Görüş Bildir
Haberler
Mutlaka İzlemeniz Gereken Birbirinden Şahane 20 Psikolojik Gerilim Filmi

Mutlaka İzlemeniz Gereken Birbirinden Şahane 20 Psikolojik Gerilim Filmi

12.11.2021 - 10:00

Mutlaka izlemeniz gereken birbirinden gergin 20 psikolojik gerilim filmini sizin için listeledik. İyi okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. The Ones Below (2015)

20. The Ones Below (2015)
www.beyazperde.com

Londra’da küçük evlerinde huzurlu bir yaşam süren Kate ve Justin, kısa bir süre sonra ebeveyn olacakları için oldukça heyecanlıdır. Bu sırada alt katlarına Jon ve Therasa adında gizemli bir çift taşınır. Yeni komşularını yemeğe davet eden çift, bu süreçte kendilerini beklenmedik durumların içinde bulur. Yaşananlar, iki hamile kadın arasındaki ilişkinin tuhaflaşmasına neden olur.

IMDb: 6,1

19. The Comfort of Strangers (1990)

19. The Comfort of Strangers (1990)
www.sinemalar.com

İlişkileri çok yolunda gitmeyen İngiliz çift Colin ve Mary, aralarındaki sorunları halletmek üzere Venedik'e tatile giderler. Burada tesadüfen tanıştıkları tuhaf bir adam olan Robert, onları kendisinin ve eşinin garip fantezi dünyasına yavaşça çekmeye başlar.

IMDb: 6,3

18. Dead Calm (1989)

18. Dead Calm (1989)
www.beyazperde.com

Avustralyalı John ve Rae Ingram çifti yakın zamanda gerçekleşen korkunç bir kazada bebeklerini kaybeder. Bu travmatik olayın üstesinden gelebilmek için denizde bir yolculuğa çıkmaya karar veren çift, güneşli, sıradan bir günde batmakta olan bir botla karşılaşır ve kazadan kurtulan tek kişi olan Hughie Warriner'ın yardımına koşarlar. John bu esnada neler olduğunu kendi gözleriyle görmek için kaza yapan bota gider ve kısa sürede bir şeylerin yolunda gitmediğini fark edip karısını uyarmaya çalışır. Ancak artık çok geçtir. Kazadan kurtardıkları bu yabancı, onları çok daha tehlikeli bir maceranın içerisine sürükleyecektir.

IMDb: 6,8

17. Martha Marcy May Marlene (2011)

17. Martha Marcy May Marlene (2011)
www.beyazperde.com

Martha, iki yıldır Marcy May olarak yaşadığı yerde sürekli tacizde bulunan hippi kılıklı bir tarikattan kaçmayı başarmıştır. Kız kardeşi ve eniştesinin yanına gelir ve onlar da Martha’yı kabul ederler. Yardıma hazırdırlar. Tek sorun Martha’nın rüya ile gerçeği birbirinden ayırmakta çektiği güçlüktür. Geçmişinin hayalet misali anıları sürekli yüzeyde dolanmaktadır. Muhtemelen de bir kişinin kendisine verebileceğinden çok daha derin ve bilinçli bir desteğe ihtiyacı olduğu gerçeği ile yüz yüzedir.

IMDb: 6,9

16. The Gift (2015)

16. The Gift (2015)
www.beyazperde.com

Simon ve Robyn yeni evli, genç bir çifttir. Hayatları tam da planladıkları gibi giderken, Simon'ın bir lise arkadaşıyla karşılaşması tüm yaşamlarını alt üst edecektir. Simon, Gordo'yu ilk başta tanımaz ama bir dizi beklenmedik karşılaşma ve kaynağı belirsiz hediye, geçmişten gelen korkunç bir sırrı da açığa çıkartacaktır. 20 sene önce Simon ve Gordo arasında gerçekleşen olayın rahatsız edici, gerçek yüzünü öğrenince Robyn hayata dair sorgulamalara da girecektir. Senaristliği ve yönetmenliği Joel Edgerton'a ait olan fimin başrollerinde Edgerton'ın yanı sıra Jason Bateman ve Rebecca Hall de yer alıyor.

