Görüş Bildir
Haberler
Misafirlerinizi Tarif Dedektifi Haline Getirecek Çıtır Çıtır Böreklerin Püf Noktaları

Misafirlerinizi Tarif Dedektifi Haline Getirecek Çıtır Çıtır Böreklerin Püf Noktaları

R.G.
09.12.2020 - 13:03

İster el açması yufkadan olsun, ister hazır yufkadan; börekler mutfağımızın vazgeçilmez bir parçası! Eskiden tarif bulmak da bu kadar kolay değildi. Ve tarif istediğiniz kişilerin söylemediği püf noktalar yüzünden, börekleriniz bir türlü yedikleriniz kadar lezzetli olmuyordu. Ama artık siz komşuları kıskandıracak börekler yapabileceksiniz. İşte işin ustalarından, tam kıvamında börekler yapmanın püf noktaları..

Çıtır böreklerin anahtarı: Soda

Çıtır böreklerin anahtarı: Soda

Hazır yufkadan yaptığınız böreklerinizin üzerine yumurta sarısı sürerken içine biraz da soda katın. Hatta bir şişe sodayı direkt böreklerinizin üzerine de dökebilirsiniz. Bu kadar suyun içinde nasıl pişecek diye korkmayın, çünkü sonuca siz de inanamayacaksınız. Çıtır çıtır olan dışına rağmen içi de bir o kadar yumuşak kalacak!

Nar gibi kızarsın: Yoğurt

Nar gibi kızarsın: Yoğurt

Eğer evde yumurta yoksa ya da kokusu sizi rahatsız ediyorsa üzülmeyin. Yoğurt imdadınıza yetişir! Birkaç kaşığın içine zeytinyağı koyup böreklerinizin üstüne sürebilirsiniz. Bu sayede nar gibi kızaran börekler yapabilirsiniz!

Bekleme süresi önemli!

Bekleme süresi önemli!

Eğer pat diye gelen bir misafire hazırlamanız gerekmiyorsa ve vaktiniz varsa, böreği yaptıktan sonra üstünü kapatıp buzdolabında biraz bekletmek böreğinizin daha gevrek ve çıtır olmasını sağlar.

Sebzeleri kurutun!

Sebzeleri kurutun!

“Standart böreklerden sıkıldım, daha farklı şeyler denemek istiyorum” derseniz, sebzeli börek en güzeli! Burada önemli olan, böreğin içine koyulacak sebzelerin iyice kurutulmuş olması. Eğer bu sebze patates gibi püre halinde sürülmüyorsa, havlu kağıdın üzerinde kurutabilirsiniz. Bu sayede sebzelerin yufkanın içinde hamurlaşmasını önlemiş olursunuz. Aynı zamanda sebzelerin üzerine biraz un serpmek de işe yarar. Çünkü un fazla suyu çeker.

Böreklerin ayrılmaz ikilisi: Tereyağı ve süt

Böreklerin ayrılmaz ikilisi: Tereyağı ve süt

Yemeklere yapılan küçük dokunuşlar nasıl yemeklerin lezzetini zirveye taşıyabiliyorsa, börekler için de bu kuralımız geçerli. Süt ve eritilmiş tereyağını karıştırıp, yufkanın tüm katlarına sürmeniz böreklerinizin çok daha lezzetli olmasını sağlar. Kalan sosu da üstüne dökebilirsiniz.

Bir de sirkeyle deneyin!

Bir de sirkeyle deneyin!

Yufkalarınızı ıslatmak için hazırladığınız herhangi bir sosun içine, miktara göre bir iki kaşık sirke koyun. Fazla olmamasına dikkat edin, kimse börek yerken sirke kokusu duymak istemez! Sirkeyi tam kararında koyduğunuzda, böreklerinizin daha çıtır çıtır olduğunu siz de fark edeceksiniz!

Fırınınızı en iyi siz tanırsınız!

Fırınınızı en iyi siz tanırsınız!

Genellikle börekleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirmeniz gerektiğini söylerler. Ama fırınınızı en iyi siz tanırsınız. Yani burada biraz kendi inisiyatifinizi kullanmanız gerekiyor, çünkü iç malzemeniz ve sosunuz ne kadar iyi olursa olsun altı pişmemiş ve içi hamur kalmış bir börek felakettir!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın