Görüş Bildir
Haberler
MHP'de Gözler 19 Haziran'da

MHP'de Gözler 19 Haziran'da

Onedio Medya
17.06.2016 - 16:24 Son Güncelleme: 17.06.2016 - 16:28

MHP'de gözler, olağanüstü kurultayın yapılacağı 19 Haziran'a çevrildi. Çağrı Heyeti'nin  toplayacağı 6. Olağanüstü Kurultay'a 1186 delege davet edildi.  MHP genel başkan adaylarından Meral Akşener'in 'Kurultayımız herhangi bir tartışmaya açık olmaktan çıkmıştır' açıklamasından dakikalar sonra Çağrı Heyeti'inden de bir açıklama geldi. MHP Çağrı Heyeti Sözcüsü Ayhan Erel, Bahçeli gelmese bile kongrenin geçerli olacağını vurguladı ve ekledi: 'Kurultayda alınan kararlara han da hakan da kaan da uymak zorunda.'

Konuya ilişkin konuşan MHP lideri Bahçeli ise 'Yargıtay karar verse de, 19 Haziran bizim için yok hükmündedir. 19 Haziran oyundur, zorlamadır, ayak bağıdır. 19 Haziran’a davetiye çıkaranlar, yalandır, riyadır, aldatmadır. Bizim 6. olağanüstü kurultayımız 10 Temmuz’da olacaktır' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başkan adaylarından Meral Akşener: 'Meşru ve zorunludur, hukuka uygundur'

MHP Genel Başkanı adayı Meral Akşener, çağrı heyeti tarafından Pazar günü düzenlenecek olan MHP Kurultayı'na ilişkin basın açıklaması yaptı. 19 Haziran'daki yapılacak olan MHP kongresine ilişkin Akşener, 'Çok uzun bir yoldan geldik. Çok zor şartlar altında çok seviyesiz ağır hakaretler uğrayarak ama hukuka bağlılıklarını adalet arayışlarını tahrip edildiğinin farkında olarak, korku duvarını yıka yıka bu noktaya geldik. Pazar günü yapılacak olan kurultay öncelikle Tüzük Kurultayı’dır. 'Korsan kongre' iddiaları yanlış bilgilendirmeye dayalı. 19 Haziran'daki kongremiz meşru, zorunlu ve hukuka uygundur. Tüzük değiştikten sonra alınacak kongre kararı da kesin bir karardır. Çağrı heyeti mahkeme kararı ile atanmıştır. Aksini uygulamak isteyenler yargılanacaktır' dedi.

Çağrı Heyeti'nden açıklama: 'Kanun ve tüzükten kaynaklanan bütün şartlar yerine getirilmiştir'

Çağrı Heyeti'nden açıklama: 'Kanun ve tüzükten kaynaklanan bütün şartlar yerine getirilmiştir'
İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Çağrı Heyeti Sözcüsü Ayhan Erel ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'Çağrı heyeti tek yetkili ve görevli organ olarak, 19 Haziran 2016 tarihinde MHP Olağanüstü Büyük Kongresi’nin yapılması hususunda karara vardık ve bütün çalışmalar yapıldı. Kongremizin korsan, darbe veya kaçak olduğu yönünde çıkan açıklamalar, Türk Milleti adına karar vermeye yetkili yerel ve yüksek mahkemenin iradesini yok saymaktır. Söz konusu kararın yerine getirilmemesi halinde bizler Çağrı Heyeti’nin sorumlu olacağı gayet açıktır. Çağrı Heyeti olarak görevli olmamıza rağmen genel merkezimize karşı daima nezaketli bir tavır sergiledik. Diyalog kapımızın açık olduğunu bir kez daha duyurmak istiyoruz. MHP Olağanüstü Büyük Kongresi 19 Haziran Pazar günü bugün burada toplandığımız yerde inşallah kardeşçe, yan yana icra edilecek. Kongrenin hazırlık aşamalarına ilişkin kanun ve tüzükten kaynaklanan bütün şartlar yerine getirilmiştir.'

'Sayın Genel Başkan ya da görevlendireceği birisi yoksa en basit usulüyle oylamaya geçilir'

Erel bir soru üzerine genel merkez tarafından Genel Başkan Devlet Bahçeli, ya da onun görevlendireceği birisinin açılış konuşması yapmaması halinde kongrenin geçersiz olacağına yönelik iddiaların doğru olmadığını belirtti. Erel, 'Bu kongrenin yetkili ve sorumlusu mahkeme kararına göre çağrı heyetidir. Sayın Genel Başkan ya da görevlendireceği birisi yoksa en basit usulüyle oylamaya geçilir. Hukuken de fiilen de bir engel yok' dedi.

"19 Haziran bizim için yok hükmündedir"

"19 Haziran bizim için yok hükmündedir"

MHP lideri Bahçeli, konuya ilişkin olarak, 'Yargıtay karar verse de, 19 Haziran bizim için yok hükmündedir. 19 Haziran oyundur, zorlamadır, ayak bağıdır. 19 Haziran’a davetiye çıkaranlar, yalandır, riyadır, aldatmadır. Bizim 6. olağanüstü kurultayımız 10 Temmuz’da olacaktır' dedi.

İzmir'de katıldığı iftarda değerlendirmelerde bulunan ve 19 Haziran'daki kongrenin kendileri için 'yok hükmünde' olduğunu söyleyen Bahçeli, 'Sahte ülkücüler, truva atları, milletvekili adayı olmadıklarından dolayı birden bire kurtarıcı rolüne soyunmuş sanal kahramanlar, alayı birden değişimci kesilmişlerdir. Gemlenemeyen ihtirasıyla MHP'yi kontrol etmek isteyenler, şimdi 19 Haziran Pazar günü, olağanüstü kurultay yapmaya çalışacaklardır. Merhum Galip Erdem'in ifadesiyle 'Ülkücü geçinenler ile ülkücülükten geçinenler çıldırmış gibi tarlalara doluşmuş, tellerden tutunmuş, MHP'yi boğmaya teşebbüs etmişlerdir. Yargıtay karar verse de 12 (19) Haziran bizim için yok hükmündedir' dedi.

'19 Haziran'a davetiye çıkaranlar, yalandır, dolandır, riyadır'

Delegelere mesaj veren Bahçeli, şunları söyledi, '19 Haziran oyundur, zorlamadır, ayak bağıdır. 'Oyuna gelme, kurultaya gel' sözleriyle 19 Haziran'a davetiye çıkaranlar, yalandır, dolandır, riyadır, aldatmadır. Çünkü bizim 6'nci olağanüstü büyük kurultayımız 10 Temmuz 2016 tarihinde Ankara Arena'da yapılacaktır. Tüm dava arkadaşlarımı, tüm delegeleri, 10 Temmuz'da oyunu bozmaya çalışıyorum. Bilesiniz ki her talebiniz benim için önemli değerlidir. Beklentileri biliyorum, iyi niyetli sitem ve sızlanmaların farkındayım. Hiç kimse merak buyurmasın, davamızın ruhuna uygun meşru her isteğin karşılanması haktır ve gereği ile zamanı gelince yapılacaktır.' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çağrı Heyeti ayrıca Ankara Valiliğine başvurarak olağanüstü kurultayın güvenle icra edilebilmesi için gerekli önlemlerin alınmasını istedi

Çağrı Heyeti ayrıca Ankara Valiliğine başvurarak olağanüstü kurultayın güvenle icra edilebilmesi için gerekli önlemlerin alınmasını istedi

Esenboğa yanındaki Büyük Anadolu Termal Oteli'nde düzenlenecek kurultay için Çağrı Heyeti, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtlarına göre delege gözüken 1186 partiliye davet gönderdi.

Kurultaya katılacağını beyan eden delegelerden '800'den fazlası' için hem Büyük Anadolu Termal Oteli hem de Anadolu Hotels Downtown'da yer ayrıldı. Delegeler sahur ve iftarlarını bu otellerde yapacak. Oruç tutmayan ya da tutamayan delegeler için de büfe hazır tutulacak.

Çağrı Heyeti ayrıca Ankara Valiliğine başvurarak olağanüstü kurultayın güvenle icra edilebilmesi için gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

AA ve DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
13
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kürşat Yigit

akşener candır umarım o geçer başa

Karahaner Ali

aksener gelsin var ya chp li akp li tarafsiz kararsiz herkesin oyunu alir

fatih demir

Akşener BABA, bekliyoruz seni.