Görüş Bildir
Haberler
Ne Tür Bir Avukatsın?

Ne Tür Bir Avukatsın?

Penny
18.12.2023 - 14:01 Son Güncelleme: 18.12.2023 - 16:29

Mesleğin ne bilmiyoruz ama avukat olsan nasıl bir avukat olabileceğini söyleyebiliriz. 

Hazırsan başlayalım. Sonucu bizimle paylaşmayı unutma!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle üniversitede hukuk okumayı düşündün mü ya da zaten okudun mu?

2. Peki tam olarak hangisine daha yakınsın?

2. Peki tam olarak hangisine daha yakınsın?

3. Kendin suç işlesen hangisini seçerdin?

4. Bu avukatlardan birini seçmeni istesek; (Tanıman önemli değil kendine en yakın gördüğünü seçebilirsin)

5. Profesyonel olmayan bir bakış açısıyla baktığında suçluyu savunmak hakkında ne düşünüyorsun?

5. Profesyonel olmayan bir bakış açısıyla baktığında suçluyu savunmak hakkında ne düşünüyorsun?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki sevdiğin biri suç işlese tavrın ne olurdu?

6. Peki sevdiğin biri suç işlese tavrın ne olurdu?

7. Biraz günlük yaşamına dönelim. Yemek siparişin yanlış geldiğinde tavrın genellikle ne olur?

7. Biraz günlük yaşamına dönelim. Yemek siparişin yanlış geldiğinde tavrın genellikle ne olur?

8. 2024'te hangisini istiyorsun?

9. Bu karakterlerden hangisinin avukatlığını yapmak isterdin? Yine tanıman önemli değil.

10. Son olarak, benim kaybedebileceğim bir dava yok diyor musun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ciğer Söken Avukat!

Ciğer Söken Avukat!

Sen, adeta bir avukatlık dünyasının rock yıldızısın. Elindeki her dosyayı, bir sanat eserine dönüştürme yeteneğine sahipsin. Seninle karşı karşıya gelenin, sadece hukuki bir yenilgi değil, aynı zamanda psikolojik bir çöküş yaşadığını söyleyebiliriz.

Sadece davayı kazanmakla kalmaz, karşı tarafı doğduğuna pişman edersin. Bu, senin için bir görevden öte, adeta bir yaşam tarzı. Her dava, senin için yeni bir savaş alanı ve her seferinde bu alanı zaferle terk ediyorsun.

Hatta bu durum sadece müvekkillerin değil, meslektaşların arasında da dikkat çekiyor. Diğer avukatlar seni, korkulu bir rüya olarak görüyor. Seninle aynı dava içerisinde yer almak, onlar için adeta bir kabusa dönüşüyor.

Sonuçta sen, sadece bir avukat değil, aynı zamanda bir savaşçısın ve bu savaşta senin karşına çıkan herkes, senin bu savaşı kazanmak için ne kadar kararlı olduğunu biliyor.

İpten Adam Alan Avukat!

İpten Adam Alan Avukat!

Haydi, kabul edelim! Senin keskin zekan ve sıradışı bakış açınla, adeta bir avukatın kılığına bürünmüş bir Sherlock Holmes'sun! Herkesin gözünün önünde cereyan eden olaylarda, hiç kimsenin fark edemediği detayları bir bir ortaya çıkarıyorsun. Hatta o kadar ki, en karmaşık durumları bile çözüme kavuşturacak bir yeteneğe sahipsin.

Bir olayın iç yüzünü görmek, senin için adeta bir çocuk oyuncağı. Herkesin kaçırdığı ipuçlarını birer birer toplayıp, adeta bir puzzle'ı tamamlar gibi olayları aydınlatıyorsun. Bu yüzden, karşına çıkan en zorlu davalar bile senin için birer meydan okuma olmaktan öte, birer zevk meselesi haline geliyor.

Kimsede bulunmayan bu özgün bakış açın ve analitik düşünme yeteneğin sayesinde, senin elinden kurtulacak bir dava yok! İşte bu yüzden, seninle aynı arenada yer almak isteyen birçok kişi, senin karşına çıkmaktan çekiniyor. Çünkü seninle mücadele etmek, demirle çelikle savaşmak kadar zor!

Kısacası, sen ipten adam alan avukatsın. Çünkü senin karşına çıkan hiçbir dava, senin keskin zekan ve sıradışı bakış açın karşısında ayakta kalamıyor. İşte bu yüzden, seninle aynı arenada yer almak, birçok kişi için adeta bir kabus!

Plaza Avukatı!

Plaza Avukatı!

Senin kesinlikle bir plaza avukatısın. Adeta kurumsal dünyanın DNA'sını taşıyorsun, resmiyet ve ciddiyet senin ikinci adın. Tek bir dava ile bir yılı doldurabilen, işini hakkıyla yapan bir profesyonelsin. Hayatını işine adıyor, tamamen işine odaklanabiliyorsun. Bu yoğun tempoda bile işini severek yapıyorsun, çünkü senin için iş hayatının merkezinde yer alıyor.

Fakat bir yandan da risk almayı pek sevmediğin, kendini tehlikeye atmanın senin tarzın olmadığı anlaşılıyor. Belki de bu yüzden plaza avukatlığını tercih ettin. Çünkü sen daha sakin, düzenli ve güvende hissettiğin bir hayatı tercih ediyorsun. Maceradan çok, huzuru ve güvenliği seçiyorsun. Her ne kadar iş hayatında yoğun bir tempo olsa da, bu senin için bir tehlike ya da risk oluşturmuyor. Çünkü sen işini bilen, işine odaklanan ve her zaman kontrolü elinde tutan bir plaza avukatısın.

Gücünün Farkında Olan Avukat!

Gücünün Farkında Olan Avukat!

Sen, adeta bir süper kahraman gibi gücünün tamamen farkında olan bir avukatsın. Bu gücünü, hayatının her bir köşesinde, her bir anında kullanmayı tercih ediyorsun. İster bir mahkeme salonunda isterse de günlük yaşamında, her türlü krizi, bir sihirbazın şapkadan tavşan çıkarır gibi, fırsata dönüştürme yeteneğine sahipsin.

Kişisel sınırların, belirli kuralların ya da keskin çizgilerin senin için bir anlamı yok. Sen, her durumda kendini yeniden şekillendirebilen, her duruma uyum sağlayabilen bir bukalemun gibisin. Durum ne gerektiriyorsa, ona göre hareket edebilir, düştüğün yerden hızla kalkabilirsin. Hatta bu düşüşlerden bile bir avuç toprakla, yeni bir deneyimle ayağa kalkabilirsin.

Senin gibi bir avukatın hikayesi, adeta bir aksiyon filmi senaryosunu andırıyor. Her anı heyecan dolu, her adımı dolu dolu yaşayan bir karakterin hikayesi bu ve bu hikaye, senin hikayen. İşte bu yüzden, senin hikayenin her bir satırı, her bir kelimesi, okuyan herkes için büyük bir ilham kaynağı olacak.

Bu testler de ilginizi çekebilir;

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
42
23
15
4
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın