Görüş Bildir
Haberler
MHP'de Kurultay Günü: 'HDP, Başka Bir İsimle Açılmamak Üzere Kapatılmalıdır'

MHP'de Kurultay Günü: 'HDP, Başka Bir İsimle Açılmamak Üzere Kapatılmalıdır'

MHP 13. Olağan Büyük Kurultayı, Ankara Spor Salonu'nda yapılıyor. Hakkında kapatma davası açılan HDP'yi hedef alan Bahçeli, 'HDP siyasi kisveye bürünmüş suç örgütüdür, herhangi bir isimle açılmamak üzere kapatılması namus görevidir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP’nin 13. Olağan Kurultayı Ankara Spor Salonu’nda “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak” sloganıyla başladı.

Devlet Bahçeli, kurultayda genel başkanlık için tek aday. Genel başkan ve parti organlarının seçileceği MHP kurultayında 1321 delege oy kullanacak.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kurultaya seyirci alınmazken, AKP'den de bir heyet MHP kurultayına katıldı. Kurultaya AKP'yi temsilen Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Genel Başkan Yardımcıları Jülide Sarıeroğlu, Mehmet Özhaseki ile Erkan Kandemir hazır bulundu.

Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın açılış konuşması ile kurultay çalışmalarına başladı. Divan Başkanlığına delegelerin önerisi üzerine Semih Yalçın oy birliği ile seçildi.

"CHP beşinci kol faaliyeti"

"CHP beşinci kol faaliyeti"

Salona gelen MHP Genel Başkanı Bahçeli, kürsüye çıkarak konuşmasına başladı. 

Koronavirüs salgını nedeniyle kurultaya katılımı kısıtlı tuttuklarını belirten Bahçeli, 'Her şeyin başı elbette sağlıktır, dikkatli olmalıyız. Kurallara mutlak suretle uymalıyız. 1 yıllık zamanda Kovid-19 nedeniyle hayatlarını kaybeden kardeşlerime rahmet, tedavi olanlara şifalar diliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle 13. Büyük Olağan Kurultayımıza katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor, hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum' dedi. 

Meclis'e gelen fezlekelerle ilgili konuşan Bahçeli, 'Bölücü vekillerin TBMM'ye gelen fezlekelerinin önüne arkasına bakalım demek siyaset değildir, adamlık değildir. Neyine bakacaksınız? Fakat gözleri var görmüyor, kulakları var duymuyor. HDP, Türk demokrasisinin çerçevesini sarmış mayın tarlasıdır. CHP beşinci kol faaliyetidir. İYİ Parti, siparişle kurulan melanet bir projedir. İP'in Başkanı Cumhur İttifakı'nı tanımlarken etle tırnak gibi demiş. Kendilerininse proje bazı bir ittifak olduğunu teyit etmiştir. Bu neyin projesidir? Hedefler manzumesi nerelerden ibarettir?' dedi.

'Cumhur İttifakı'nı arayan Kandil'de değil, Pensilvanya'da değil, Ankara'da bulacaktır' diyen Bahçeli, 2023 seçimlerinde adaylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu bir kez daha yineledi.

"Zillet aşısı 2023 Haziran'da yapılacak"

"Zillet aşısı 2023 Haziran'da yapılacak"
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun iktidara yönelik eleştirilerine yanıt veren Bahçeli, 'Tarlayı bilmez, çiftçimizi konuşur bakkala girmez, marangozu tanımaz, gelin görün ki esnafımızı konuşur, memurlarımızdan bahseder. Sıra CHP'ye oy vermeyenlere gelince hakaretleri sıralamaktan kaçınmaz.' dedi. Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Tıpkı Kovid-19 virüsü gibi zillet de bulaşıcıdır ve mutasyona uğramıştır. Zilletin aşısı da 2023 yılının haziran ayında demokratik vasıtalarla yapılacak ama bu aşı zillete zehir olarak yansıyacaktır. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir. Milletin üstünde bir güç yoktur. Erken seçim diye tutturanlar iyi bilsinler ki seçimler zamanında yapılacak, Türkiye rotasından çıkmayacaktır. Cumhur İttifakı'nın tavizsiz kararı budur. 2023'te yeni bir tarih yazılacak, istikbale Cumhur İttifakı ile ulaşılacaktır.

"Stratejik hedeflerimizin ilki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne sahip çıkmak"

"Stratejik hedeflerimizin ilki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne sahip çıkmak"

Türkiye'nin tarihinin en önemli reformunu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle yaptığını söyleyen Bahçeli, 'Stratejik hedeflerimizin ilki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne sahip çıkmak, yaşamasına hizmet etmektir' dedi.

Parlamenter sisteme dönülmesinin mümkün olmadığını ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:

'Artık parlamenter sisteme geri dönüş yoktur. Milli iradenin tartışmaya açılması, demokratik bir haktan öte baskıcı, tahammülsüz bir siyaset ayıbıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi reformlarla kökleştirilmeli ve güçlendirilmelidir. Bu süreç kararlılıkla devam etmektir, eksik varsa giderilecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan reform paketleri habercisidir. Üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu söylüyoruz. MHP bu kapsamda gerekli çalışmalarını sürdürmektedir, hazırlıklarımız tamamlanacaktır. Siyasi partiler kanunu değiştirilmelidir. TBMM iç tüzüğü yeni sistemle uyumlu hale getirilmelidir. Milletvekilliği dokunulmazlığı yeni baştan ele alınmalıdır. Kamuoyu araştırmaları ve sonuçlarının yayınlanması hakkında geniş tedbirler alınmalıdır. Bir partiyi parlatıp diğerini karalayan anket şirketleri bize göre milli irade dolandırıcısıdır.'

"CHP yönetiminin neresi Türk ki Andımıza sahip çıkacak"

"CHP yönetiminin neresi Türk ki Andımıza sahip çıkacak"

Dün hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Anayasa Mahkemesi'nde kapatma davası açılan HDP'yi hedef alan Bahçeli, 'HDP, PKK'dır, cinayettir, ölüm tuzağıdır. HDP ile yasak ilişki zalimlere diz çökmektir. Terörist Demirtaş ile kahvaltı yapmak kimseye onur sağlamayacaktır. CHP seçim yapmalıdır. HDP siyasi kisveye bürünmüş suç örgütüdür, herhangi bir isimle açılmamak üzere kapatılması namus görevidir' ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında CHP'ye yüklenen Bahçeli, 'CHP Sözcüsü'ne diyorum ki senin her yerin zift gibi kararmış haberin yok. Kılıçdaroğlu'na tavsiyem cesareti varsa yüreği yetiyorsa bölücü dostlarına rest çekmelidir. Ey CHP yönetimi sizin nereniz Türk ki Andımıza sahip çıkacaksınız!' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
92
45
33
18
10
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
morningstars

1 kere Atatürk demedi milliyetçi geçinenler de bugün

Öteye Giden

Şu kurtçuğun tipine bak ilk insan görse telif atar.

Halil Değerli

Elma Kurdu.... ...... 🤪😡😠