Görüş Bildir
Haberler
Metal Müzik Ruhuna Sahip 9 Ünlü Aksiyon Oyununu Sevilen Metal Şarkılarıyla Eşleştirdik

Metal Müzik Ruhuna Sahip 9 Ünlü Aksiyon Oyununu Sevilen Metal Şarkılarıyla Eşleştirdik

Kerem Doğan Karakoç
12.06.2022 - 15:36 Son Güncelleme: 12.06.2022 - 16:44

Metal müziğin en etkili şekilde nüfuz ettiği birbirinden sağlam oyunları listeledik. Derlediğimiz oyunları metal müziğin sevilen parçalarıyla eşleştirdik. Listemizdeki oyunlar sizi birbirinden vahşi serüvenlere davet edecek ve gitar solosu eşliğinde aksiyona atılmanızı sağlayacak. 

İşte birbirinden metal 9 oyun ve bu oyunlara yakışan nefis parçalar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bayonetta - Ain't Talkin' 'Bout Love (Van Halen)

1. Bayonetta - Ain't Talkin' 'Bout Love (Van Halen)

Oyun dünyasının klasiklerinden biri olan Bayonetta serisinde oyuncular Bayonetta karakterine hayat veriyor ve ilahi düşmanları kurşun yağmuruna tutuyor. Adeta bir başyapıt olan Bayonetta'yı favori metal müzik listenizle deneyim edebilir ve üçüncüsü duyurulan seriye sağlam bir giriş yapabilirsiniz.

Bize kalırsa Bayonetta ile en güzel giden şarkılardan biri Van Halen'den Ain't Talkin' 'Bout Love parçasıdır.

Van Halen - Ain't Talkin' 'Bout Love

2. Killing Floor 2 - Painkiller (Judas Priest)

2. Killing Floor 2 - Painkiller (Judas Priest)

Katliamın asla bitmediği ve aksiyonun arkadaşlarınızla beraber ikiye katlandığı Killing Floor 2 bugüne dek gördüğümüz en metal oyunlardan biri. Zed adındaki yaratıkları kurşunlarla buluşturduğumuz oyun 70,000 üzerinde inceleme aldı ve Steam'de Çok Olumlu notuna erişti. Heavy metal klasiklerinin bulunduğu bir listeyle pek uyumlu bir şekilde oynandığını belirtmekte fayda var.

Painkiller - Judas Priest

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Carrion - Night Crawler (Judas Priest)

3. Carrion - Night Crawler (Judas Priest)

Carrion ise gizli bir bilim tesisinde ortaya çıkan acımasız bir yaratığı yönetme fırsatı sunuyor. Bir ters-korku oyunu olan Carrion'da oyuncular yaratığın sesine kulak veriyor ve önümüze çıkan insanları özümseyerek tesisi bir kabusa çeviriyor. Böylesi bir oyuna da Judas Priest'ten Night Crawler yakışır diye düşünüyoruz.

Judas Priest - Night Crawler

4. BPM: Bullets Per Minute

4. BPM: Bullets Per Minute

Mermilerin müziğin ritmiyle eşleştiği BPM: Bullets Per Minute'de ise hem müzik hem de savaş asla bitmiyor. Kurşunların epik metal müziklerin temposuna göre ateşlendiği BPM'de metal müzik transına geçebilir ve iblisleri geldikleri yere geri gönderebilirsiniz.

BPM: Bullets Per Minute OST - Into Asgard

5. Titanfall 2 - The Trooper (Iron Maiden)

5. Titanfall 2 - The Trooper (Iron Maiden)

Sürükleyici hikayesiyle aklımızdan çıkmayan Titanfall 2 ise geçtiğimiz yılların en başarılı FPS oyunlarından biri oldu. Her yönüyle bizden geçer not alan yapım sonu gelmeyen aksiyon sahneleriyle oldukça metal bir oynanış sunuyor. İyi bir FPS arayışı olan herkese Titanfall serisinin ikinci halkasını şiddetle öneriyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Iron Maiden - The Trooper

6. Valfaris - Overkill (Motörhead)

6. Valfaris - Overkill (Motörhead)

Uzayın uzak köşesinde birbirinden korkunç hilkat garibelerine karşı mücadele ettiğimiz Valfaris, oyuncuları metal müziğin bir an olsun bile kesilmediği bir platform macerasına davet ediyor. Oyunun orijinal müzik listesi nefis parçalardan oluşsa da Motörhead'den Overkill Valfaris'e pek yakışıyor.

Motörhead – Overkill

7. Warhammer 40K: Space Marine - Primo Victoria (Sabaton)

7. Warhammer 40K: Space Marine - Primo Victoria (Sabaton)

Warhammer 40K: Space Marine oyuncuları iki metre yüksekliğe sahip devasa zırhlar kuşanmış bir süperasker olmaya çağırıyor. Bolter adındaki dev makineli tüfekler kullanarak Ork güruhlarını alt ettiğimiz oyunu metal hayranlarının severek oynayacağını söyleyebiliriz.

Warhammer 40K severler olarak Sabaton'un her parçasının Warhammer oyunlarına yakıştığını söyleyebiliriz. Fakat Space Marine oyunu ile Primo Victoria parçasının birbirine çok yakıştığını düşünüyoruz.

Sabaton - Primo Victoria

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. DOOM Eternal

8. DOOM Eternal

Metal ve aksiyon dendikten sonra akla DOOM Eternal'dan başka bir oyun gelmez diye düşünüyoruz. Oyun ve FPS dünyasının krallarından biri olan DOOM serisi, DOOM Eternal ile vahşet ve metalin müthiş bir şekilde birleştiği fevkalade bir atmosfer vadediyor.

DOOM Eternal OST - The Only Thing They Fear Is You (old/new Merged)

9. Brutal Legend

9. Brutal Legend

Double Fine Productions imzalı Brutal Legend ise Jack Black'in canlandırdığı Eddie karakterini hikayesini gözler önüne seriyor. Oyuncular metal müziğin kral isimlerini bünyesinde barındıran oyunda metal diyarını kurtarıyor ve bitmek bilmeyen bir savaş veriyor.

Brutal Legend için herhangi bir parça önermemize gerek kalmıyor. Metal müziğe adeta bir saygı duruşunda bulunan oyuna güvenebilir ve metal dolu bir serüvene çıkabilirsiniz.

Judas Priest - The Hellion / Electric Eye

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?