IMDb: 7

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Felicia's Journey (1999)

15. Felicia's Journey (1999)
www.beyazperde.com

Felicia bir İrlanda kasabasında hayatını sürdürmektedir. Johnny isimli bir çocuğa aşık olur. Bu esnada Johnny iş bulmak ve çalışmak üzere İngiltere'ye gitmenin planlarını yapmaktadır. Johnny gidince yalnızlığın acısına katlanamayan Felicia onun peşinden gitmeye kararlı hale gelir. Beş parası yoktur ve hamile olduğunu öğrenmiştir. Johnny'yi bulmasının kendisinin tek çıkış yolu olduğunu fark eder. Felicia, İngiltere'ye doğru yola çıkar...

IMDb: 7

14. Bad Timing (1980)

14. Bad Timing (1980)
www.beyazperde.com

Bad Timing, bir psikiyatrist ile evli bir kadın arasında yaşanan ilişkiye odaklanıyor. Başarılı bir psikiyatrist olan Alex’in hayatı, Milena adında bir kadınla tanışmasının ardından bambaşka bir hal alır. Birbirinden farklı karakterlere sahip olan Alex ve Milena, partide tanışmalarının ardından aralarında oluşan çekime karşı koyamazlar ve yasak bir ilişkiye adım atarlar. Ancak bir süre sonra Milena’nın aşırı doz alarak intihara kalkışması, ikisinin de hayatını daha da karmaşık bir hale sokar. Hastanede tedavi altına alınan Milena, polisler tarafından sorgulanmaya başlayınca gözler Alex’e çevrilir. Alex’ten şüphelenmeye başlayan polis memuru, psikiyatristin geçmişini araştırmaya başlar ve Milena’yı intihara sürükleyen olaylar ortaya çıkar.

IMDb: 7

13. The Jacket (2005)

13. The Jacket (2005)
www.beyazperde.com

Film, yaralı bir Körfez Savaşı gazisinin evine dönüşü ve hafıza kaybı sıkıntısı ile mücadelesi etrafında dönüyor. Jack, savaş sırasında başından ciddi yara almıştır. Kimsesiz olduğu için hafıza kaybının keskin anlarında ne yapacağı konusunda çok zorlanır. Bu sebeple de otostopla doğduğu yer olan Vermont’a gider. Yol üzerinde arabası arızalanmış bir kadına ve sekiz yaşındaki kızına rastlar ve onlara yardımcı olur. Başka bir araç sahibi onları arabasına alır ve çok geçmeden bir polis kontrolü çıkar karşılarına. Jack bir gün gözlerini açar ve kendini hastanede bulur. Kayıp hafızasından kalanlar sadece bu kopuk görüntülerdir. Hayal ile gerçek arasında sürekli hareket halindeki hafızasında bir anlığına Jackie adında bir kadının evinde geçirdiği anlar belirir. Jack’i hayata döndürecek olan cevaplar nerededir?

IMDb: 7,1

12. Harry, un ami qui vous veut du bien (2000)

12. Harry, un ami qui vous veut du bien (2000)
www.beyazperde.com

Michel, karısı Claire ve üç küçük kızları Jeanne, Sarah ve Iris, yaz tatili geçirmek için İsviçre'deki kır evlerine gitmeye karar verir. Yolda mola verdikleri sırasında bir adamın kendisini incelediğini fark eden Michel, çok geçmeden adamın Harold 'Harry' Balestorol adında lise arkadaşı olduğunu öğrenir. Bu karşılaşmanın ardından Harry, Michel ve ailesini bir şeyler içmek için evine davet eder. Harry’nin hayatına girmesinden bir süre sonra Michel, hayatının altüst olduğunu fark eder.

IMDb: 7,1

11. Hard Candy (2005)

11. Hard Candy (2005)
www.beyazperde.com

On dört yaşındaki Hayley Stark, otuz iki yaşındaki fotoğrafçı Jeff Kohlver ile internet üzerinden üç hafta süreyle chat yaptıktan sonra, kendisi ile bir kafede buluşur. Yaş farkına rağmen bir süre flört ederler. Hayley, bir gün kendisini zorla eve davet ettirerek Jeff’in içkisine ilaç atar. Onu uyutarak esas planını hayata geçirmeye başlayacaktır. 

IMDb: 7,1

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Fracture (2007)

10. Fracture (2007)
www.beyazperde.com

Los Angeles’ta yaşayan ve son derece akıllı, zengin ve titiz bir mühendis olan Ted Crawford bir gün karısının kendisini aldattığını öğrenir ve onu öldürür. Bu cinayetin hemen ardından da polisi arar ve bildirir. Polis olay yerine geldiğinde şok olur çünkü yerde ölü yatan kadın, polisin sevgilisidir. Willy, Crawford’a avukat olarak atanır. Willy’nin başarılı bir kariyeri vardır. Başta basit gibi görünen bu davanın altında ise farklı sırlar gizlidir. Her şeyden önce cinayetin işlendiği silah Crawford’a ait değildir. Zaman içinde dava ilerledikçe labirent misali gizemli olaylar silsilesi ortaya çıkacaktır.

IMDb: 7,2

9. Caché (2005)

9. Caché (2005)
www.beyazperde.com

Karısıyla birlikte mutlu ve huzurlu bir hayat süren Georges, bir televizyon kanalında çalışmaktadır. Bu sıradan yaşamı bir gün kim tarafından gönderildiği belli olmayan bir paketle kabusa dönmek üzeredir. Paketten çıkan kaset Georges ve ailesinin gizlice çekilen görüntülerinden oluşmaktadır. Ardı arkası kesilmeyen bu paketler zamanla daha da gizemli hale gelmeye başlar, Georges'u geçmişiyle yüzleşmek zorunda bırakırlar.

IMDb: 7,3

8. Shock Corridor (1963)

8. Shock Corridor (1963)
www.beyazperde.com

Johnny Barrett hırslı bir gazetecidir. Hayattaki en büyük arzusu, yaptığı bir haberle Pulitzer Ödülü kazanmaktır. Bu ödülü kazanmak için de oldukça sıra dışı bir yola başvurarak Dr. Fong ve sevgilisinin yardımıyla bir psikiyatri kliniğine sızar. Burada bir hasta gibi davranan Johnny'nin tek istediği, klinikte işlenen gizemli bir cinayeti aydınlatmak ve suçluyu bulmaktır. Cinayetin üç tanığıyla konuşabilmek için Johnny elinden geleni yapacaktır ancak bu iş düşündüğünden daha tehlikelidir.

IMDb: 7,4

7. Jacob's Ladder (1990)

7. Jacob's Ladder (1990)

Vietnam Savaşı'ndan arta kalan travmaları üstünden atamamış olan eski bir asker, bir yandan da kaybettiği çocuğunun yasını tutmaktadır. Yavaş yavaş gerçeklikten kopmakta olan adam, rüyaları ve gündüz düşleri ile mücadele etmeye çalışır. 

IMDb: 7,5

6. Nocturnal Animals (2016)

6. Nocturnal Animals (2016)
www.beyazperde.com

Susan Morrow, 19 yıl önce yazar eşi Edward Sheffield’ı terk eder. İkinci evliliğinde ise bir doktorun eşi olarak düzenli bir hayat sürmektedir. Bir gün posta kutusunda eski eşinin hiç yayımlanmamış olan ilk romanının taslağını bulur. Eski eş kendisinin fikrini sormaktadır. Susan, bir matematik profesörü olan eski eşi Tony’nin ailesi ile çıktığı bir yolculuğu anlatan 'Noctural Animals' adındaki bu kitabı elinden bırakamaz. Kitabın kahramanı Tony’nin hayatı berbat bir hale geldikçe Susan da geçmişini hatırlayacaktır. Bu tehlikeli duygular onun geleceğini kemirecek ve hayatını değiştirecektir.

Austin Wright'ın 1993 tarihli 'Tony ve Susan' romanından uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda A Single Man (2009) filminden tanıdığımız Tom Ford oturuyor. Senaryosunu da Ford'un üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda ise Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon, Aaron Taylor-Johnson, Isla Fisher ve Armie Hammer gibi ünlü oyuncular yer alıyor.

IMDb: 7,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Beoning (2018)

5. Beoning (2018)
www.beyazperde.com

Ara sıra yazarlıkla uğraşan Jongsu aynı zamanda yarı zamanlı kuryelik yapmaktadır. Bir gün bir paket teslimatına giden Jongsu bu sırada eski komşusu Haemi’yle karşılaşır. İkisi arasında kısa zamanda bir çekim oluşsa da Haemi’nin hayallerindeki Afrika seyahatine çıkması gerekmektedir. Genç kadın seyahate çıkmadan önce Jongsu’dan bir ricada bulunur; ülke dışında olduğu zaman zarfında Jongsu’dan kedisine göz kulak olmasını talep eder. Jongsu, bu vesile ile aralarındaki iletişiminin kopmayacağını düşünerek genç kadının ricasını kabul eder. Ne var ki Haemi’nin geziden Ben adında gizemli bir adamla dönmesi, Jongsu başta olmak üzere herkesin hayatını kökünden değiştirir...

IMDb: 7,5

4. Repulsion (1965)

4. Repulsion (1965)
www.beyazperde.com

Londra’da kız kardeşi ile yaşayan Carol’un (Catherine Deneuve) oldukça güzelliğinin ve sıradan yaşamının arkasında kimsenin bilmediği takıntılı tiksintileri saklıdır. Özellikle cinselliğe olan tiksintisi kız kardeşinin tatile çıktığı bir zamanda oldukça şiddetli ve şizofrenik bir görünüm kazanır.

IMDb: 7,7

3. Pâfekuto burû (1997)

3. Pâfekuto burû (1997)
www.beyazperde.com

Ünlü bir şarkıcı olan Mima Kirigoe, şarkıcılık kariyerini bırakıp oyuncu olmaya karar verir. Bu hamle kimi fanatik hayranlarını hayal kırıklığına uğratır. Dahası genç kadının oynadığı filmdeki rolünün tepki çekmesi ve de kimi dergilere çıplak poz vermesi işleri iyice karıştırır. Fanatik bir hayranı tarafından taciz edilmeye başlayan Mima'nın hayatı büyük bir çıkmaza sürüklenir.

IMDb: 8

2. What Ever Happened to Baby Jane? (1962)

2. What Ever Happened to Baby Jane? (1962)
www.beyazperde.com

Giderek yaşlanan iki aktris kardeş, Hollywood'da aynı evde yaşamaktadırlar. Jane Hudson, şöhreti çocuk yaşta kazanmış bir film yıldızıdır. Kardeşi Blanche ise şöhretini kardeşine kaptırmış, kaybetmeye mahkum eski bir yıldızdır.

Jane sakat kardeşi Blanche'a bakmak durumunda kalmıştır. Baş başa kalan iki kız kardeş tüm nefretlerini, sakladıkları gerçekleri ortaya dökmeye ve birbirlerinden geçmişin hesabını sormaya başlayacaklardır.

IMDb: 8,1

1. Vertigo (1958)

1. Vertigo (1958)
www.beyazperde.com

Bir suçluyu kovalarken çatıdan düşen ortağını kurtaramayan dedektif Scottie Ferguson’da, bu olayın ardından yükseklik korkusu baş gösterir. “Vertigo” hastalığına dönüşen bu korku nedeniyle mesleğini bırakıp emekli olan dedektif, eski bir arkadaşı tarafından, ruhsal sağlığından şüphe ettiği karısı Madeleine’ni izlemesi için kiralanır. Scottie de kadını daha yakından izledikçe bir şeylerin yolunda gitmediğini fark eder; dahası kadının intihara meyilli olduğunu görür. Artık işleri yoluna koymak için uzaktan takip etmek yetersiz kalacak, Scottie’yi kendi korkularıyla da yüzleşeceği bir mücadelenin içerisine sürükleyecektir.

IMDb: 8,3

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın