Görüş Bildir
Haberler
Mimarlar Odası'ndan Gökçek'e Suç Duyurusu

Mimarlar Odası'ndan Gökçek'e Suç Duyurusu

Ulaş
09.02.2015 - 19:38
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında ‘Can güvenliklerini tehdit ettiği’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Mimarlar Odası (MO) Ankara Şube yöneticileri, AKP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Melih Gökçek hakkında ‘can güvenliklerini tehdit ettiği’ gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan yaptığı açıklamada Gökçek’in sosyal medya ve basına yaptığı açıklamalarla halkı kin ve nefrete sürüklediğini belirterek, şube yöneticilerini hedef gösterdiğini dile getirdi. Gökçek hakkında daha önce kurumsal olarak suç duyurusunda bulunduklarını hatırlatan Candan Bakanlığın soruşturma izni vermediğini belirterek şube yöneticileri olarak bu sefer tek tek suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. “Melih Gökçek’in isteği ile kent konseyi eylem düzenlemekte, basın ve sosyal medya aracılığıyla sözde demokratik tepki gösterin diyen Gökçek açıkça, Oda yöneticilerimizin can güvenliğini tehdit etmektedir” diyen Candan şöyle devam etti: “Bu tutum suç teşkil ettiği için bu kez kurumsal olarak suç duyurularının yanında  yönetim kurulu üyeleri olarak da  ayrıca suç duyurusunda bulunduk.”

‘AYNAYA BAKSIN NERDE YANLIŞ YAPTIM DESİN’

“Gökçek’in tutumu kendisine yakışsa da bir Belediye Başkanı’na yakışmıyor” diyen Candan, Melih Gökçek’e seslenerek “Yanlış kent politikalarını durduran mahkeme kararları için, önce bir aynaya baksın, ben nerde yanlış yaptım desin, hukuku nerden dolanacağına düşüneceğine, oda yöneticilerini hedef göstereceğine işine baksın” dedi. “Hukuka uymayan yöneticiler torba yasa ile TMMOB kanunu değiştirerek hukuku kendilerine uydurma niyetindeler” diyen Candan sözlerini “TMMOB’ye dokunma! Anayasa’ya aykırı davranan hukuksuzlara dokunun” şeklinde sonlandırdı.

Melih Gökçek, Ankapark sürecinde Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ni hedef göstermiş, sosyal medya ve görsel medya üzerinden eylem çağrısı yapmış, 5 meslek odası hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

  • İleri Haber
Kaynak: http://ilerihaber.org/mimarlar-odasi-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0