Görüş Bildir
Haberler
Nev-i Şahsına Münhasır Tarzıyla Hollywood'un En Havalı Oyuncusu Jack Nicholson'ın 14 Enfes Filmi

Nev-i Şahsına Münhasır Tarzıyla Hollywood'un En Havalı Oyuncusu Jack Nicholson'ın 14 Enfes Filmi

Taner Bayram
25.05.2017 - 13:51

Jack Nickolson, nev-i şahsına münhasır, havalı, hafif çılgın bir adam... Hepsinden önemlisi ise adını sinema tarihine yazdıran 'dev' bir oyuncu! Biz de usta oyuncunun filmlerinden bir buket yapmak istedik. 

Fimler IMDb puanlarına göre sıralandı. Film özetlerinde Beyaz Perde'den yararlanıldı. Başlıklara tıkladığınız taktirde filmlerin IMDb sayfalarına ulaşabilirsiniz. İyi seyirler diliyorum! 🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

14. Anger Management / Asabiyim (2003) IMDb: 6,2

Özet

Dave Buznik, etrafındaki dünyaya karşı saygılı, kendi halinde, hiçbir işe karışmayan ve oldukça sakin bir iş adamıdır. Belki de dünyanın en sinirsiz insanlarından bir tanesidir. Bir gün bindiği bir uçakta yaşadığı bir olay ise Buznik'in hayatını değiştirecektir. Çünkü Buznik yaşadığı bu acayip olayın ardından öfke kontrol terapisine yollanacaktır. Ancak işin tuhaf yanı, bu terapiyi yöneten hocanın en büyük sorunu, öfkesini kontrol edememesidir.

Jack Nicholson ve Adam Sandler, oldukça renkli bir komedide bir araya geliyorlar.

13. Carnal Knowledge / İlk Defa (1971) IMDb: 7,0

Özet

1940'ların sonunda Amherst College'inde geçen hikayede oda arkadaşı olan iki genç delikanlı, Jonathan ve Sandy, tam da o yaşlarına yakışan bir iddiaya girerler: kim okuldaki en çok kızla beraber olup, skora koşacaktır? Yönetmenliğini Mike Nichols'un üstlendiği dram türündeki yapımın senaryosu Jules Feiffer'a aitken, oyuncu kadrosunda Jack Nicholson, Art Garfunkel, Candice Bergen ve Ann-Margret yer alıyor.

12. About Schmidt / Schmidt Hakkında (2002) IMDb: 7,2

Özet

Schmidt, eski düzeni varken sorunsuz yaşayan bir adamdır. Ancak karısını kaybetmesiyle beraber, felaketler de yakasını bırakmaz. Üstelik kızına talip olan adamı da hiç gözü kesmemiştir!

11. Easy Rider (1969) IMDb: 7,4

Özet

İki maceraperest motorcu Amerika’nın güneyine doğru dumanlı bir yolculuğa çıkarlar. Yolculukları esnasında Amerikan ruhunu rüzgar gibi arkalarına alıp, ülkenin farklı yüzleriyle karşılaşırlar. Otostopçular, değişik mola yerleri ve hayatlarına girip çıkan her şey onları yollara daha fazla bağlar.

Peter Fonda, Dennis Hopper ve Terry Southern tarafından yazılan film, katıksız bir yol filmi. 68 kuşağının yollara ve özgürlüğe duyduğu bağlılığa dair yapılmış en güçlü filmlerden biri. Tüm karakterlerin neredeyse doğaçlama, içinden geldiği gibi hareket ettiği tartışmasız bir kült film.

10. Terms of Endearment / Sevgi Sözcükleri (1983) IMDb: 7,4

Özet

James L. Brooks'un 30 yıllık bir döneme yayarak bir anne-kız hikayesi anlattığı filmde, Aurora ve Emma arasındaki ilişkinin iniş çıkışları Shirley MacLaine ve Debra Winger'ın içten performansları sayesinde gerçekçi bir biçimde anlatılıyor. 

Zaman zaman komik, zaman zaman hüzünlü hikayede Jack Nicholson da Aura'nın sevgilisi, kadın düşkünü eski bir astronot olan Garrett'ı canlandırıyor. 

Larry McMurtry'nin aynı isimli romanından uyarlanan, Jack Nicholson'a ikinci Oscar'ını ve Shirley MacLaine'e en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandıran film 5 dalda da ödüle layık görülmüştü.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

9. Five Easy Pieces / Beş Kolay Parça (1970) IMDb: 7,5

Özet

Robert Dupea, varlıklı ve müzisyen bir aileden gelmektedir. Ailesinin müzik konusundaki baskılarına ve günlük sıkıcı pratiklere daha fazla tahammül edemeyen Robert evi terkeder. Başka bir kasabada yaşamaya başlayan Robert özgürlüğün tadını çıkarmakta ve zamanının büyük bir kısmını kumar oynayarak ve kız arkadaşı Rayette ile takılarak geçirmektedir. 

Bir süre sonra monoton bu hayatından da sıkılan Robert, ailesi ile işleri yoluna koymak için ölmek üzere olan babasını ziyaret etmek üzere eve geri döner. Burada tanıştığı Catherine’e aşık olacak, hayatın tamamen değişecektir. 

Yine usta bir oyunculuk sergileyen Jack Nicholson, buradaki rolüyle de Oscar’a aday olmuştu.

8. Batman (1989) IMDb: 7,6

Özet

Yarasa Adam Batman iş başında. Bulunduğu şehir sürekli tehdit altında çünkü hep güvensiz bir ortam gelişmekte. Savcı Harvey Dent ve komiser Gordon, her ne kadar ellerinden geleni yapsalar da işler giderek sapa sarmakta. Çaresiz bir Kara Şövalye yani Yarasa Adam ortaya çıkmak zorunda...

7. The Last Detail (1973) IMDb: 7,6

Özet

Denizci Billy ya da takma adıyla Bad Ass ve Mune Mulhall, Portshmouth Hapisanesi'ne nakledilecek olan Larry'e eşlik etmek üzere kıyı devriyesiyle görevlendirilirler. Larry, komutanın eşinden 40 Dolar çalmaya kalkışmak suçundan 8 yıla mahkum olmuştur. Billy ve Mune, adaletsiz bir ceza almış olan Larry'nin haline üzülüp cezasını çekmeden önce ona güzel vakit geçirtmeye karar verirler...

Film, 3 dalda Oscar'a aday gösterilmişti...

6. A Few Good Men / Birkaç İyi Adam (1992) IMDb: 7,6

Özet

Donanma avukatı Daniel Kaffee oldukça rahat kişiliği ve henüz hiçbir davaya çıkmamış olması ile tanınmıştır. Mahkeme salonuna çıkmaktansa taraflar arasında anlaşmaları tercih eden Kaffe müvekkillerine her zaman ceza indirimi için yapılan teklifi kabul ettirir. Ta ki, bir gün Küba sınırındaki bir askeri birlikte erlerden biri öldürülüp iki er cinayete sebep vermekten önüne müvekkil olarak gelene kadar...

5. As Good as It Gets / Benden Bu Kadar (1997) IMDb: 7,7

Özet

Melvin Udall oldukça zor bir insandır. Obsesif kompulsif ve başarılı bir yazar olan Udall, sahip olduğu korkular sebebiyle sokak kapısını dört kez kapamakta, Yahudilerden ve siyahîlerden nefret etmekte ve tüm bu ayrımcı özelliklerini hiçbir şekilde gizlememektedir. Eşcinsel bir komşusu olan Simon’un da hayatını sürdürdüğü Greenwich Village’da yaşamaktadır. 

Bir gün Simon saldırıya uğrayıp hastaneye kaldırılır. Ona yardım etmek zorunda kalacak olan Melvin’in hayatı bir daha asla eskisi gibi olmayacaktır. Jack Nicholson ve Helen Hunt’a oyunculuk Oscar’ları kazandıran As Good As It Gets’in yönetmen koltuğunda James L. Brooks oturuyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

4. Chinatown / Çin Mahallesi (1974) IMDb: 8,2

Özet

Ida Sessions isimli bir kadın, özel dedektif Jake Gittes'e başvurup, Los Angeles su teşkilatında çalışan mühendis kocası Hollis Mulwray'in kendisini aldattığından şüphelendiğini söyler. Kadının dedektiften isteği, kocasını takip etmesidir. Gittes, Mulwray'in yanında bir kadınla yakalar, fotoğraflarını çeker ve dava kapanır. 

Ancak bir süre sonra Mulwray'in öldürülmesi işleri gizemli hale sokar. Davanın üzerine gitmeye karar veren Gittes, zamanla kendisini kiralayan kadın başta olmak üzere birçok gizemle karşılaşır.

3. The Shining / Cinnet (1980) IMDb: 8,4

Özet

Stephen King’in aynı isimli romanından usta yönetmen Stanley Kubrick tarafından beyaz perdeye uyarlanan film; yazar Jack Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek, ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır. 

Jack’in doğaüstü sezgilere sahip olan küçük oğlu, zamanla otelin içerisinde yalnız olmadıklarını, geçmiş ve gelecekten gelen hayaletlerle birlikte yaşadıklarını görür ve ailesini buna inandırmaya çalışır. Aile bir kar fırtınası sebebiyle dağda konuşlanan bu otelde mahsur kaldığındaysa Jack doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilir ve yavaş yavaş aklını kaybetmeye başla

2. The Departed / Köstebek (2006) IMDb: 8,5

Özet

Köstebek, mafya ve polis teşkilatı arasında geçen savaşı anlatıyor. Uzun yıllardan beri mafya tarafından, polis teşkilatına sızmak üzere yetiştirilen adamlar son derece iyi pozisyonlardadırlar teşkilat bünyesinde. Aynı şekilde polisin aynı amaçla yetiştirdiği adamları da mafya içinde cirit atmaktadırlar. Ancak vakit her şeyin açığa çıkma vaktidir. Her iki cephede de köstebeklerin var olduğu anlaşıldığında söz konusu köstebeklerin ölümle burun buruna gelecekleri koşturmaca ve macera başlayacaktır. Film dört dalda Oscar sahibidir.

1. One Flew Over the Cuckoo's Nest / Guguk Kuşu (1975) IMDb: 8,7

Özet

Jack Nickolson'ın adeta oyunculukta destan yazdığı, muhteşem bir senaryoya sahip bir sinema klasiği Guguk Kuşu... Tutuklu olduğu cezaevinden kurtulmak için deli taklidi yapan Randle P. McMurphy adlı kişinin dramını başarıyla beyazperde'ye aktaran aktör, gerçekten üstün bir performans sergiliyor... Aykırı mahkumun tavırları cezaevi otoritesinin gözüne batmaya başlayınca bir süre sonra teşhis için akıl hastanesine gönderilir. Artık yeni meskeni, bu hastanedir... 

Randle hastanede de kurumun kurallarına uymaması ve arkadaşları ile olan ilişkileri ile dikkatleri üzerine çeker. Kısa süre içinde soğuk tavırlı, suratsız, otoriter bir görevli olan hemşire Ratched, Randle’ı yakın takibe alır ve her hareketini izlemeye başlar. Rathced ve Randle gibi birbirlerine son derece zıt iki karakterin arasındaki gerilim Randle’ın yakın arkadaşları için planladığı çeşitli faaliyetlerle onların iyileşmesine yardımcı olmaya başlamasıyla daha da artacaktır...

Favori filminizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın dostlar!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
37
3
2
1
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pınar Bor

Guguk Kuşunu tek geçerim :)

Pasif Kullanıcı

Bu çağın yaşayan efsanesi yok böyle oyunculuk.

Gizem Yenikler

Jack Nickolson,o bir efsane