Görüş Bildir
Haberler
Öğrenmenin Yeri ve Zamanı Yoktur: Evde Öğrenmenizi Kolaylaştıracak Araçlar

Öğrenmenin Yeri ve Zamanı Yoktur: Evde Öğrenmenizi Kolaylaştıracak Araçlar

23.03.2022 - 07:45

Öğrenme kavramı insan hayatının her alanında gerçekleşen ve ömür boyu devam eden bir süreç olarak tanımlanabilir. Günümüzde gelişen teknolojiyi kullanarak öğrenmeyi daha kolay hâle getiren kişi sayısı ise oldukça fazla. Öğrencilerin, iş hayatındaki insanların, ev hanımlarının ve daha birçok insanın kullanabileceği uygulamalar sayesinde öğrenme, keyifli bir şekilde gerçekleştirilebilir. Peki, siz de öğrenmeyi pratik hâle getirmek ister misiniz? İşte sizin için derlediğimiz evde öğrenmenizi kolaylaştıran uygulamaları deneyerek istediğiniz saatte öğrenmeye başlayabilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kitap okumayı pratik hâle getiren uygulama: Blinkist

Kitap okumayı pratik hâle getiren uygulama: Blinkist

Vaktinizin çoğunu yolda geçiriyor ve kitap okumaya vakit ayıramıyor musunuz? Öyleyse Blinkist uygulaması imdadınıza yetişebilir. Blinkist, okumak istediğiniz kitapları sesli bir nota da dönüştürüyor ve yol boyu dinlemenizi mümkün kılıyor. Böylelikle yol boyunca boş vaktinizi kitap okuyarak ya da dinleyerek değerlendirebilirsiniz. Blinkist sayesinde en çok hangi tür kitap okumaktan hoşlandığınızı keşfedebilir ve kitap okuma alışkanlığını kısa sürede edinebilirsiniz. Zamanınızı doğru değerlendirmenizi sağlayacak olan Blinkist ile her gün yeni bilgiler öğrenebilirsiniz.

Dil öğreniminden web tasarımına kadar birçok ders imkânı sunan uygulama: Udemy

Dil öğreniminden web tasarımına kadar birçok ders imkânı sunan uygulama: Udemy

Udemy sayesinde çevrim içi videolar ile birçok konuda ders alabilirsiniz. Evinizde, okulunuzda, otobüste veya hayatınızın farklı alanlarında Udemy'i kullanabilirsiniz. İsterseniz yabancı dilinizi geliştirebilir isterseniz de merakınız olan konularda videolar satın alabilirsiniz. Udemy sitesinde ihtiyacınız olan eğitime kolayca ulaşabilirsiniz. Binlerce insana hizmet eden Udemy'de farklı farklı referanslardan yararlanabilirsiniz. Ancak Udemy uygulamasının bir dezavantajı bulunuyor. Çok fazla ders almak istediğinizde her ders başına ödeme yapmanız gerekiyor. Fakat uygulama, müşteri çekebilmek için çoğunlukla önemli indirimler sağlıyor.

Coursera iş hayatınızda gelişmenize yardımcı olacak

Coursera iş hayatınızda gelişmenize yardımcı olacak

Coursera ile iş hayatınızda kullanabileceğiniz sertifikalara sahip olabilirsiniz! Öğrenme için kullanabileceğiniz Coursera, akademisyenlerden sertifika almanıza yardımcı oluyor. Ücret karşılığında alabileceğiniz eğitimler sayesinde kariyerinizi bir adım öteye taşıyabilirsiniz. Stanford Üniversitesi'nden iki profesörün ortaya koyduğu Coursera ile oturduğunuz yerden kendinizi geliştirebilirsiniz. Coursera ile sertifikalar dâhil tüm kurslar için abonelik alabilir ve iş hayatınızdaki başarı basamaklarını adım adım çıkmaya başlayabilirsiniz!

Anki ile tekrar ettiğiniz bilgileri unutmazsınız

Anki ile tekrar ettiğiniz bilgileri unutmazsınız

Anki ile öğrendiğiniz bilgileri kolayca hatırlayın! Öğrendiğiniz bilgileri uzun süre hafızanızda tutmakta zorlanıyorsanız Anki ile alıştırmalar yapabilirsiniz. Bilgi kartlarına benzeyen sistemi ile verimli bir şekilde öğrenebilirsiniz. Yeni bir dil öğrenirken bilgi kartları sayesinde daha kolay kelime ezberleyebilir ve öğrenmeyi kolay hâle getirebilirsiniz. Anki, bildiğiniz cevapları sisteme kaydediyor ve 15 günlük bir süre boyunca o kartları almanızı önlüyor. Bu sayede bilmediğiniz bilgileri daha kolay öğrenebilirsiniz. Bilgiyi daha verimli kullanmanızı sağlayacak olan Anki ile verimli öğrenmenin tadını çıkarabilirsiniz!

Bilgi kartlarını telefonunuza getiren bir diğer uygulama: Quizlet

Bilgi kartlarını telefonunuza getiren bir diğer uygulama: Quizlet

Quizlet sayesinde bilgileri kolayca hafızanızda tutabilirsiniz! Algoritması sayesinde öğrenmeyi daha kolay hâle getiriyor. Bilgi kartı sistemi ile evde, okulda, iş yerinizde ya da yolda giderken kullanabilirsiniz. Zorlandığınız kısımları hedefleyebilir ve bilgileri öğrenebilirsiniz. Bilginizi ve becerinizi geliştirecek olan Quizlet, üniversite öğrencileri veya profesyonelleşmek isteyen insanların kullanabileceği uygulamalar arasında yerini alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Notion ile not tutmayı alışkanlık hâline getirin

Notion ile not tutmayı alışkanlık hâline getirin

Günlük, haftalık ve aylık notlarınızı alabileceğiniz Notion ile notlarınızı düzenli hâle getirin! Kişisel bilgilerinize kolayca erişmenizi sağlayacak olan Notion, hayatınızı daha pratik hâle getiriyor. Notion içerisine web seminerlerini, PDF dosyaları ya da sesli notları kaydedebilirsiniz. Birçok işlemi tek platform üzerinde toplayan Notion ile öğrenirken harikalar yaratabilirsiniz!

Evernote sayesinde öğrenmeyi kolay hâle getirebilirsiniz

Evernote sayesinde öğrenmeyi kolay hâle getirebilirsiniz

Evernote, sezgisel düzenleyicilerini kullanarak notlar oluşturabilirsiniz. Aldığınız notları klasör hâline getirebilir ve aradığınızı kolayca bulabilirsiniz. Öğrenme serüveninizin daha verimli olması için Evernote uygulamasını tercih ederek hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz! Evernote uygulaması ile anlık görüntüler çekerek not tutabilirsiniz. Aynı şekilde çektiğiniz fotoğrafları PDF dosyasına çevirebilirsiniz. Tarama metnine dönüştürerek aradığınız bilgilere kolayca erişmeniz mümkün.

Diigo ile ilginç bilgileri öğrenebilirsiniz

Diigo ile ilginç bilgileri öğrenebilirsiniz

Diigo ile eğlenceli ve ilginç bilgileri öğrenerek internette geçireceğiniz zamanı verimli hâle getirebilirsiniz. Diigo ile internette karşılaşacağınız bilgileri vurgulayabilir, işaretleyebilir, etiketleyebilir ve daha birçok işlemi yapabilirsiniz. Bu sayede internetteki bilgileri kolayca depolayabilir ve sonradan okuyabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın