Görüş Bildir
Haberler
Nefes Kesici Soygunları Konu Edinen Birbirinden Sağlam 25 Film

Nefes Kesici Soygunları Konu Edinen Birbirinden Sağlam 25 Film

22.08.2021 - 08:30

Nefes kesici soygun planlarını ve bu planların hayata geçiriliş süreçlerini konu edinen, heyecan ve gerilim yüklü birbirinden sağlam 25 filmi sizin için listeledik. İyi okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Newton Boys (1998)

1. The Newton Boys (1998)

1920’lerde yoksul birer gençken banka soyguncusu olmaya karar veren Newton kardeşlerin gerçek hikayesini anlatan film, ünlü yönetmen Richard Linklater'ın (Boyhood, Before Sunset) imzasını taşıyor.

IMDb: 6,1

2. 30 Minutes or Less (2011)

2. 30 Minutes or Less (2011)
www.sinemalar.com

30 Minutes or Less, küçük bir kasabada sıkıcı hayatını pizza paket servisi yaparak geçiren Nick‘in (Jesse Eisenberg) iki suçlu tarafından kaçırılarak 30 dakika içinde banka soymaya zorlanması ile gelişen olayları anlatıyor.

IMDb: 6,1

3. The Old Man & the Gun (2018)

3. The Old Man & the Gun (2018)
www.sinemalar.com

Daha önce Alcatraz Hapishanesi'nden kısa süreliğine de olsa kaçmayı başarmış profesyonel suçlu Forrest Tucker (Robert Redford), 1979'da San Quentin Hapishanesi'nden de kaçmıştır. 70 yaşına gelmesine rağmen yakalanmamayı ve soygunlara devam etmeyi başarmıştır. Dedektif John Hunt (Casey Affleck) ise kibar hırsız Tucker'ı yakalamak için elinden geleni yapmaya kararlıdır.

Film, Forrest Tucker'ın (1920-2004) gerçek öyküsünden esinlenerek çekildi.

IMDb: 6,7

4. Set It Off (1996)

4. Set It Off (1996)

Maddi imkansızlıklardan dolayı zor günler geçiren dört siyahi kadın, çoğunluğun üzerlerinde oluşturduğu baskıdan kurtulmak için banka soygunları yapmaya karar verirler.

IMDb: 6,9

5. Dead Presidents (1995)

5. Dead Presidents (1995)

Vietnam gazisi siyahi bir adam, savaş sonrası hayatına adapte olmaya çalışırken ailesini korumanın ve sefaletten kurtulmanın tek yolunun suç dünyasından geçtiğini düşünmeye başlar.

IMDb: 6,9

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Widows (2018)

6. Widows (2018)
www.beyazperde.com

Dul Kadınlar, ölen eşlerinin kendilerine bıraktıkları borçtan kurtulmaya çalışan 4 kadının hikayesini konu ediyor. Modern Şikago'da geçen filmde, dört kadının tek ortak noktası dul kalmış olmalarıdır. Ölen eşlerinin yasını tutan kadınların tek derdi yalnızca sevdikleri adamları özlemekle de sınırlı değildir. Ölen eşlerinin hepsi yasadışı işlere bulaşmışlardır. Asıl mesele, ölen eşlerin geride kalan dullarına suç dünyasında işledikleri suçları borç bırakmış olmasıdır. Ellerinde borçları ödeyecek para olmayan dul kadınların tek şansı, riskli bir soyguna girişmektir. Veronica liderliğinde bir araya gelen Alice, Linda ve Belle, geleceklerini istedikleri gibi yaratmak için iş birliği yapar. Şu ana dek eşleri tarafından yönlendirilmiş olan pasif hayatları artık onların elindedir ve şekillendirilmeyi beklemektedir...

“Açlık”, “Utanç” ve “12 Yıllık Esaret” filmlerinin Oscar ödüllü yönetmeni Steve McQueen’in yönetmen koltuğunda oturduğu filmin başrollerini Oscar ödüllü Viola Davis, “Hızlı ve Öfkeli” serisinin yıldızı Michelle Rodriguez, “The Night Manager”dan tanıdığımız Elizabeth Debicki ve Cynthia Erivo dörtlüsü paylaşıyor. Filmin senaryosunda yönetmen McQueen ile Gillian Flynn’ın imzası bulunuyor.

IMDb: 6,9

7. The Thomas Crown Affair (1968)

7. The Thomas Crown Affair (1968)
www.sinemalar.com

Genç, yakışıklı, başarılı ve zengin bir iş adamı olan Thomas Crown (Steve McQueen) kimliğini saklı tutarak topladığı çete elemanları ile bir banka soygunu planlar. Pürüzsüz olarak sonuçlanan soygundan sonra kendisini hiç görmemiş olan elemanların paylarını ödeyip başından savan Crown parayı da bir İsviçre bankasına yatırır ve sigorta şirketinin ödeme yapmasını beklemeye başlar.Olayı soruşturan sigorta müfettişi Vicky Anderson'a (Faye Dunaway) kurt dedektif Eddy Malone (Paul Burke) de yardımcı olmaktadır...

IMDb: 7

8. Out of Sight (1998)

8. Out of Sight (1998)
www.sinemalar.com

Florida'daki Glades Cezaevi'nde kalmakta olan Jack Foley, 20 yıllık mesleki kariyerine çok sayıda banka soygunu sığdırmayı başarmış bir mahkumdur. Soygunlarında asla silah kullanmamasıyla tanınan Foley'nin icraatları bir çok meslektaşından daha fazladır. Ancak bir problem vardır: Foley her soygununda yakalanmakta, bu da genelde araç probleminden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle hep kaybeden durumundaki Foley'i şimdi otuz yıllık bir hapishane hayatı beklemektedir. Bu süreyi tamamlamak gibi bir niyeti olmayan soyguncu, hapisten kaçarak büyük bir iş çevirmeyi planlamaya başlar.

IMDb: 7

9. The Bank Job (2008)

9. The Bank Job (2008)
www.sinemalar.com

Filmde, 35 seneden daha fazla bir süre önce Londra’da meydana gelen olağandışı gerçek bir olaydan, cesur ve çözülememiş bir soygundan esinlenilmiştir. Yönetmenliğini Roger Donaldson’ın yaptığı bu heyecan dolu, İngiliz mahsulü gerilim filminin başrollerinde Jason Statham ve Saffron Burrows yer alıyor. 

IMDb: 7,2

10. Point Break (1991)

10. Point Break (1991)
www.sinemalar.com

Eski Amerikan başkanlarının maskelerini giyerek Los Angeles'ta banka soymaya başlayan bir çete ortaya çıkmıştır. FBI, olayları derinlemesine araştırırken, şüpheliler listesine sörfçüler de girmiştir. Genç bir ajan olan Johnny'ye ise bu kişilerin arasına sızma görevi verilir...

IMDb: 7,3

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Silent Partner (1978)

11. The Silent Partner (1978)

Banka çalışanı Miles Cullen, bir soygun esnasında çalınmasına engel olduğu 50,000 doları kendi üstüne alır. Noel Baba kılığındaki psikopat soyguncu paranın peşine düşer.

IMDb: 7,4

12. The Town (2010)

12. The Town (2010)
www.beyazperde.com

Boston’da Charlestown adlı bir bölge, nesiller boyu çok sayıda hırsızlıklara sahne olmakla ünlüdür. Bu işi yapanlar da kendi aralarında aile gibi olmuşlardır. Örneğin Dough MacRay özellikle banka soygunları yapan grubun başında lider konumundadır. Görevi gereği yaşamının hiçbir yerinde insanlarla yakınlaşmamıştır çünkü birini kaybetme duygusu işine engel teşkil edecektir. Ancak hayat bazen koşulları zorlar. Son hırsızlık görevi esnasında misyon gereği banka müdiresi Claire Keesey’i rehin almak zorunda kalır...

IMDb: 7,5

13. Charley Varrick (1973)

13. Charley Varrick (1973)

Eski bir soyguncu olan Charley Varrick, 'son bir iş' olarak başladığı banka soygununda parasını çaldığı kişilerin mafya elemanları olduğunu öğrenir.

IMDb: 7,5

14. Gecelerin Ötesi (1960)

14. Gecelerin Ötesi (1960)
www.beyazperde.com

Aynı mahallede yaşayan yedi gencin hikayesini anlatan Gecelerin Ötesi, farklı yaşantılara ve hayallere sahip olan gençlerin ortak yanı olan paranın mutluluk getireceği inancını izliyor. 

Hayallerine ulaşmak için bir çete kuran bu gençler, benzin istasyonlarını soymaya başlarlar. Uzun yol şoförü Fehmi, ailesine bakmak zorunda kalan dokumacı Ekrem, Amerika'ya gidip şöhret olmak isteyen Rock'n Roll meraklısı müzisyenler Sezai ve Yüksel, idealist tiyatrocu Cevat ve mutsuz bir ressam olan Ayhan'ın kurduğu bu çete, her mahallede milyoner yetiştiren siyasi düzenin kurbanları üzerinden ekonomik ve kültürel yapıya sert bir eleştiri.

Metin Erksan'ın 1960 yılında çektiği Gecelerin Ötesi, küçük Amerika hayallerinde yaşayan bir ülkenin siyasi ve sosyo-ekonomik yapısını anlatıyor.

IMDb: 7,5

15. Inside Man (2006)

15. Inside Man (2006)
www.sinemalar.com

Çok zeki bir banka soyguncusu olan Dalton Russel, iyi bir dedektif olan Keith Frazier ve güzel ve güçlü bir borsa brokerı olan Madeliene White çözümü bulunamayan bir bulmacanın en önemli parçalarını oluşturmaktadır. Fakat her parça aslında dışarıdan göründüğü gibi midir? 

IMDb: 7,6

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Hell or High Water (2016)

16. Hell or High Water (2016)
www.sinemalar.com

Toby Howard (Chris Pine) ve hapisten çıkmış kardeşi Tanner (Ben Foster), Texas'ın batısında bir dizi banka soygununa imza atarlar. Amaçları, kısa sıra önce hayatını kaybetmiş annelerinin ters ipotekle sattığı çiftliğin borçlarını vergileriyle birlikte ödeyerek evin bankaya devredilmesini engellemektir. Nitekim çiftliğin bahçesinde petrol olduğu ortaya çıkmıştır. Borcu tamamen kapatmaları için daha soymaları gereken bankalar bulunmaktadır. Ancak emekliliğine az zaman kalmış polis memuru Marcus Hamilton (Jeff Bridges) ve mesai arkadaşı Alberto Parker (Gil Birmingham) soyguncuların peşini bırakmayacaktır.

IMDb: 7,6

17. Baby Driver (2017)

17. Baby Driver (2017)
www.beyazperde.com

Baby genç yaşına rağmen oldukça deneyimli bir sürücüdür. Genç görünümü yüzünden Baby lakabını alan adam banka soyguncuları için sürücülük hizmeti vermektedir. Banka soygununun ardından kaçış için sürücülük yapan adamın yolu bir gün bir suç lideri ile kesişir ve onun için çalışmak zorunda kalır. Ancak girdiği bu iş başarısız olmaya mahkum bir soygundur. İşler ters gittiğinde peşine düşen farklı farklı insanlardan kaçmak zorunda kalır...

Edgar Wright imzalı aksiyon filmi Baby Driver, Wright'ın yönetmenliğini yaptığı müzik klibi “Blue Song”dan ilham alıyor. Filmin kadrosunda Ansel Elgort, Kevin Spacey, Jon Hamm, Lily James, Eiza Gonzalez, Jon Bernthal ve Jamie Foxx yer alıyor.

IMDb: 7,6

18. Ocean’s Eleven (2001)

18. Ocean’s Eleven (2001)
www.beyazperde.com

Şık ve hareketli Danny Ocean, tam bir aksiyon adamıdır. New Jersey hapishanesinden şartlı salıverilmesine 24 saat kalmışken bile karizmatik hırsız, bir sonraki planına son rötuşları yapmaktadır. 3 kuralı uygulayarak - kimseye zarar verme, hak etmeyen kimseden çalma ve oyunu, kaybedecek hiçbir şeyin yokmuş gibi oyna - Danny tarihteki en incelikle hazırlanmış ve sofistike kumarhane soygununun orkestra şefliğini yapacaktır.

Bir gece yarısı Danny ve özenle seçilmiş 11 adamı, Terry Benedict’in Los Angeles’da sahip olduğu üç kumarhaneden 150 milyon USD çalacaklardır. Danny’nin eski karısı Tess ile çıkmaya başlayan Terry, kuşkusuz daha fazlasını da hak etmiştir.

Danny istediği parayı ele geçirmek için hem hayatını hem de Tess ile yeniden barışma şansını riske atmaktadır. Yine de her şey Danny’nin sık elenip ince dokunmuş entrikasına uygun gelişirse iki arzusu arasında seçim yapması da gerekmeyecektir.

IMDb: 7,7

19. The Asphalt Jungle (1950)

19. The Asphalt Jungle (1950)
sinemalar.com

Hapisten yeni salıverilmiş ünlü soyguncu, Alman asıllı (ve Alman aksanlı) suç üstadı Doc Erwin Riedenschneider (Sam Jaffe) Cincinnati'ye gelerek vakit kaybetmeden yeni bir soygunun hazırlıklarına başlar. İçerdeyken bir mücevher şirketini soymak için kusursuz bir plan yapmıştır, ama bunun için bir ekip toplaması ve para kaynağı bulması gerekir. Para kaynağı için düzenbaz avukat Alonzo D. Emmerich'e başvururlar.

IMDb: 7,9

20. Dog Day Afternoon (1975)

20. Dog Day Afternoon (1975)
www.beyazperde.com

Birinci sınıf dolandırıcı Sonny ve arkadaşı Sal, Brooklyn Bankası’nı soymaya karar verirler. Bankada yaşanan küçük aksiliklerle sinirleri gerilen ikili, bankada tüm kasaların boş olmasıyla şoka girerler. Bu esnada bankanın çevresini donatan polisler karşısında ne yapacaklarını şaşıran ikili, biraz şaşkınlıktan biraz da mecburiyetten içerideki insanları rehin almak zorunda kalırlar. Sonrasında gelişen onlarca sürpriz olay karşısında tamamen tepkisiz kalan ikili kendilerini kısa zaman içerisinde hem suçlu hem de kahraman olarak görme şansına erişirler. 

Tüm zamanların en önemli klasiklerinden biri olan Dog Day Afternoon, gerçek bir olaya dair yazılan bir makaleden esin almıştır.

IMDb: 8

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Le Cercle Rouge (1970)

21. Le Cercle Rouge (1970)
www.beyazperde.com

Usta hırsız Corey hapishaneden yeni çıkmıştır. Fakat yasalara saygılı bir özgürlüğün tadını çıkarmak yerine, namlı bir kaçak ile alkolik eski bir polisin peşine takılıp yeniden suçun karanlık dünyasına adım atar. Bu tuhaf üçlü başarı şansı olmayan bir soygun planlarlar, peşlerine amansız bir müfettiş takılır ve kader ağlarını örer. Onurlu anti kahramanlar, ortamı 'cool' bir atmosfer yaratan sinematografi ve nefes kesici görüntüleri bir araya getiren Kızıl Çember ile Jean-Pierre Melville polisiye filmlerin başyapıtlarından birine imza atıyor.

IMDb: 8

22. The Killing (1956)

22. The Killing (1956)
www.beyazperde.com

Eski bir mahkum olan Johnny Clay, beş yılını Alcatraz'da hapishanede geçirmiştir. Sevgilisi Fay ile evlenip düzenli bir hayata geçmeden önce son bir soygun yapmayı kafasına koyan Clay, bir yarış sırasında, odalardan birinde bulunan iki milyon dolarlık parayı çalmayı planlamaktadır. Bunun için bir ekip oluşturan Clay; bir polis, gözlemci, keskin nişancı ve güreşçiden oluşan çetesiyle birlikte hazırladıkları kusursuz soygun planını gerçekleştirmeye çalışacak, ancak türlü talihsizliklerle karşılaşmaktan kurtulamayacaktır.

Sinema dehalarından Stanley Kubrick'in üne kavuşmasını sağlayan bu filmi, Lionel White'ın Clean Break adlı romanından uyarlandı.

IMDb: 8

23. Du rififi chez les hommes (1955)

23. Du rififi chez les hommes (1955)
www.sinemalar.com

Beş yıl mahkumiyetin ardından iyi halden tahliye olan Tony artık suçtan uzak durmak niyetindedir. Eski sevgilisinin de bir başkasıyla yaşıyor olduğunu öğrendikten sonra Tony'nin kaybedecek hiçbir şeyi kalmamıştır. Milyonluk bir mücevher soygunu düzenlemeye karar veren Tony ve ekibi her şeyi hesaba kattıklarını düşünmektedir.Fakat hesaba katmadıkları bir şey vardır: Cesar'ın karşısında dayanabilecek bir kasa yoktur. 

IMDb: 8,1

24. Heat (1995)

24. Heat (1995)
www.beyazperde.com

Büyük Hesaplaşma'da, gerek içgüdüleri gerekse üstün zekasıyla, içerisinde bulunduğu her türlü suçtan arkasında kesin deliller bırakmadan, başarılı bir şekilde sıyrılmayı başaran Neil McCauley profesyonel bir hırsızdır. En az kendisi kadar yetkin hırsızlardan oluşturduğu çetesiyle altından kalkılması zor işlere kalkışıp minimuma yakın hasarla başarıya ulaşırlar. Her azılı suçlu vakasında olduğu gibi söz konusu hırsızın peşinde de hırslı ve takıntılı bir dedektif vardır. Dedektif Hana, şimdiye dek bu usta hırsızın zekasıyla başa çıkamasa da davayı çözmekte kararlıdır. 

Michael Mann filmografisinin en önemli yapıtlarından biri olan Heat, oyuncu kadrosundaki Al Pacino, Robert De Niro ve Val Kilmer gibi usta aktörlerle dikkat çekerken, ünlü aktris Natalie Portman'ın çocukluğuna tanık olma açısından da ilgi çekici.

IMDb: 8,2

25. Reservoir Dogs (1992)

25. Reservoir Dogs (1992)
www.beyazperde.com

Rezervuar Köpekleri orijinal bir soygun hikayesini konu alıyor. Büyük bir hırsızlık olayı için bir araya gelen bir ekip, birbirlerinin isimlerini bile bilmeyen bir grup hırsızdan oluşuyor. Soygunda yaşanan bir aksaklık nedeniyle kan gölüne dönen atmosferde polisten kaçmaya çalışan ekip, aralarında bir polis casusunun olduğunu öğreniyorlar ve bu kanlı mücadele fiziksel şiddeti de anbean artan psikolojik bir savaşa dönüşüyor. Büyük bir kısmı tek bir mekanda geçen klostrofobik filmin oyuncu kadrosu, Harvey Keitel, Tim Roth, Steve Buscemi, Michael Madsen ve Quentin Tarantino gibi önemli isimlerden oluşuyor.

IMDb: 8,3

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?