Görüş Bildir
Haberler
'Ne İzlesem' Diye Düşünenlere Müjde! 22 Haziran Çarşamba Günü İçin Birbirinden Sağlam Film Önerileri

'Ne İzlesem' Diye Düşünenlere Müjde! 22 Haziran Çarşamba Günü İçin Birbirinden Sağlam Film Önerileri

'Ne izlesem?' diye kara kara düşünüyorsan ve bir türlü izleyecek kaliteli bir film bulamıyorsan doğru yere geldin! Korku filmlerinden bilim kurgu ve fantastik filmlere, komedi filmlerinden suç filmlerine kadar her kategoriden film önerisiyle karşına geldik.

Bu filmlere başlamadan önce sıradan bir film izleyeceğini düşünebilirsin ama film bittikten sonra aslında beklentinin çok üstünde bir etki yarattığını fark edeceksin.

O zaman hazırsan 22 Haziran Çarşamba günü için yüksek puanlı film listemize geçelim...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Irréversible (2002)

Irréversible (2002)

IMDb: 7.3

Özet: Gasper Noe'nin en çarpıcı filmlerinden biri olan Irreversible ile başlıyoruz. Güzeller güzeli Alex'in bir yabancı tarafından vahşice tecavüze uğradığı ve dövüldüğü anlara ters kronolojik sırayla şahitlik edeceğiz. 

Oyuncular: Monica Bellucci, Vincent Cassel, Albert Dupontel

Yönetmen: Gaspar Noé

Short Term 12 (2013)

Short Term 12 (2013)

IMDb: 7.9

Özet: Hem iş arkadaşı hem de sevgili olan Grace ve Mason çifti, gençlerin kaldığı bir merkezde çalışırlar. Grace işine büyük bir tutkuyla bağlıdır ama aynı şey ilişkileri için de geçerli değil midir hep birlikte göreceğiz.

Oyuncular: Brie Larson, Frantz Turner, John Gallagher Jr.

Yönetmen: Destin Daniel Cretton

Mandariinid (2013)

Mandariinid (2013)

IMDb: 8.1

Özet: 1992'de Gürcistan'ın ayrılıkçı bir bölgesi olan Abhazya'da savaş başlayınca Ivo mandalina mahsullerini hasat etmeye karar verir. Ancak kapısında kanlı bir çatışmada vardır...

Oyuncular: Lembit Ulfsak, Elmo Nüganen, Giorgi Nakashidze

Yönetmen: Zaza Urushadze

Casablanca (1942)

Casablanca (1942)

IMDb: 8.5

Özet: Kült yapımlardan biri olan Casablanka ile devam ediyoruz film önerilerimize. 2. Dünya Savaşı sırasında Fas’ın Kazablanka kenti, Hitler’den kaçan Avrupa’lılarla rengarenk, çeşitli bir görünüm kazanmıştır. Rick Blaine karakteri, şehrin en popüler barını işletmektedir. Bir gün eski aşkı Ilsa, direniş lideri kocası Victor Laszlo ile birlikte gelir. Rick, Ilsa ve Victor’un şehirden kaçmalarını sağlayabilecek tek kişidir.

Oyuncular: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid

Yönetmen: Michael Curtiz

İçeriğin Devamı Aşağıda

It Follows (2014)

It Follows (2014)

IMDb: 6,8

Özet: Genç bir kadın, yeni tanıştığı bir gençle seks yaptıktan sonra garip bir lanetin onu takip ettiğini fark eder. Cinsel yolla bulaşan bu lanette hiç kimse güvenli değildir ve en yakınları bile onu öldürmek için gelebilir. Peki, şimdi nasıl kurtulacaktır?

Oyuncular: Maika Monroe, Keir Gilchrist

Yönetmen: David Robert Mitchell

Cure (1997)

Cure (1997)

IMDb: 7,4

Özet: 'Cure' kısmen atmosferik suç filmi ve kısmen felsefi meditasyondur desek yanılmış olmayız. Filmde dedektif Takabe (Koji Yakusho), aynı tuhaf koşullar altında işlenen bir dizi özdeş cinayeti takip ediyor. Cinayetleri birbirine bağlayan hiçbir şey yok gibi görünüyor ve Takabe giderek hüsrana uğruyor...

Oyuncular: Koji Yakusho, Tsuyoshi Ujiki, Anna Nakagawa, Masato Hagiwara

Yönetmen: Kiyoshi Kurosawa

Kwaidan (1964)

Kwaidan (1964)

IMDb: 7,9

Özet: Adını 'hayalet hikayesi' anlamına gelen arkaik bir Japonca sözcükten alan bu antoloji, dört halk masalını uyarlıyor. Beş parasız bir samuray (Rentarô Mikuni) trajik sonuçlarla para için evlenir. Bir kar fırtınasında mahsur kalan bir adam, Bakire Yuki (Keiko Kishi) tarafından kurtarılır, ancak kurtarmasının bir bedeli vardır. Kör müzisyen Hoichi (Katsuo Nakamura), bir hayalet seyircisi için performans sergilemek zorunda kalır. Bir yazar (Osamu Takizawa), çay fincanında başka bir savaşçının yansımasını gören bir samurayın hikayesini anlatır.

Oyuncular: Rentarô Mikuni, Michiyo Aratama, Tetsuro Tamba, Katsuo Nakamura

Yönetmen: Masaki Kobayashi

İçeriğin Devamı Aşağıda

Malcolm ve Marie (2021)

Malcolm ve Marie (2021)

IMDb: 6.6

Özet: Ayrılığın eşiğinde olan, artık birbirlerini yormuş, yıpratmış bu iki aşığın birbirlerinden ayrılmaya çalışmasının konu edinildiği bir filmdir. İki tarafta ayrılırken üsütün gelen taraf olmak için çabalar dolayısıyla da bir türlü ayrılamazla ve çıkmazlar içerisnde dolanıp dururlar.

Oyuncular: John David Washington, Zendaya

Yönetmen: Sam Levinson

Call Me by Your Name (2017)

Call Me by Your Name (2017)

IMDb: 7.8

Özet: 1998 yılının yaz ayında 17. yüzyıldan kalma tarihi bir evde geçen bu hikaye hem aşk hem de kendini keşfetme hikayesidir. Filmde; genç bir çocuk ve babasının yüksek lisans öğrenciyi arasında geçen hüzünli bir yaz aşkı konu edinilir.

Oyuncular: Armie Hammer, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg

Yönetmen: Luca Guadagnino

The Nice Guys (2016)

The Nice Guys (2016)

IMDb: 7,3

Özet: Russell Crowe, konuşmak yerine şiddete başvurmayı tercih eden sert bir özel dedektiftir. Ryan Gosling ise şanssız bir özel dedektif ve bekar bir babadır. İki uyumsuz partner,  kayıp bir genç kadını bulmak ve popüler bir porno yıldızının bir şekilde bağlantılı cinayetini çözmek için bir araya gelir.

Oyuncular: Ryan Gosling, Russell Crowe

Yönetmen: Shane Black

Donnie Brasco (1997)

Donnie Brasco (1997)

IMDb: 7,7

Özet: İşine sadık bir FBI ajanı olan Joe Pistone işi gereği 6 yıldır mücevher hırsızlığı yapmaktadır. Mafya dünyasında Donnie Brasco olarak bilinen Pistone zaman içerisinde bu dünyadaki rolüne kendini fazla kaptırır. 

OyuncularAl PacinoJohnny Depp, Michael Madsen

Yönetmen: Mike Newell

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Irishman (2019)

The Irishman (2019)

IMDb: 7,8

Özet: Mafya tetikçisi olan Frank Sheeran’ın hayatına odaklanıyor. İkinci Dünya Savaşı'nda görev alan asker Sheeran uzun süre Buffalo suç örgütü için çalışan bir tetikçidir. Tetikçiliğin yanı sıra ünlü bir dolandırıcı olan Sheeran eş zamanlı olarak memurluk yapmaktadır.

Oyuncular: Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci

Yönetmen: Martin Scorsese

Love and Monsters (2020)

Love and Monsters (2020)

IMDb: 6.6

Özet: Bu film, kıyamet sonrası bir dünyada canavarlardan kaçarak hayatta kalmaya çalışan bir adamın, hayallerindeki kızla birlikte olma çabasını da gözler önüne seriyor.

Oyuncular: Dylan O'Brien, Jessica Henwick, Michael Rooker

Yönetmen: Michael Matthews

Nine Days (2020)

Nine Days (2020)

IMDb: 6.8

Özet: Henüz doğmamış ruhlarla görüşebilecek bit güce sahip olan Will, inzivaya çekilmiş yalnız bir adamdır. Bu adam, ruhları birçok teste tabii tutarak onların doğuma uygun olup olmadıklarına karar vermektedir. Bir gün Will, Emma adında bir ruhla tanışması üzerine hayatı beklemediği bir yöne sürüklenir. Hayatında tanıdığı hiçbir ruha benzemeyen Emma, onun kendi varoluşuna bir yolculuk gerçekleştirmesine neden olacaktır.

Oyuncular: Winston Duke, Zazie Beetz, Bill Skarsgård

Yönetmen: Edson Oda

Excalibur (1981)

Excalibur (1981)

IMDb: 7.3

Özet: Kral Arthur efsanesinden yola çıkılarak yapılan Excalibur filmi, insanlık tarihinin en çalkantılı dönemlerinden birinde geçiyor. Kral Arthur'un epik macerasını izlediğimiz filme 'Bir insan yalan söylediğinde dünyanın bir kısmını öldürüyor demektir.' sözü damga vurmaktadır.

Oyuncular: Nigel Terry, Helen Mirren, Cherie Lunghi

Yönetmen: John Boorman

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için:

Onedio App'ten kopmamak ve birçok kategoriden bildirim almak için:

Mobil uygulamayı bu linkten telefonunuza indirebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
5
5
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Duygutcu

Call Me by Your Name… izlediğim ilk eşcinsel yapımdı ve oldukça güzeldi.. benim için yeri çok ayrı