Görüş Bildir
Haberler
Öğrencilik Zamanında Kahvehaneye Takılanların Yakından Tanıdığı 13 Kanka İçecek

Öğrencilik Zamanında Kahvehaneye Takılanların Yakından Tanıdığı 13 Kanka İçecek

Öğrenci olup da kahvehanelere takılmayan herhalde yok gibidir. Okulun en yakınında ders arası ya da arkadaşlarla sohbet etmek için gidilen uğrak noktalardır kahvehaneler. Şimdi ise kahveye takılanların çok iyi bildiği içecekleri listeledik. Bakalım sizin favoriniz de burada mı?

1. Oralet

1. Oralet

Aslında tam olarak küçüklüğümüzün resmi içeceğidir bu portakallı şey. Ama büyüyünce de kahvede çay yerine içilip vazgeçilmeyen olmuştur. Ve evet, ille de portakallısı!

2. Kivi Çayı

2. Kivi Çayı

Aslında çay değil, bildiğimiz oralet türevli bir içecek. Yalnız bunun rengi kadar güzel çok az şey var dünyada. Kivi çayı içip okey oynamadan üniversite bitiren bir öğrenci düşünülemez!

3. Muz Çayı

3. Muz Çayı

Masaya kendisi gelmeden kokusu gelenlerden bir içecek. Biraz daha zorlasa muhallebi olabilirmiş aslında. Uygun fiyata tüketilecek en mantıklı tatlı da diyebiliriz.

4. Sütlü Kakao

4. Sütlü Kakao

Şimdi evde durup dururken hiçbirimiz 'Dur bi kakao' içeyim demeyiz herhalde ama kahvehanelerde bunu içmek apayrı bir zevk. Tabii ki sütlü olacak.

5. Kant

5. Kant

Aslında hiçbir şey değil: Limonlu ve şekerli sıcak su. Bize eskiden kalan bir adet, hala daha kahvelerin menüsünde yer alıyor. Fakat bu kadar basit göründüğüne bakmayın, oldukça faydalıdır.

6. Sıcak Süt

6. Sıcak Süt

Bir tür bağımlılık olsa gerek. Kimsenin aklına kahvede sıcak süt içmek gelmez ama bazısı da bunun hastası. O yüzden sıcak süt istediğiniz zaman hiçbir kahveci sizi yadırgamaz.

7. Su Bardağında Kahve

7. Su Bardağında Kahve

Tam bir öğrenci işi. Çoğu kahvede kupa bulunmayabiliyor, çay bardağı da küçük geliyor tabii. O yüzden 'Büyük Nes' isterseniz size bu gelir.

8. Kahverengi Şişeli Meyve Suyu

8. Kahverengi Şişeli Meyve Suyu

Bir meyve suyunun en nostaljik halini, mütevazı bir kahvehanede bulabilirsiniz. Aynısını marketten, bakkaldan almanız neredeyse imkansıza yakın. Bir de bu meyve suları diğerlerine göre daha kıvamlı ve koyu olur.

9. Somata

9. Somata

Siz şimdi 'Yoo hiç öyle bir şey yok?' diyebilirsiniz ama İzmir gibi Ege illerindeki kahvehanelerde bu içecek genellikle bulunur. Kısaca tanımlamak gerekirse bir tür badem şurubu diyebiliriz.

10. Ihlamur

Çay sevmeyenlerin bir başka tercihi daha. Dünyada bunun kadar güzel kokan başka bir sıcak içecek daha var mı acaba? Ihlamur seven her öğrencinin içinde bir aile evi hasreti de vardır kesin :(

11. Adaçayı

11. Adaçayı

Keskin tadı kadar insana enerji verdiği de kesin. Bunu kahvede ADA ya da DALLI diye de sipariş verebilirsiniz. Seveni de hiç az değildir.

12. Beyaz Gazoz

12. Beyaz Gazoz

Markası değişse de kahvedeki adı böyledir. Bir beyaz gazozun verdiği mutluluğu, başka hiçbir gazlı içecek veremez. Olsa da içsek soğuk soğuk!

13. Kuşburnu Çayı

13. Kuşburnu Çayı

'Kuş' derseniz o da olur. Nedense okey oynamayıp kenarda takılanların favori içeceğidir bu. Bunu içen kişiden ders notu isterseniz 35 saat düşünür.

Bonus: Erotik Çay

Bonus: Erotik Çay

Bildiğimiz çay elbette. Açık çayın, kahveci dilindeki adı böyle. 'Çek bi erotik' lafını duyunca kaçmaya gerek yok yani :)

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
82
62
31
12
5
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın