Görüş Bildir
Haberler
MİT TIR’ları Davasında Salonu Terk Etmeyen 13 Vekil Hakkında Fezleke

MİT TIR’ları Davasında Salonu Terk Etmeyen 13 Vekil Hakkında Fezleke

FreiGeist
09.09.2016 - 14:47 Son Güncelleme: 09.09.2016 - 15:26

Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandıkları davada, İstanbul Adalet Sarayı içinde 'yasadışı gösteriye katıldıkları' iddiasıyla 13 milletvekili hakkında fezleke düzenlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Can Dündar ve Erdem Gül'ün İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandıkları MİT TIR'ları davasının 25 Mart’ta yapılan ilk duruşmasında, kapalı oturum kararı alınmasının ardından duruşma salonunu terk etmedikleri iddiasıyla CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal ile HDP Milletvekili Garo Paylan hakkında, “Görevli memurların görevlerini yapmalarını engellenmesi ve yargılamanın gizliliğinin ihlali” suçlarından fezleke düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Selamettin Celep tarafından hazırlanan fezlekede 'Gizli/kapalı duruşma yapılmasına dair arar karar alınmasına rağmen duruşma salonunu terk etmedikleri, ısrarla duruşmada bulunma haklarının olduğunu ifade ettikleri; bu nedenle de yargılamaya devam etme imkanının fiilen kalmadığı ve mahkemenin duruşmayı ertelemesine sebebiyet verdikleri” ifade edildi.

İkinci duruşmada, “toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” suçundan…

İkinci duruşmada, “toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet” suçundan…

Davanın 1 Nisan’daki ikinci duruşmasında ise İstanbul Adalet Sarayı içinde yasa dışı gösteriye katıldıkları iddiasıyla CHP Milletvekilleri Enis Berberoğlu, Gürsel Tekin, Şafak Pavey, Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş, İlhan Cihaner, Hilmi Yarayıcı, Tuncay Özkan, Engin Özkoç ve HDP Milletvekilleri Garo Paylan, Filiz Kerestecioğlu ile Meral Danış Beştaş hakkında fezleke düzenlendi.

Mahmut Tanal ve Garo Paylan’a her iki dava için fezleke düzenlendiği aktarılıyor.

Fezlekeler soruşturma izni için TBMM'ye gönderildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özkoç: "Fezleke gayri ciddi, duruşmanın olduğu gün Ankara'daydım"

Özkoç: "Fezleke gayri ciddi, duruşmanın olduğu gün Ankara'daydım"

gercekgundem.com'a konuşan Engin Özkoç 'Yargılanmaktan çekinmiyorum. Hiçbir CHP'li arkadaşım da çekinmiyor. Ancak bu fezleke gayri ciddi'' dedi.

Özkoç, 'Duruşmanın olduğu gün ben Ankara'daydım. İstanbul'da değildim. Hakkımda yürüyüşe katıldığıma ilişkin nasıl fezleke düzenleniyor, anlamış değilim' ifadesini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
34
11
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Peacj

Bu chpli vekillerle hdpliler çok sıkı fıkı olmaya başladı..

Burak Gündoğdu

chp'nin içindekilerden en az 90'ı kürtçü