Görüş Bildir
Haberler
Wi-Fi Bağlantılarını ve İnternet Hızını Bu Yöntemlerle Daha Kolay Güçlendirebilirsiniz!

Wi-Fi Bağlantılarını ve İnternet Hızını Bu Yöntemlerle Daha Kolay Güçlendirebilirsiniz!

17.03.2022 - 07:00

Modern yaşamda teknolojik olan hemen hemen her ürün için internete ihtiyacınız var. Telefonlar, tabletler, televizyonlar, bilgisayarlar ve hatta robot süpürgeler gibi yeni sayılabilecek teknolojik tüm ürünlerde internete ihtiyaç duyup aynı zamanda yavaşlığından da yakınıyor olabilirsiniz. Özellikle son zamanlarda uzaktan çalışan birçok kişinin ya da evde sadece film keyfi yapanların tek istediği daha hızlı bir internet kullanmak. Neyse ki evinizdeki Wi-Fi bağlantılarını ve internet hızını daha güçlü hâle getirecek bazı yöntemler var. Gelin sizin için hazırladığımız bu yöntemlere birlikte bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Modemin konumunu iyi belirleyin.

1. Modemin konumunu iyi belirleyin.

Wi-Fi hızını duvarlar, katlar gibi mesafeler engelleyebilir. Bu yüzden modem için en uygun yer, önü ve üst tarafı açık, mümkünse eşyalardan uzakta ve yukarıda yer alacak bir konum olabilir. Ayrıca evinizde sinyal gücü en iyi çeken yeri görmenize yardımcı olacak uygulamalardan faydalanarak modemin yerinin en uygun nerede olduğunu inceleyebilir ve modemi evinizde buraya konumlandırabilirsiniz.

2. Öncelikli erişimlerinizi kontrol edin.

2. Öncelikli erişimlerinizi kontrol edin.

Dosya indirmek mi daha önemli yoksa önemli bir toplantınız ya da görüşmeniz mi? Buna karar vermek ve interneti ne için kullanacağınızı belirlemek internet hızınızın azalmasına büyük ölçüde engel olabilir. Önemli bir toplantınız devam ederken arka planda dosya indirmek görüşmenizin kalitesini düşürebilir. Görüntülü konuşmaların yanı sıra film, video ya da çevrim içi oyunlar da internet hızını yavaşlatabilir. Dolayısıyla önceliklerinizi belirlemeniz internet erişimi için oldukça faydalı olur.

3. Modeminizi elektronik cihazların yakınına yerleştirmeyin.

3. Modeminizi elektronik cihazların yakınına yerleştirmeyin.

Bluetooth aygıtları, cep telefonu ve mikrodalga fırın gibi elektronik cihazlar sinyal gücünü olumsuz yönde etkiliyor. Modeminizi olabildiğince tüm elektronik cihazlardan uzaktaki bir konuma yerleştirip modeminizin frekansıyla bu cihazlardan yayılan frekansların karışmasını engelleyebilir ve böylece internet hızınızın büyük oranda artmasını sağlayabilirsiniz.

4. Sinyal güçlendirici kullanmayı deneyin.

4. Sinyal güçlendirici kullanmayı deneyin.

Modeminizin konumu için olması ve olmaması gerektiği yerleri biliyorsunuz ancak yine de modeminiz mecburen uzaktaysa ve sinyal gücünü olumsuz etkileyecek bir yerde bulunuyorsa sinyal güçlendirici kullanmayı deneyin. Bu yöntem internet hızınızı oldukça arttırıp interneti yüksek seviyelerde kullanmanızı sağlar.

5. Cihazınızı güncellemeyi ihmal etmeyin.

5. Cihazınızı güncellemeyi ihmal etmeyin.

Tüm teknolojik ve elektronik cihazlarda olduğu gibi modeminizin de zaman zaman güncellenmesi gerekiyor. Güncellenmesi tamamlanmayan modemler internet hızınızın yavaşlamasına sebep olabileceğinden modem ayarlamalarının yapıldığı uygulamalardan son versiyon güncellemeleri yaparak internet hızını ve performansını arttırabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İnternet kablolarını değiştirin.

6. İnternet kablolarını değiştirin.

Eskiyen ve hasar gören internet kabloları internetin zaman zaman kopmasına ve internet hızınızın yavaşlamasına sebep olabilir. Bu yüzden eskiyen kablolarınızı değiştirmek de internet hızını yükseltmenize fayda sağlar. Ayrıca bilgisayarınız ve modeminizin mesafesini olabildiğince yakınlaştırmak da internet hızını arttıran bir başka etken.

7. Kullanmadığınız cihazları kapatın.

7. Kullanmadığınız cihazları kapatın.

İnternete bağlı olan ancak kullanmadığınız telefon ya da televizyon gibi diğer cihazları kapatın. Modeminiz ne kadar çok cihaza bağlı olursa internet hızınız o kadar yavaşlar. Ayrıca Wi-Fi şifrenizi de daha güçlü hâle getirirseniz farkında olmadan internetinize davetsiz bağlanan ve daha fazla aygıta bağlanma sayısını da azaltmış olursunuz. Çünkü internet ağına bağlı olan kullanıcı sayısı da internet hızını yavaşlatan bir başka sebep.

8. Yeni Wi-Fi donanımlarını kullanın.

8. Yeni Wi-Fi donanımlarını kullanın.

Teknoloji geliştikçe internetiniz de eskisine oranla hızlanıyor. Yaklaşık son 10 yıllık zaman içerisinde internetiniz de en yüksek hız, en düşük gecikme hızı ve en yüksek kapasiteye sahip olacak şekilde güncellenir. Yeni Wireless-AC yönlendiriciler, eski Wireless-B/G/N modellerine kıyasla üç kat daha hızlı veri aktarımı sağlar ve böylece eski kablosuz cihazların erişmesi için kanallarda yer açabilirsiniz.

9. Modeminizi resetlemeyi deneyin.

9. Modeminizi resetlemeyi deneyin.

Çok klişe gibi görünse de yavaşlayan internet hızınız için uygulayabileceğiniz basit ve hızlı yöntemlerden biri modeminizi resetlemek olmalı. Devamlı aynı IP adresine bağlı olmak internet hızını etkileyeceğinden bu yöntemi deneyebilir ve yavaşlayan internet hızını hemen çözüme kavuşturabilirsiniz. Modemi kapattıktan sonra 10 saniye kadar bekleyip tekrar açmanız internet hızının artmasını sağlayabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın