Görüş Bildir
Haberler
Narkozun Etkisi! Doktordan Hastaya Cinsel Saldırı Teşebbüsü

Narkozun Etkisi! Doktordan Hastaya Cinsel Saldırı Teşebbüsü

Batuhan
17.05.2022 - 14:07

Ankara'da 25 Mart'ta anestezi doktoru İsa Ö.K. iddiaya göre G.K. adlı kadın hastaya cinsel saldırı teşebbüsünde bulunmuştu. Ö.K. hakkında 4,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılırken, söz konusu doktor ifadesinde, 'Hastanın muayeneyi yaparken bilinci açıktı. Kendisine bilgilendirme yaptım. Hastaların, narkozun etkisiyle bazen bu tür davranışlarda bulunabilir'' diyerek suçlamaları kabul etmedi. G.K. ise, Ultrason bahanesiyle cinsel saldırıda bulundu'' ifadesini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara'da G.K. adlı kadın, 25 Mart'ta hastanede burun ameliyatı olduktan sonra kendisini 'Atakan' olarak tanıtan anestezi doktoru İsa Ö.K.'nin, ultrason çekilen alanda perdeleri kapatarak kendisine cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla gözaltına alınan İsa Ö.K., çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Savcılık tarafından yürütülen soruşturma tamamlanarak, İsa Ö.K. hakkında iddianame düzenlendi. İddianamede ifadesine yer verilen İsa Ö.K., 'Hastanın muayeneyi yaparken bilinci açıktı. Kendisine bilgilendirme yaptım. Yaptığım işlemleri de adım adım anlattım. Muayeneyi yaptığım alanda perdenin dışında pek çok insan vardı. Ayrıca ben muayene yaparken de hastanın yakını olan sağlık çalışanı içeri girip çıktı.

"Narkoz etkisiyle olabilir"

"Narkoz etkisiyle olabilir"

Hastanın ameliyatı sebebiyle bir komplikasyon gelişmeyecek olmasına rağmen önceki hastadaki bilgimi pekiştirmek için sadece cihaz ile sağ ve sol omuz bölgelerini kontrol ettim. Müşteki beni ismen tanır, kendinde telefon numaram vardır. Kimliğimi gizleme ihtimalim mevcut değildir. Ben kendimi kimseye 'Atakan' olarak tanıtmadım. Sadece yolda yürüyorken mesai arkadaşım olan Atakan'ın ismini söylemiş olabilirim' dedi.

Hastaların, narkozun etkisiyle bazen bu tür davranışlarda bulunabileceğini söyleyen doktor, suçlamaları kabul etmedi.

"Tepki verince odadan çıktı"

"Tepki verince odadan çıktı"

G.K. ise ifadesinde, kendisinin de sağlık çalışanı olduğunu, 1 hafta önce tanıştığı doktorun isminin 'Atakan' olduğunu söylediğini belirterek, 'Ameliyattan sonra gerek olmamasına rağmen ultrason çekeceğini söyleyerek, uyandırma bölümündeki perdeleri kapattırdı. Ultrason bahanesiyle cinsel saldırıda bulunduğunu anlayınca tepki gösterdim. Bunun üzerine odadan çıktı. Ağlamaya başladım. Bir personel içeri girerek neden ağladığımı sordu. Başıma gelenleri anlattıktan sonra kendini 'Atakan' olarak tanıtan doktorun kim olduğunu öğrenmesini istedim' dedi.

Savcılık, iddianamede, alınan tanık ifadeleri ve hastanenin kamera kayıtlarını incelenmesi sonucu İsa Ö.K.'nın, ultrason bahanesiyle G.K.'ye yönelik cinsel saldırı eylemini gerçekleştirmeye çalıştığını; ancak hastanın tepki vermesi üzerine eylemin teşebbüste kaldığını, bu nedenle TCK'nın ilgili maddesi gereği 4,5 yıl hapisle cezalandırılmasını talep etti.

İddianame, Ankara 35'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek dava açıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
10
7
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tugcecim

İradesi dışında yapılan fiili her eylem teşebbüs olsa da aslı ile cezalandırılmalıdır.Sapık şerefsizlere ödül veren hukuk sistemini red ediyor kınıyorum.

Rida

Dünyadaki en gereksiz en leş varlık insanoğludur. Bir arının sağladığı yarar için cilt cilt kitap yazılıyor. Lanet olsun ya!