Görüş Bildir
Haberler
Nihat Kazanhan Cinayetinde 5 Polise Dava

Nihat Kazanhan Cinayetinde 5 Polise Dava

ATKN
19.03.2015 - 11:19 Son Güncelleme: 19.03.2015 - 14:08
İçeriğin Devamı Aşağıda

Cizre'de 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın vurularak öldürülmesi ile ilgili olarak 1 özel harekât polisine olası kastla adam öldürmekten, 1 amir ve 3 özel harekâtçıya ise suçu bildirmemekten dava açıldı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın öldürülmesiyle ilgili tutuklu 1 özel harekât polisine olası kastla adam öldürmekten, 1 amir ve 3 özel harekatçıya ise suçu bildirmemekten dava açıldı.

Al Jazeera Türk’e konuşan Cizre Belediye Eşbaşkanı Leyla İmret, Kazanhan’ın polis tarafından vurulduğunu öne sürmüş, “Görgü tanıklarının bize aktardığına göre, özel harekât timlerinin ateş açması sonucu öldü. O mahallede herhangi bir olay yoktu, çocuklar duvar dibinde oturuyormuş' demişti.

Başbakan Davutoğlu ise, Nihat Kazanhan'ın ölümüyle ilgili yaptığı açıklamada, 'Herhangi bir şekilde emniyet görevlilerimizin kurşunlarıyla öldürülmesi söz konusu değil. Orada ne fiili bir müdahale ne de gaz kullanımı söz konusu oldu' demişti.

Ancak İçişleri Bakanlığı daha sonra yaptığı açıklamada, olay yerindeki araçta bulunan bazı güvenlik görevlilerinin kusurlu olabileceğini duyurmuştu.

Ortaya çıkan ve polis kamerası tarafından kaydedilmiş görüntülerde, boş bir arsada bulunan ve çocuklardan oluşan yaklaşık 10 kişilik bir grup, yolun karşısında bulunan zırhlı polis aracına ve aracın çevresinde bulunan polislere taş atıyor. Polis de biber gazıyla karşılık veriyor. Biber gazlı müdahalenin artmasıyla çocuklar kaçmaya başlarken Nihat Kazanhan yere yığılıyor.

Polis kamerasının çektiği görüntüler, Nihat'ın oradan geçen bir kamyonete bindirilmesiyle son buluyor. Nihat kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Nihat'ın vurulmasından 10 dakika önce, gösteri devam ettiği sırada, bölgedeki bir MOBESE kamerası da polis aracının ve polislerin olduğu yeri kaydediyor. Ancak Nihat'ın vurulduğu anın görüntüleri yok

Al Jazeera Turk - Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0