Görüş Bildir
Haberler
NASA bugün Mars'a dair çok önemli bir keşfi açıklayacak

NASA bugün Mars'a dair çok önemli bir keşfi açıklayacak

Faruk Bal
28.09.2015 - 12:57

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi NASA bugün Mars gezegenine dair çok önemli bilimsel bir bulguyu açıklayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

NASA konuya ilişkin bilgilendirmeyi resmi Twitter hesabından yaptı. BBC Türkçe'de yer alan habere göre NASA’nın Mars gezegenine dair attığı mesajda “Mars'ın gizemi çözüldü mü? Pazartesi 11.30'da (TSİ 18.30) detayları öğrenmek için NASA TV'yi izleyin”  ifadesi yer alıyor.

Yoksa Mars'ta uzaylı mı bulundu?

NASA'nın Twitter mesajına gelen yanıtların büyük kısmında 'Yoksa Mars'ta uzaylı mı buldunuz?' sorusu sorulsa da, bilim insanları NASA'nın Mars keşif projesi kapsamında yürütülen araştırmalarda Kızıl Gezegen'de suyun olduğuna dair kanıtlar elde etmiş olabileceğini düşünüyor.

Mars yüzeyinde suyun donum olarak bulunduğu uzun süredir bilinen bir gerçek. Ancak gezegende sıvı halde su olup olmadığı uzun süredir sorgulanan bir konu.

2015'in ilk aylarında NASA'nın Mars yüzeyindeki aracı Curiosity, gezegenin yüzeyinde bir tür tuz molekülü olan Kalsiyum Perklorat bulmuştu. Bu bulgu, Mars yüzeyine yakın yeraltı su kaynakları olabileceği fikrini destekler nitelikteydi.

Gezegende sıvı halde su bulunması halinde, Mars'ta yaşamın idame ettirilebileceği yönünde önemli bir adım atılmış olacağı ifade ediliyor.

Teknolojioku

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın