Görüş Bildir
Haberler
Narsistin Gözünde Cinsellik Nedir? Narsistlerin Partnerlerine Yaklaşımları

etiket Narsistin Gözünde Cinsellik Nedir? Narsistlerin Partnerlerine Yaklaşımları

Burak Öge
23.01.2023 - 19:51 Son Güncelleme: 27.02.2023 - 21:19

Bugün sizlerle “Narsistin cinsel hayatı nasıl olur?”u genel hatlarıyla konuşacağız. 'Narsistin cinsellikteki rolleri, narsist cinselliğe ulaşamadığında neler yapar? Narsistin sapkın talepleri, narsistin cinsel problemleri ve narsist aldatır mı?' konularını konuşacağız, en sonda da sağlıklı cinsellikten bahsedeceğim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cinsellik konusunu ele alırken daha çok erkeklerden bahsedeceğiz çünkü bu konudan mustarip olanlar çoğunlukla kadınlardır.

Cinsellik konusunu ele alırken daha çok erkeklerden bahsedeceğiz çünkü bu konudan mustarip olanlar çoğunlukla kadınlardır.

Ara ara narsist kadın örneklerini de vereceğim fakat odak noktamız çoğunlukla erkekler üzerinden olacak. 

Erkek narsistler aslında kadınları çok seviyor gibi görünseler de aslında içten içe bir öfke beslerler. Kadınları, daha çok erkeklere yapışan ikinci sınıf insan olarak görür ve her zaman erkeğe hizmet etmesi gereken varlıklar olarak düşünür. Narsistler kadınları ve çocukları kendi malları gibi görüp, köle gibi itaat etmelerini isterler. Narsist; bir kadını bazen kısa vadeli hazları için hayatına alırken,  bazen, uzun vadede hayatını kolaylaştırması adına hayatına alır. Hayatına almaktan daha ziyade avlar. Kadınlar genellikle narsistler için eşit bir insan değil, avlanılacak bir hayvandır. Kadınlara karşı duydukları bu öfkenin temeli bilinçaltında annelerine karşı hissettikleri öfkedir.

Erkek narsistler kadını iki boyutta kategoriye ayırır. Birincisi fahişeler, diğeri ise rahibelerdir. Narsist fahişeleri cinsel ihtiyaçlarını giderebilmek için maksimum seviyede sömürür. Rahibeyle cinselliği kontrol aracı olarak kullanır, kesinlikle zevk almak o kadarda önemli değildir.

Adı biraz çirkin ama narsistin fahişe gibi gördüğü kadınlara daha yakından bakalım:

Annesi/kardeşi/sevgilisi/nişanlısı/eşi dışında herkes onun gözünde birer fahişe gibidir. Fahişeler kategorisine koyduğu tüm kadınlar onun için cinsel bir objedir. Fahişeleri kontrol etmek amaçlı kullanmazlar tamamen kendi dürtülerini karşılamak için kullanır. Fahişelerle mükemmeliyetçi cinsel narsistliği yaşarlar. Yani en iyi şekilde cinsellik yaşayarak kendi egosunu beslemeye çalışır. Bu süreçte tabi bunu yaparken bazen alkol, uyuşturucu, ya da cinsel güç veren viagra gibi ilaçlarla performansını arttırmaya çalışır. Daha sonrasında kendi performansını teyit eder. Fahişelerle yaşadığı cinsellikte kontrol olmadığı için daha çok tatmin olmaya odaklanır ve aşırı keyif alırlar. 

Narsistlerin ellerinde tek gecelik cinsel hayatlarını devam ettirecek birçok kadın bulunur. Bir sürü kadınla birlikte olarak aslında kadınları kendi dünyasında değersizleştirir bunun sebebi ise kadınlara duyduğu nefretin bir yansımasıdır. Narsist avına kestirdiği kişinin evli, çocuklu ya da sevgilisi olup olmamasına dikkat etmeksizin cinsellik yaşamaya çalışır. Kendini bir tanrı olarak gördüğü için her şeye hak sahibi olarak görür ve yaşadığı kaçamağı bir aldatma olarak görmez.  Narsist yakın arkadaşlarına dahi cinsellik yaşamak ister çünkü onların ahlak anlayışı yoktur. Bir şekilde etrafındaki kadınları cinsellik yaşayacak konuma getirerek yakınlık kurmaya çalışır. Mesela bir iş yemeğinde ya da arkadaşlarıyla birlikte gittiği bir eğlencede çok fazla alkol içerek ve içirerek cinsellik yaşamaya çalışır. Narsistin gözünde fahişeler sadece sevişeceği birer araçtır. 

 Birde Narsistlerin gözünde rahibeler nasıl olur onlara bakalım:

Narsistin rahibe olarak gördüğü kişi genelde sevgilisi, eşi ya da nişanlısıdır. Narsist cinselliği burada kontrol amacı ile kullanır. Narsist ilişkide sevgilisini net bir şekilde elde ettiğinden emin olduğunda artık bencilce seks yapmaya başlar karşı tarafa aşırı derece hasar verir. Sevgilisi cinsellik istediğinde reddeder, önce kendi istediklerini yerine getirilmesini talep eder. Bencilce cinsellik yaşanır ve karşı tarafın istek arzusu ve tatmin olması onun için hiç önemli değildir. O kendi işini bitirdiğinde cinselliği sonlandırır. Bencil narsistliği daha da derinlemesine anlatacağım. 

Narsistler cinselliği iki farklı boyutta ele alabilir; birincisi mükemmel cinsellik, diğeri ise bencil cinsellik. 

Mükemmel cinsel Narsistler libidosu çok yüksek bir imaj yaratır, aşırı dürtüsel bir yapıya sahiptir. 

Cinsellik onun için en üst seviyededir. Cinselliği kendi mükemmelliyetçiliklerini sergileyebilecekleri bir sahne olarak görür. Narsist ilk tanışmada şahane görüntüsüyle ve kokusuyla partnerini etkilemeye çalışır. Narsist birçok cinsel deneyime sahip olduğu için karşısındaki kişiyi nasıl mutlu edeceğini bilir. Cinsellik sonrası partnerini kendisine çekebilmek için iz bırakır  “Ten uyumunun çok iyi olduğunu, daha önce bu kadar güzel birlikteliğinin olmadığını.’’ söyler hatta kokusunu partnerinin üzerinde bırakarak hatırlamasını sağlar.

“Seni tatmin edersem ben en iyisiyim.” modunda olan mükemmel cinsel narsistleri daha yakından tanıyalım.

“Seni tatmin edersem ben en iyisiyim.” modunda olan mükemmel cinsel narsistleri daha yakından tanıyalım.

Mükemmel Narsist, cinsellik konusunda çok başarılı olabilmek için aşırı derece çaba sarf eder. Narsist aslında burada da kendisini düşünür. Çünkü cinsel performansına göre kendi içindeki değersizlik, başarısızlık, yetersizlik duygularını değerlendirmeye çalışır. Narsist cinsellik sırasında sürekli onay ve takdir arayışındadır. Her sevişmeden sonra performası hakkında sorular sorar “Zevk alabildin mi? Orgazm olabildin mi? Sence nasılım?’’ gibi sorular sorar. Sevişirken süre tutar ve kendisiyle gurur duyar. Temeldeki amaç karşı tarafı tatmin etmek olsa da aslında yine ben merkezli bir cinsellik yaşar. Mağdur sadece kendisine değer verildiğini zanneder.

 Mağdurlar narsistle yaşadığı cinselliğin ne kadar tatmin edici olduğunu düşünür, hatta kendisini aşırı derece değerli hissettiği tek nokta cinsellik olabilir ve bunu kaybetmeyi göze alamaz. Mağdurun kadınlığını hissettiği tek yer burası olduğunu düşünür. Fakat hissettikleri o kadar uzun sürmez. Narsist güzel bir seksten sonra yok saymaya devam eder ve değersizleştirir. 

Narsist mağdurları cinsellikte aradığı iyi bir birlikteliği ikili ilişkilerinde de olmasını bekler. Fakat narsist cinsellikte ne kadar iyi olursa olsun iletişimde ve ilişkide o kadar başarılı olamaz. 

Ayrıca, birçok kişiden duyduğum şey “İleride onun kadar güzel sevişen birisini asla bulamam.’’ Bu sözün arkasına sığınarak kötü giden ilişkiye katlanan birçok insan var. İlişkiyi tek boyutta cinselliğe indirgerseniz mutlu olamazsınız. Sadece cinsellikte başarılı olması onu mükemmel yapmaz, diğer alanlarda da aynı başarıyı göstermesi gerekir. Elle tutulur başka iyi bir yönünü bulamıyorsanız sadece cinsellik için bu ilişkiye katlanmaya değer mi çok iyi düşünün. 

Bir de narsistin iyi giden performansını ödüllendirmezseniz veya cezalandırırsanız narsist bu konuda size eziyet eder. Narsist cinsellik sırasında sizden güzel sözler ve göğsünü kabartacak sözler bekler. Siz onu beslemediğinizde ya da tam tersi onu küçümsediğinizde kendisini geri çeker ve cinsellik yaşamamaya başlar. Yatağı ayırır,  yorgun olduğunu söyler,  kesinlikle ilişkiye girmez ve sizi suçlar. Siz de kendinizde kusur aramaya başlarsınız ve narsistin dikkatini çekmek için her yolu denersiniz. Yani narsistin buradaki tek amacı sizi kontrol edebilmektir. “Ben istediğimde sevişebiliriz, ben ne istersem o olur.” Siz itaat edene kadar bu şekilde devam eder. 

“Şimdi her şey çok güzel gidiyor, süper bir cinselliğimiz var.” derken bir anda değişikliğe uğrayan bir cinsel hayatla karşı karşıya kalırsınız. Narsist artık burada sizi kesin olarak elde ettiğini hissedince kendi fantastik dünyasını sizinle yaşamaya başlar. Değişik fanteziler talep eder. Adım adım istediğine ulaşana kadar uğraşır. Önce anal ilişkiye zorlar, daha sonrasından grup seks, eş değiştirme gibi tekliflerle gelmeye başlar. Bu talepleri kabul etmediğinizde sizi suçlar, hakaret eder ve eleştirir. Bu tarz ilişkiler sizin hayat biçiminize ve ahlakınıza uygun değilse kesinlikle kabul etmeyin ve kendinizi suçlamayı bırakın. Bu onun sapkın düşüncelerinden başka bir şey değil. 

Mükemmel cinsel hayat sunan kadın narsistler genelde cinselliği kullanarak partnerini cezalandırır. Cinselliği kullanarak erkeği kendisine bağlar ve kontrol etmeye çalışır. İstediğini elde edebilmek için onu sevişmemekle tehdit eder. Kendi istek ve taleplerine ulaşamadığında narsistle cinsel ilişkiye girmez. Örneğin bir kıyafet istiyordur eğer onu alırsa sevişir. Kadın narsistler için cinsellik bir şey satın aldırmak için kullandıkları bir silahtır. Mağdur alamadıkça ne kadar ezik olduğunu hatırlatır ve asla onu hak etmediğini söyler.

Mükemmel cinsel narsistlerin dışında bir de bencil cinsel narsistler vardır.

Mükemmel cinsel narsistlerin dışında bir de bencil cinsel narsistler vardır.

Narsistin cinsellikte yaptığı bencilliklere göz atalım:

-Narsist güç ve büyüklük arzularını yerine getirebilmek için cinselliği kullanır.  Odak noktası her zaman kendisidir. Biriyle sevişmek onun için mastürbasyon yapmak gibidir. Partneri sadece nesne görevindedir. Bencil Narsist sadece kendi kendine sevişir. Partneri onun için sadece bir araçtır. Kadın veya erkek narsistler sevişmek istediklerinde herhangi bir kriteri yoktur ve bir şey hissetmek zorunda değildir, sadece biraz etkilensin yeter. Bencil narsist sonuç odaklıdır. Boşaldığında cinselliği sonlandırır. 

-Narsist ilişkinin başlarında bencilliğini ortaya koymaz. Gayet saygı ve uyum içerisinde gerçekleşir fakat ne zaman sizi tamamen elde ettiğine inanırsa o zaman cinsel anlamda bencilleşmeye başlar 

-Bencil cinsel narsistler tek taraflı ilişkiye girer. Odak noktası kendisidir. Kendisi ne zaman sevişmek isterse o zaman sevişir. Ulaşamadığında zorlar. Zorlama konusunu daha geniş anlatacağım.  Bencil narsistlerde ön sevişme yoktur. Kendisi boşaldığında cinselliği bitirir. Karşı tarafın zevk alıp almaması onun umurunda değildir. Kendi istekleri ön plandadır. Duygusallık yoktur. Zamanla canınızı yakacak şekilde ilişkiye girer. Narsiste canınızın ne kadar acıdığını söyleseniz de umursamaz. O boşalmadan ilişkiyi bitirmez. Cinsellikte şiddeti gittikçe artar karşı tarafın canı yanıp yanmaması onun umurunda değildir. Burada mağdurun sesi çıkmadıkça narsist kendisini daha da güçlü hisseder.

Şimdi narsist cinselliğe ulaşamadığında neler yapar onlara bir bakalım:

Mağdur, narsistle ilişkisinde yaşadığı suçluluk, hakaret, aşağılamadan sonra karşı tarafla cinsel ilişi yaşamak istemez. Çünkü narsiste karşı aşırı öfke hissettiği için cinsellik aklına gelmez ve sevişme arzusu oluşmaz. Mağdur önce ilişki sorunlarını çözmek ister, daha romantik bir an ister. Hiçbir şey düzelmeyip mutsuz olduğunda partnerini reddetmesi çok doğaldır. Narsist reddedilmeyi bir iktidar sarsılması olarak gördüğünden saldırganlaşamaya başlar.  O kafasına koyduğu cinselliği elde etmeye çalışır. Birçok şekilde cinselliğe ulaşmanın yollarını arar.

-İlk adımı masum ve sevgi dolu olarak ikna etmeye çalışmaktır.

-Narsist, cinselliğe ulaşamadığında ilk olarak masum oyunlar oynar ve sevgi sözleriyle sizin dikkatinizi çekmeye çalışır. Güzel hediyeler alır, güzel bir tatile ya da seyahate götürür. Romantik bir ortam hazırlar. Güzel sözler söyler ve işin sonunda sizi sevişmeye davet eder. Geçmişte yaşadığınız tüm kırgınlıkları burada unutup, o ana odaklanmanızı ister. Burada gardınızı indirip, sorunları halının altına atıp seviştiğinizde narsist istediğini elde etmiş olur. Daha sonra eski şeytani yüzüne dönmeye başlar. Sizin de kafanız karışmaya başlar “Daha dün bana romantik ortam sunan kişi ne oldu da şimdi bu kadar kötü oldu?” diye düşünebilirsiniz. Maalesef tek amacı sevişmek ve sizi elde etmekti. Onu elde edince gücün kendisinde olduğunu hissetti ve sizi kenara itti.

-Bir de bunca güzel sevgi sözlerine ve eylemlerine kanmayıp narsistle hâlâ cinsellik yaşamadığınızda artık doz aşımına başlar. Sizi suçlar, “O kadar emek veriyoruz. Sevdiğimi sana göstermeye çalışıyorum, sen bir şeyden anlamıyorsun, değer versen karşılık verirdin.” gibi suçlamalarla kötü hissetmenize sebep olur. Siz bu kadar suçlanmadan sonra kendinizi sorunlu hissedersiniz ve onu affetmek için sevişirsiniz. 

-Hala sevişmeyip direnirseniz zorla ilişkiye davet eder.

-Narsist cinselliğe ulaşamadığında zorlama taktiklerini devreye sokar;

-Siz istemeseniz de zorlayarak ilişkiye girmeye çalışır.  En başta öfke belirtisi gösterir, sözel, şiddet uygular ardından da zorlayarak ilişkiye girer. Küfreder, ortalığı dağıtır, bağırır ya da başkalarına söylemekle tehdit ederek zorlar.

-Narsist tuhaf zamanlarda cinsel ilişkiye girmek için sizi zorlar.

-Hasta olursunuz, sizi baskılayarak cinselliğe zorlar. Onun için hasta olup olmamanız önemli değildir.

-En kötü duygusal gününüz de dahi sizinle cinsel ilişkiye girmeye çalışır. Bir danışanım babasının cenazesinden sonra eve geldiklerinde eşinin zorla sevişmek istemesini anlattığında şok geçirmiştim. O kadar çok zorlamış ki kadın maalesef sussun diye cinsel ilişkiye girdiğini anlatmıştı. Gerçekten içler acısı…. 

-Ailenizin olduğu bir evde, toplum içinde, yakalanma riskinizin olduğu açık alanlarda cinsellik yaşamaya zorlar…

Narsist hâlâ cinselliğe ulaşamamışsa suçlama silahını devreye sokar.

Narsist hâlâ cinselliğe ulaşamamışsa suçlama silahını devreye sokar.

-Narsist önce karşı tarafı suçlar: Bunu ilk olarak yeteri kadar iyi bir eş olmadığını hatırlatmakla başlar. “Sevişmeyi bile bilmiyorsun, sen yeteri kadar iyi değilsin.” 

-Daha sonra suçlayarak yetersiz hissetmesine yol açar “Erkekliğimi seninle hissedemiyorum, hiç zevk vermiyorsun, sana karşı bir şehvet hissetmiyorum, başka kadınlarla görüşmeme neden oluyorsun.”  ya da “Cinsellik bir ihtiyaç ve sen bunu yerine getirmiyorsun, biz neden evlendik ki?’’ der ve yetersiz hissettirir.

-Narsistin suçladığı bir diğer nokta ise kendi cinsel problemleridir; “Senin yüzünden sertleşemiyorum, yeteri kadar çekici olmadığın için sertleşemiyorum.” ya da  “Sen beni heyecanlandırmadığın için erken boşalıyorum, çirkinsin.” gibi kişisel sorunlarının suçunu size yükler.

Narsist cinselliğe ulaşamadığında cezalandırmayı da silah olarak kullanır.

-Narsist partneriyle uzun süre cinsel ilişkiye girmeyerek cezalandırır. Bazı durumlarda yatağı ayırır, bahaneler üreterek cinsellikten kaçar.  Bu suretle mağdur kendisini değersiz hissetmeye başlar. “Acaba kötü müyüm, kokum mu kötü, çirkin miyim, eskisi gibi beni beğenmiyor mu?” diye aklından geçirebilir. Burada ki amacı ya sizin kötü hissetmenizdir ya da cezalandırarak daha çok sevişmenizi sağlamaktır. 

Küçümseme silahını kullanarak elde etmeye çalışan narsist: 

-Narsist partnerini küçümseyerek kötü hissetmesini sağlar. Buradaki amaç karşıdaki kişiyi yetersiz hissettirerek cinselliğe davet etmektir. 'Sen zaten çirkinsin, hiç zevk vermiyorsun, bedenin çok kötü,  şişmansın, yalnızca seninle isteksiz oluyorum' diyerek karşı tarafı zayıflatır. Mağdur ise yetersizliğini hissedince bununla baş etmeye çalışır ve narsiste karşını gardını indirir. Cinsellik yaşayarak kendisini kanıtlamaya çalışır. Fakat narsist istediğini elde ettiğinde yine değersizleştirmeye devam eder.

Bedel ödeterek cinsellik yaşamaya çalışan narsist: 

-Narsistler ellerindeki gücü ve kontrolü kullanarak cinselliğe ulaşır. Mağdur narsiste ekonomik, fiziksel ve sosyal o kadar çok bağımlı hale gelmiştir ki narsist bunu kullanır. Örneğin mağdur bir kıyafet ister “Onu istiyorsan sevişmemiz lazım.’’ der. Tatile ya da ailesine ziyaret etmeye gitmek ister “O zaman sevişirsek gidebilirsin.’’ der. Hatta küser, “Sevişirsek barışırız.” gibisinden yeşil ışık yakar. Mağdur, narsistin isteklerine karşılık bedel ödemek zorunda kalır. 

Gelelim narsistin cinsel sapkınlıklarına:

Narsist kendi cinsel sapkınlıklarını partnerine zorla dayatır, hatta bunun için fiziksel şiddete dahi başvurduğu görülür. Narsist kabul edilmeyecek teklifleri önce yoklayarak mağdurun tepkisini ölçer. Daha sonra partnerini cinsel sapkınlıklarına uyması için ikna edene kadar uğraşır. İlk olarak anal ilişkiye girerek partnerinin kabul seviyesini ölçer, mağdur kabul ettiğinde sonraki aşama olan farklı cinsel deneyimleri teklif eder. Kıyafet fantezisi ile başlar, grup seks, eş değiştirme, üçüncü kişiyi davet etme gibi talepleriyle devam eder. Bu tür cinsel fanteziler sizin ahlakınıza ve isteklerinize uymuyorsa yapmak zorunda değilsiniz. Zorlandığınızda karşı koyabilir hatta yasal olarak haklarınızı arayabilirsiniz. Bu konuda kendinizi kesinlikle suçlu hissetmeyin bu düşünceler sadece onların sapkın düşünceleridir. Fanteziler iki kişinin kabul seviyesine göre gerçekleşebilir, zorlamayla değil. 

Narsistler, sadistçe davranışlara ve cinsellik esnasında küfür etmeye bayılırlar. Bu sırada sizden etkileyici sözler duymak da onlara aşırı haz verir. O sırada kendilerini tanrı gibi hissederler. 

Narsist, cinsellikte şiddet uygulayarak kendi dominantlığını göstermeye çalışır ve intikam alacağı bir savaş alanı olarak kullanır. Karşısındaki kişiye vurur ve canını yakar. Karşısındaki kişinin ne hissettiği ve istediği önemli değildir.

Narsistin cinsel problemleri: 

Narsist erkekler genellikle sertleşme ve erken boşalma gibi sorunlar yaşar. Bu problemini kesinlikle kabul etmez, suçu karşı tarafa atar.  “Sen zaten bana zevk vermediğin için sertleşemiyorum, beni heyecanlandıramadığın için erken boşaldım.’’ gibi bahanelerle suçu size yükler. 

Nadir durumlarda ise geç boşalma ya da cinsel isteksizlik yaşayabilir. Bunun suçunu da kesinlikle kabul etmez. Boşalamamasının sebebi karşı taraftır. Cinsel problemlerin temel sebebi kesinlikle tek taraflı olmaz. Narsist mağdurları kendilerini bu konuda kesinlikle suçlu hissetmesin. 

Kadın narsistler ise sıklıkla orgazm olamama ya da vajinanın ıslanmaması gibi problemlerle karşılaşır ve bunun suçunu karşı tarafa atar. Narsist kadın nadir durumlarda ise vajinusmus yaşar ve bunun sebebini yine karşı tarafa yükler. Hiçbir cinsel işlev bozukluğunun tek bir nedeni yoktur. Cinsel problemler tek boyutlu ele alınamaz. Suçu kesinlikle içselleştirmeyin.

"Narsist aldatır mı?" sorusu da çok fazla sorulan sorulardan bir tanesi…

"Narsist aldatır mı?" sorusu da çok fazla sorulan sorulardan bir tanesi…

Bu konuya yüzde yüz aldatır demek çok zor. Çünkü bu farklılık gösteren bir durumdur. Ben sadece olasılıkları söyleyerek konuyu ele alabilirim. 

Narsistin aldatacağını gösteren en temel belirti cinselliğe aşırı ilgisi olmasıdır. Paraya tapan narsistlerden daha önce bahsettiğimiz gibi cinselliğe tapan narsistler de mevcut. Cinselliğe tapan narsist çok fazla sevişmek ister. Çok fazla mastürbasyon yapar. Olur olmadık yerde sevişmek ister ve libidosu çok yüksektir. Aşırı porno izler. Bu tarz cinselliğe düşkün kişiler doymak bilmediği için sürekli yeni hazlar keşfetmek ister ve başka kişilere yönelebilir. 

Aldatacağını gösteren diğer bir etken ise alkol kullanmasıdır. Alkolün etkisini aşağı yukarı hepimiz biliyoruz. En önemli belirtisi sarhoş olmak. Kişi sarhoş olduğunda bilincini kaybettiğinde mantıklı hareket edemez ve aldatma olasılığını arttırır. 

Güven ilişkisinin kalmadığı durumlarda aldatma olasılığı yüksektir. Karşınızdaki kişi normalden farklı şüpheli hareketlerde bulunuyorsa örneğin telefonunu alıp dışarıda konuşmalar, telefonu orta yere koymamalar, telefonuna bakmaya izin vermeme gibi davranışlar güveni zedeler. Çaktırmadan telefonuna baktığınızda ve bir kadın veya erkekten bahsettiğinizde aşırı tepki gösterir. “Sen nasıl benim telefonumu kurcalarsın, ben sana demedim mi, sen suçlusun, kafayı yemişsin, illa bir şey arıyorsun.’’ demesi şüphe uyandırır. İçi rahat olan kişi telefonunu rahat bir şekilde ortaya koyar, aldatan kişi ise sürekli bir şeyi saklamaya çalışır ya da suçlar.

Bir diğer önemli nokta ise narsistin uzun süre sizinle sevişmiyor olmasıdır. Narsistler genel anlamda cinselliği çok sevdiği için öyle kolay kolay bırakmaz, muhtemelen bu ihtiyacını giderdiği başka birisi vardır. Eğer özel bir durum yoksa sağlık gibi ve 3 aydan daha fazla cinsellik yaşanmamışsa aldatma olasılığı düşünülebilir. 

Gelelim sağlıklı cinselliğe; Şu ana kadar cinsellikte yaşanan kötü tensel uyuma, cinselliğin kötü niyetli kullanımına, yetersiz cinselliğe ve sapkın cinselliği ele aldık. Bu kadar kötü cinsellik yaşadıktan sonra mağdurlar sağlıklı cinselliğin nasıl olacağını unutuyor ya da hiç öğrenmemiş oluyor. Bazı insanların herhangi bir cinsel bilgisi olmadığı için ya da başka cinsel deneyimi olmadığından bu konuda çok yetersiz kalabiliyor. Cinsellik çok zengin bir konu kesinlikle araştırmaktan vazgeçmeyin ve utanmayın.

Sağlıklı cinsellikte duygu aktarımı vardır. Narsistte duygulara yönelik herhangi bir beceri olmadığı için ne sizin duygunuzu önemser ne de kendi duygusunu yansıtır o sadece ben odaklı “İşimi bitireyim.” modundadır. Sağlıklı cinsellikte göz göze gelmeyle iletişim başlar, karşılıklı dokunuşlar eşliğinde, öpmeler, sarılmalar meydana gelir,  adeta dans eder gibi bir ritim yakalanır. Daha sonrasında birleşme sırasında bir fiziksel uyarım söz konusudur. Bu süreçte karşı tarafı özgür bırakırsınız, rahat hissetmesini sağlarsınız ve canını yakmamaya dikkat edersiniz. Sağlıklı cinsellikte sevgi, güven, saygı huzur ve konfor vardır arkadaşlar.

Narsistin tüm cinsel yönünü ele almaya çalıştım fakat daha konuşulacak daha fazla konu var. Siz narsistle cinsellik yaşarken ne gibi deneyimlerle karşılaştınız yorumlara bizimle paylaşırsanız çok memnun olurum… 

Kendini sev, ilgi göster güzel insan çünkü bunu sen hakkediyorsun, bir sonraki yazımızda görüşürüz. Sevgiyle kalın…

İnstagram

Youtube

Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
4
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?