Görüş Bildir
Haberler
Nazilerden Kaçan Ailenin Sattığı Tablo 80 Yıl Sonra Torunlarına İade Edildi

Nazilerden Kaçan Ailenin Sattığı Tablo 80 Yıl Sonra Torunlarına İade Edildi

Batuhan
30.11.2016 - 11:18

Fransa pazartesi günü, Yahudi bir çiftin Nazilerden kaçarken satmak zorunda kaldığı 16. yüzyıldan bir tabloyu ailenin torunlarına iade etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Henry ve Hertha Bromberg çifti 1938 yılında Hollandalı sanatçı Joos van Cleve ya da oğluna ait olduğunu düşünülen tabloyu Paris’te satmak zorunda kalmıştı. Tablo, Henry Bromberg’in babaqsı tarafından 1912 yılında Berlin’deki bir açık arttırmada satın alınmıştı. Bromberg ailesi tabloyu Nazi rejiminin hüküm sürdüğü Almanya’dan ABD’ye kaçarken sattı.

İtilaf kuvvetleri henüz Almanya’yı kurtarmadan önce tablo 1941 yılında Alman hükümetine satıldı. Bugün yaklaşık iki bin yetim tablonun sahipleri belirsiz bir biçimde Fransa’da savaştan beri saklandığı düşünüyor.

2. Dünya Savaşı esnasında Alman hükümeti tarafından satılan, çalınan ya da el konulan binlerce tablodan sadece biri

2. Dünya Savaşı esnasında Alman hükümeti tarafından satılan, çalınan ya da el konulan binlerce tablodan sadece biri

The Associated Press’in yaptığı habere göre, Bromberg ailesinin torunu Henrietta Schubert, ailesine ait tablo ile ilgili kendisiyle ilk iletişime geçildiğinde, işletildiğini düşünmüş. Schubert’in kuzeni Christopher Bromberg, “Tablonun herhangi bir mali değeri bile yok” dedi. “Bu geçmişimizle ve ailemizin kayıp öyküsüyle bağlantı kurmak anlamına geldi.”

Şu anda Viyana’da yaşayan Schubert, Adolf Hitler ile aynı Avusutya kasabasında dünyaya geldi. Bu tablo ise, 2. Dünya Savaşı esnasında Alman hükümeti tarafından satılan, çalınan ya da el konulan binlerce tablodan sadece biri. Soykırım sonrası hayatta kalan ailelerin torumları, bu eserlerin akıbeti ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor.

Kültür Servisi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
23
12
8
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın