde de E.B., A.Y.'nin kendisinden hoşlandığını ve sürekli evine oturmaya gelmek istediğini, ancak kendisinin bunu istemediğini belirtmişti. E.B.'nin odası kilitli olurdu ama neden kilitlediğini bilmiyorum” dedi.

Tanığı dinleyen mahkeme heyeti, tutuksuz sanık A.Y'ye konuşması için söz hakkı verdi.

A.Y., E.B'nin kapısını kilitlemesinin iki nedeni olduğunu söyleyerek, “Birincisi E.B.; çok sigara içerdi, bu nedenle kapısını kilitlerdi. İkincisi de o dönem müdürlük sınavına hazırlandığı için rahat rahat ders çalışmasını sağladım, 'bol bol çalış' derdim. Sınava hazırlanırken çok destek oldum, zaten sonra da sınavı kazandı” diye konuştu.

Ayrıca şu an müdürlük yapmadığını belirten sanık, “Müdürlükten öğretmenliğe düşürüldüm, bunun ezikliğini yaşıyorum, çok üzgünüm” dedi.

Tarafları dinleyen mahkeme heyeti, sanık A.Y. hakkında uygulanan imza atma yönündeki adli kontrol tedbirini kaldırıp, yurt dışına çıkış yasağının devamına karar verdi.

Dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşma 6 Nisan'a ertelendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın