Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den 35 Kente Sarı ve Turuncu Uyarı

Meteoroloji'den 35 Kente Sarı ve Turuncu Uyarı

Batuhan
07.12.2021 - 08:53

Meteoroloji'nin son hava tahminlerine göre, yurdun orta, kuzey ve batı bölgelerinde kuvvetli sağanağın etkili olması bekleniyor. 35 kent için sarı ve turuncu uyarı yapıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bugün yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor. Yağışların Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ile Batı Karadeniz'de sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların, kıyı Ege, Batı Akdeniz, ManisaBalıkesir ve Çanakkale çevreleri ile Konya'nın güneybatı kesimlerinde kuvvetli, MuğlaAntalya çevreleri, İzmir ve Aydın'ın kıyı ilçeleri, Balıkesir'in batı kıyıları ile Isparta’nın güney, Burdur'un doğu kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

Rüzgar ise Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında güney yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Marmara ve Ege'de sıcaklık azalıyor

Marmara ve Ege'de sıcaklık azalıyor

Marmara ve Ege'de sıcaklığın 2 ila 4 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı belirtiliyor.

Kuvvetli fırtına

Kuvvetli fırtına

Rüzgarın genellikle Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun batısında güney yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Vatandaşlara uyarı

Vatandaşlara uyarı

Yağışların yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Vatandaşlara bazı bölgelerde rüzgarın kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı da yapıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın