Görüş Bildir
Haberler
Nerden Nereye Dedirten Teknoloji

Nerden Nereye Dedirten Teknoloji

20.08.2014 - 17:38 Son Güncelleme: 21.08.2014 - 12:30

1698 Yılında TRT'in Belli Zaman Aralıklarında Gerçekleştirdiği Siyah Beyaz Yayın

İçeriğin Devamı Aşağıda

Televizyon 1923 yılında, John Logie Baird tarafından İngiltere'nin Hastings kasabasında icat edilmiştir. İlk televizyon görüntüsü ise yine Baird tarafından 1926 yılında yayınlanmıştır. Başlangıçta noktalar halinde ve titrek olan görüntülerin kalitesi Baird tarafından geliştirilmiştir. Baird'in televizyon sisteminde mekanik olarak döndürülen diskler kullanmasına karşın aynı dönemde Marconi - Emi sistemi gibi elektronik olarak işleyen rakip sistemler de üretildi.

1930'ların başında televizyon elektronik eşya olarak satılmaya ve geniş kitlelere hitap etmeye başladı. Örneğin 1936 Berlin Yaz Olimpiyatları Almanya'da evlerdeki televizyonlardan izlendi.

İlk Uzaktan Kumanda Kanal Değiştirir Aynı Zamanda Ses Açıp, Kısabilir Büyük Devrim

italyan kaşif Guglielmo Marconi radyonun babası olarak kabul edilir. İngiliz bilimadamı James Maxwell 1865 yılında elektronik olarak üretilen radyo dalgalarının yayılma teorisini kurmuş ve Alman fizikçisi Heinrich Hertz, 1888 yılında Maxwell'İn teorisini pratik olarak gerçekleştirerek bu konuda öncülük etmişlerdir. Marconi ile birlikte 1898 yılında ilk radyo resmen doğmuş oldu. İlk kullanımı gemiden sahile haberleşme içindi. 1923 yılında yüksek frekans radyo dalgalarının iyonsfer'e çarparak dünyaya döndüğü ispatlanınca radyo, deniz aşırı haberleşme de dahil olmak üzere hızla yaygınlaştı.

Bir Zamanlara Damga Vuran Kasetçalarlar

Taşınabilir Teknoloji Walkman, Kaset Çalarlar

İçeriğin Devamı Aşağıda

Taşınabilir Teknoloji Gelişiyor İlk Cep Telefonu Motorola DynaTAC 8000X - 1983

Leica Marka İlk Fotograf Makinesi Prototipi

Atari 2600 Oyun konsolu 1978

İlk Game Boy, Nintendo'da çalışan Gunpei Yokoi ve ekibi tarafından tasarlanmıştır. Gunpei Yokoi Game & Watch türünde bir aletle, çok başaralı olmuş NES oyun sisteminin özelliklerini eklemek istiyordu. İlk prototipi 1987 yapılmış olan cihazın, büyük bir başarı kazanacağı Nintendo tarafından beklenmiş hatta Nintendo Japon'nun başkanı Hiroshi Yamauchi cihazın üç yıl içinde 25 milyon adet satacağını öngörmüştü.

Ürün yelpazesi 1984 yılında başlamış ve piyasada fare ve grafik arayüz kullanan ilk başarılı bilgisayar serilerinden biri olmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk bilgisayar faresi 1964 yılında Douglas Engelbart tarafından yapıldı.

Microsoft'un ilk işletim sistemi olan MS-DOS'tan farklı olarak Windows'ta aynı anda çok sayıda yazılımla çalışmak mümkündür.

1987 - IBM tarafından 3,5 inç'lik , 500 MB'a varan büyüklüklerde sabit diskler üretildi.

Web site ilk olarak 1991'de internet kullanıcıları için geliştirildi. Daha sonra 30 Nisan 1993'te CERN tarafından WWW başlangıcı ile bütün internet kullanıcılarının ulaşabileceği şekle getirildi.

Zamanın En Heyecanlı Oyunu Süper Mario Bross

İçeriğin Devamı Aşağıda

Google İlk Sayfası

Yıl 2014 İzlediğiniz Programa Check-in Yapabileceğiniz İlk Mobil Uygulama Tabtivi Sosyal Televizyon Yayında 

İzlediğiniz Programa Check-in Yapabilir , Hashtag Yazıp, Yeni Arkadaşlarla Tanışabilirsiniz

Tabtivi İphone Uygulamasını İndirmek İçin http://bit.ly/tabtivi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0