Görüş Bildir
Haberler
Odatv Çalışanları Aynı Haberi Batı’da Yapsa Tutuklanır mıydı?

Odatv Çalışanları Aynı Haberi Batı’da Yapsa Tutuklanır mıydı?

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve gazeteci Hülya Kılınç MİT mensubunun cenaze töreniyle ilgili haberden dolayı tutuklandı. Hükümetten bazı bakanlar, benzeri bir haberin Batı ülkelerinde de cezasız kalmayacağını savundu. Ancak gazeteci Nevşin Mengü, ABD ve İngiltere'de istihbarat ajanlarının cenazelerine ilişkin iki haber paylaştı ve haberleri yapanların cezaevinde olmadığını kaydetti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Libya'da şehit düşen MİT görevlisinin Manisa'da düzenlenen cenaze töreninin haberininin Odatv'de yayımlanmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu geçtiğimiz gün sabaha karşı evinden gözaltına alındı. Terkoğlu'nun ardından haberi yapan gazetesi Hülya Kılınç da Manisa'da gözaltına alınarak İstanbul'a getirildi.

Soylu: "Hadi yapsınlar böyle bir haberi Almanya'da"

İki gazetecinin ifade için adliyede bulunduğu sırada CNN Türk yayınına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu gelen bir soru üzerine 'Devlet sırrı denilen bir şey vardır, bir milli güvenlik sırrı denilen bir anlayış vardır. Bu Almanya’da da böyle. Hadi yapsınlar böyle bir haberi Almanya’da” dedi.

Terkoğlu ve Soylu savcılıktaki ifadelerinin tamamlanmasının ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. 

Barış Terkoğlu savunmasında 'sırrı ifşa etme' suçlamasına yanıt verdi. MİT mensubunun kimliğinin bir hafta öncesi Meclis'te İYİ Parti Milletvekili Ümit Özdağ tarafından açıklandığını, bu bilginin bazı haber sitelerinde aktarıldığını, ayrıca cenazeden fotoğrafların sosyal medyada paylaşıldığını belirtti. Terkoğlu kendi haberlerinde ise MİT mensubunun adını verip soyadını gizlediklerini kaydetti. 'Türkiye’nin büyük şehirlerinden birinde belediye başkanının siyasi parti yöneticilerinin, orada yaşayan bütün vatandaşlarının katıldığı bir cenaze töreni devletin nasıl gizli kalması gereken bir bilgisi olabilir?' dedi. 

Ancak her iki gazeteci de devletin gizli kalması gereken bilgilerini yayımladıkları gerekçesiyle 'MİT kanununa muhalefetten' tutuklandı. Tutuklanmaya neden olan habere de mahkeme kararıyla erişim yasağı geldi. 

Gazetecilerin tutuklanmasına tepkiler gelirken yeni bir gelişme yaşandı ve Odatv'ye erişim Bilgi Teknolojileri Kurumu kararıyla engellendi.

İlgili haberimiz 👇

Varank: "Batı ülkelerinde yapsanız başınıza gelecekleri tahmin bile edemezsiniz"

Varank: "Batı ülkelerinde yapsanız başınıza gelecekleri tahmin bile edemezsiniz"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sitenin tamamen erişime engellenmesiyle 'basın özgürlüğüne müdahale edildiği' eleştirilerine Twitter hesabından yanıt verdi ve 'Batı ülkelerinde bunu yapsanız, başınıza gelecekleri tahmin bile edemezsiniz. dedi.

Nevşin Mengü Batı'dan iki örnek verdi

Nevşin Mengü Batı'dan iki örnek verdi

Hükümetten gelen, benzeri bir haberin Batı ülkelerinde yapılması durumunda bedelinin ağır olacağı yönündeki savunmaya karşı gazeteci Nevşin Mengü Twitter'dan iki örnek paylaştı. Mengü 2015 yılında Afganistan'da öldürülen bir CIA mensubunun cenazesinin Associated Press tarafından haberleştirildiğini belirterek kaydedilen görüntüleri paylaştı.

İşte o görüntüler 🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mengü'nün paylaştığı diğer haber ise 2010 yılından ve İngiltere'ye ait. Mengü, Independent'in, İngiltere istihbarat servisi M16 üyesi bir istihbaratçının cenaze töreninine ilişkin haberinin linkini paylaştı. Ayrıca haberleri yapan muhabirlerin şu anda cezaevinde olmadığını belirterek iktidar cephesinden gelen eleştirilere yanıt vermiş oldu.

Nevşin Mengü'nün paylaştığı habere buradan ulaşabilirsiniz

Son gelişme: Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan da aynı soruşturma kapsamında tutuklandı 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
85
32
20
11
10
5
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lestat

Bu şekilde tweet atan bir bakanın yönettiği ülkede o ülke vatandaşı turp da ısırır, portakal da bıçaklar, iPhone da kırar. Saygılar.

Bozkurt

İstanbul'da seçim darbesi yaptıklarında ABD'de %1 ile seçim tekrarı olduğunu iddia etmişlerdi. Bununla birlikte Medeni Kanun'un Batı'dan aynen alındığı yalan... Devamını Gör

biribenidurdursun

bence odatv ve bu haberi yapan kişilerin ayrılması gerekirdi. haberleştirenlerin net bir şekilde suç işlediği ortadadır ama haber servis edilirken gözden kaç... Devamını Gör