Görüş Bildir
Haberler
Ne İçtiğinizi Bilin! Kahvelerin İçinde Hangi Oranda Ne Var Anlatıyoruz

etiket Ne İçtiğinizi Bilin! Kahvelerin İçinde Hangi Oranda Ne Var Anlatıyoruz

Nurseda Gerek
08.02.2022 - 11:39

Kahve aşkınızı bilginizle harmanlamak için hangi kahvenin içinde ne olduğunu iyi bilmeniz gerekiyor. Tadına doyamayacağınız enfes kahve çeşitlerini evde kolaylıkla hazırlamak için de yine bu bilgilere ihtiyacınız var. Gelin, hangi kahvenin içinde ne var birlikte inceleyelim! 

Dikkat bu içerik ağzınızı sulandırabilir! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Espresso

1. Espresso

Türk kahvesine benzerliği ile bilinen espresso, ince öğütülmüş kahvenin basınç yardımıyla pişirilmesiyle ortaya çıkar. Yoğunluğu ve etkisi ile sert kahve sevenlerin bir numaralı tercihidir. Damakta bıraktığı yoğun tat ile her kesime hitap etmez fakat kahve aşıklarını büyüler. İtalyan kahve kültürünün simgesi haline gelen bu lezzet, espresso ayarında öğütülen kahveden oluşmaktadır. Bir fincan espresso için 8 gram espresso ayarında taze çekilmiş kahveye ve demlenmesi için 30ml suya ihtiyacınız var.

2. Cappuccino

2. Cappuccino

Yumuşak içimli kahve sevenlerin en çok tükettiği kahve türü kuşkusuz cappuccino! Bu yumuşak tat, espresso ve süt köpüğünün buluşmasıyla oluşan klasik bir lezzet. İtalya'dan dünyaya uzanan bir lezzet yolculuğunun başrolü olan cappuccino, kahvenin en klasik ve en lezzetli versiyonlarından sadece biri. Peki espresso bazlı kahve çeşitleri arasında yer alan cappuccino'nun içinde hangi oranda ne var biliyor musunuz? İdeal bir cappuccinon için içine koyduğunuz her malzemenin oranı aynı olmalı. Tavsiye edilen genellikle taze çekilmiş kahve ile hazırlanan 60ml espresso, 60ml süt ve 60ml süt köpüğü.

3. Latte

3. Latte

En bilinen kahve çeşitleri arasında yer alan latte, İtalya çıkışlı popüler bir içecektir. Kışın sıcak, yazın soğuk olarak hazırlanır ve servis edilir. İsmi İtalyanca süt demektir ve bolca süt ile hazırlanır. Peki Türkiye'de de fazlasıyla sevilen bu lezzetin içinde tam olarak ne olduğunu biliyor musunuz? Sizi çok şaşırtmayacak olan bu lezzet, aslında bildiğiniz sütlü kahvedir. Evde latte hazırlamak içinse sadece taze çekilmiş kahve ile hazırlanan 30ml espressoya, 60ml süte ve 20ml süt köpüğüne ihtiyacınız olduğunu söylemek isteriz.

4. Americano

4. Americano

Gelelim sert kahve aşıklarının çok sevdiği bir diğer lezzete... Evet, americano'dan bahsediyoruz. Sert ve bir o kadar daha az yoğun bir lezzet arayanların ilk tercihi olan americano, hazırlanması çok kolay bir kahve çeşidi. Kökeni 2. Dünya Savaşı yıllarına dayanan bu lezzet, espressonun su yardımıyla seyreltilmesi ile içime hazır hale getirilir. Peki oranı nasıl olmalı? Cevap taze çekilmiş kahve ile hazırlanan 30ml espresso shot ve 100ml sıcak su!

5. Mocha

5. Mocha

Latte'ye olan benzerliği ile bilinen Mocha, kahvenin çikolata ile buluştuğu tatlı bir lezzet! Yumuşak içimi ve damakta bıraktığı tatlı lezzet ile çok sevilen bu kahve, genellikle sıcak çikolata tozu ya da kakao ile elde edilmektedir. Peki bu tatlı lezzeti evde nasıl hazırlayacağınızı biliyor musunuz? Evde lezzetli bir Mocha yapabilmeniz için sadece taze çekilmiş kahve ile hazırlanmış 60ml espresso shot, 24 gram sıcak çikolata tozu ve süte ihtiyacınız var!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Macchiato

6. Macchiato

Bir diğer İtalyan kökenli espresso bazlı kahve çeşidi ise Macchiato'dur. Macchiato, genel bir anlamda espresso ve süt köpüğünün aynı fincanda buluşması ile hazırlanmaktadır. Süt köpüğün benekli görünümü ona adını veren başlıca özelliğidir. Peki lezzetli bir Macchiato için hangi oranda ne kullanmanız gerektiğini biliyor musunuz? Pratik bir şekilde Macchiato hazırlayabilmeniz için taze çekilmiş espressodan hazırlanan 30 ila 60ml shot ve aynı oranda süt köpüğüne ihtiyacınız var.

7. Frappuccino

7. Frappuccino

Soğuk kahve çeşitleri arasında yer alan Frappuccino, yaz aylarının olmazsa olmazları arasında yer alır. Genellikle büyük bardaklarda servis edilir ve hemen hemen her yerde aynı tada sahiptir. Özellikle kahve keyfini tatlı bir lezzetle taçlandırmak isteyenlerin bir numaralı tercihidir. Evde Frappuccino hazırlamaksa sanılanın aksine çok kolay! Tek gereken taze çekilmiş kahve ile hazırlanan 30ml espresso shot, 2 yemek kaşığı toz şeker, 1 yemek kaşığı çikolata sosu, 1 su bardağı süt, krema ve bolca buz!

8. Affogato

8. Affogato

İçecek çeşitleri arasında yer alsa da Affogato, kahve bazlı tatlı çeşitleri arasında yer alabilecek şahane bir lezzet! Siz de espresso ve dondurmanın buluşması ile oluşan bu lezzeti evde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. 1 top vanilyalı dondurma ve taze çekilmiş kahve ile hazırlanmış 1 shot espresso ile evde tadına doyulmaz bir Affogato hazırlayabilirsiniz.

Tchibo'nun lezzetli kahve çeşitleri ile siz de dilediğiniz kahveyi kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Tchibo'nun lezzetli kahve çeşitleri ile siz de dilediğiniz kahveyi kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Espresso bazlı kahve çeşitlerinden herhangi birini evde kolaylıkla hazırlayabilmek için Tchibo'nun kahve çeşitlere göz atabilirsin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
13
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?