Görüş Bildir
Haberler
Mini Mini Zamlar Geliyor! Akaryakıtta Artışlar Durmayacak Gibi Görünüyor!

Mini Mini Zamlar Geliyor! Akaryakıtta Artışlar Durmayacak Gibi Görünüyor!

Bu geceden itibaren benzine ve motorine zam gelmesi bekleniyor haberi gündeme düşerken, bir sonraki günün de zammı konuşulmaya başlandı. 

Petrol ve dolar durmuyor!

Bugünkü zam beklentisinin detayları burada👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Her gün yenisi mi gelecek?

Her gün yenisi mi gelecek?

Ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir, akaryakıt fiyatları konusunda nokta atışı yapan isimlerden. Her zam ya da indirimi sosyal medya hesabından paylaşarak halkı bilgilendirme misyonunu taşıyor. 

Bugün akaryakıta gelmesi beklenen zam haberi adeta bir meteor gibi bütçelere düşerken, henüz kesinleşmeyen bu zammın üzerine gelecek yeni bir zam olur mu diye sorduk kendisine bakalım ne dedi?

Demir, bugün beklenen zammın haberini böyle vermişti 👇

Yarın yeni bir zam gelir mi?

Yarın yeni bir zam gelir mi?

Pandemiden çıkmak üzereyiz diye sevinirken, pandemi sonrası enflasyon ve parasal sıkılaşma ile karşı karşıya kalan dünyada piyasalarda da oynaklık arttı. Rusya'nın Ukrayna'ya savaş açmasıyla zaten karışık olan piyasalar iyice hararetlendi.

Petrol fiyatlarında arz sıkıntısı tam aşılamamışken başlayan savaş, petrol kaynaklarını da yakından ilgilendirince olan yine bize oldu! 

Bugün beklenen zammın, 'bugünkü' fiyatlamalara dahil olmadığı düşünüldüğünde ve petrolde yükselişin sürmesine bir de dolar/TL'nin değer artışı eklenince zamlar durulmayacak gibi görünüyor!

Ekonomist Demir de bunu teyit ederek, bugün olası zamma yakın bir oranda yarın da yeniden benzin fiyatlarında yükseliş olasılığının arttığını belirtti.

Petrolde yükseliş durmuyor!

Petrolde yükseliş durmuyor!

Brent petrolün varil fiyatı, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın yol açtığı arzın daralacağı endişeleriyle uluslararası piyasalarda 113 doları aştı.

Dün günü 104,97 seviyesinde tamamlayan Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 16.07 itibarıyla kapanışa göre yüzde 7,69 artışla 113,05 dolara yükseldi. Böylece, Brent petrolün varil fiyatı Temmuz 2014'ten bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Batı Teksas türü ham petrolün varili 111,47 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki yükselişte, Batı ülkelerinin Rusya'ya yönelik yaptırımları ve Rusya'dan gelecek olası karşı yaptırımların arz tedarikini sekteye uğratacağı endişeleri etkili oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

OPEC beklentiler dahilinde!

OPEC beklentiler dahilinde!

OPEC ve müttefikleri Nisan ayı için beklentiye paralel karar alarak günlük üretimi 400 bin varil artırdı.

BloombergHT'nin haberine göre piyasalarda da Rusya-Ukrayna krizine rağmen sınırlı bir üretim artışı kararı çıkması bekleniyordu. İsmini vermek istemeyen delegeler, Rusya işgalinin gölgesinde geçen toplantıda 23 ülkeden oluşan koalisyonun kademeli üretime devam etme kararı aldığını bildirdi.

Uluslararası Enerji Ajansı'na (UEA) üye 31 ülke, dün acil durum rezervleri kapsamındaki 60 milyon varil petrolün kullanıma açılması konusunda anlaşmaya varmıştı. IEA Başkanı Fatih Birol küresel enerji güvenliğinin tehdit altında olduğunu ve halihazırda kırılgan seyreden toparlanma üzerinde yeni bir risk oluşturduğunu belirtmişti.

Petrolün varil fiyatı bu hafta Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya yönelik yaptırımların devreye alınmasıyla sert biçimde yükselerek 110 doları aşmıştı.

OPEC+, bir sonraki toplantısını 31 Mart'ta yapacak.

Son zamlar içinde yok!

Bu içerikler de ilginizi çekebilir...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ukela

Bardağın dolu tarafından da bakmak lazım , petrol fiyatlarının bu kadar yükselmesi geçmişte rantabl olmayan yeşil enerji projelerinin yatırım yapılabilir pro... Devamını Gör