Görüş Bildir
Haberler
Metabolizmayı Hızlandırmaya ve Kilo Vermeye Yardımcı 20 Küçük İpucu

Metabolizmayı Hızlandırmaya ve Kilo Vermeye Yardımcı 20 Küçük İpucu

Kilo vermeye çalışıyor veremiyor ya da daha sağlıklı olmak için metabolizmanızı hızlandırmak istiyorsanız günlük hayatta uygulayabileceğiniz bu küçük ipuçlarıyla hedefinize ulaşabilirsiniz. 

Not: En doğru beslenme düzeni ve egzersiz için bir uzmana danışın.

1. Yeterli beslenin.

Eğer gereğinden az kalori alırsanız vücudunuz kas kütlesini kullanmaya başlayabilir. Bu da metabolizma hızınızın yavaşlamasına sebebiyet verir. Ayrıca, kalorilerden mahrum kaldığınızda, vücudunuz sahip olduğu yakıtı korumak için kalori yakma hızını düşürür.

2. Yeşil çay tüketin.

Yeşil çay, yağ hücrelerinin yağ salınımını tetikleyen ve karaciğerin yağı enerjiye çevirme kapasitesini hızlandıran bir tür antioksidan olan kateşinler içermektedir.

3. Yüksek şiddetli aralıklı antrenman

Yüksek şiddetli aralıklı eğitim, kilo vermenin, metabolizmanızı arttırmanın, kolesterol profilinizi iyileştirmenin ve insülin duyarlılığını arttırmanın en iyi yoludur. Uzmana danışarak size uygun olan egzersiz türleriyle harekete başlayabilirsiniz.

4. Zeytinyağı

Vücudunuz kilo vermek ve düzgün çalışabilmek için özellikle sağlıklı yağlara ihtiyaç duyar. Doğru türdeki yağlar açlığın giderilmesine, metabolizmanızın en üst düzeye çıkarılmasına ve vücudunuzdaki besinlerin hızlandırılmasına yardımcı olur. Zeytinyağı gibi sağlıklı tekli doymamış yağlar vücudun kalorileri yakmasına yardımcı olabilir.

5. Kas çalışın.

Dinlendiğiniz zaman bile, vücudunuz sürekli olarak kalori yakıyor. Aslında, her gün yaktığınız kalorilerin yüzde 75'i sizi hayatta tutmak için kullanılıyor. Dinlenme metabolik hızı, daha fazla kas yapısına sahip insanlarda çok daha yüksektir.

6. Yumurtayı sarısıyla birlikte tüketin.

Yumurtanın beyazının kalorisi düşük, yağsız olduğu ve bir yumurtada bulunan proteinin çoğunu içerdiği doğru olsa da, yumurtayı sarısı ile birlikte tüketmeniz metabolizmanız için faydalıdır. Yumurta sarısı; yağda çözünen vitaminler, esansiyel yağ asitleri ve en önemlisi kolin gibi vücudunuzu karaciğerinizin çevresinde yağ depolamak için tetikleyen gen mekanizmasına saldıran güçlü bir bileşik birçok metabolizma besleyici madde içerir.

7. Yatmadan önce karbonhidrat tüketmeyin.

Vücudunuz enerji için karbonhidrat yakar ancak eğer uyumadan karbonhidratlı gıdalar tüketirseniz, vücudunuz onu sadece yağ olarak depolar.

8. Tam yağlı süt tüketin.

Tennessee Üniversitesi Beslenme Enstitüsünde yürütülen çalışmalar, süt tüketmenin; vücudunuzun yağları daha verimli bir şekilde metabolize etmesine yardımcı olabileceğini göstermektedir. Süt içemiyorsanız yoğurt da tüketebilirsiniz.

9. Yeterli protein aldığınızdan emin olun.

Araştırmalar, proteinin vücutta parçalanması ve sindirilmesi diğer besinlere göre daha zor olduğundan, yemek sonrası kalori yakımını yüzde 35'e kadar artırabildiğini göstermekte. Gün boyunca her öğünde bir miktar protein ve atıştırmalık bulundurmayı hedefleyin. Protein ihtiyaçları bireysel olarak farklılık gösterir. Doğru miktar için uzmana danışın.

10. Tam tahıllı gıdalar tüketin.

Vücudun sindirmek için daha çok çalışması gereken tahıllı yiyecekleri tüketerek metabolizma hızınızı yükseltmeye yardımcı olabilirsiniz.

11. Yürüyüş yapın.

Vücudunuz hareketsiz bir hayat için tasarlanmadı. Buna rağmen insanlar günün 8 saati uyuyor ve ortalama 8-10 saatini oturarak geçiriyor. Hareketli bir yaşam metabolizma hızınızı artırır ve daha mutlu olmanıza yardımcı olur.

12. Her derde deva sarımsak!

12. Her derde deva sarımsak!

Son çalışmalar, sarımsağın kan şekeri metabolizmasını desteklediğini ve kandaki lipit seviyelerini kontrol etmeye yardımcı olduğunu göstermiştir. Yağ ve karbonhidrat bakımından zengin yiyeceklere sarımsak eklemek, bu maddelerin yaptıkları zararı engelleyebilir. Dahası, sarımsak yemek, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye, kalp hastalıklarından korunmanıza, iltihaplarla savaşmaya ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir.

13. İyi haber: Her gün bitter çikolata tüketebilirsiniz.

13. İyi haber: Her gün bitter çikolata tüketebilirsiniz.

İsviçreli ve Alman araştırmacılar tarafından yapılan bir çalışmada, şanslı katılımcılar iki hafta boyunca her gün bir miktar bitter çikolata yediler. Araştırmanın sonunda çikolata tüketen grup, kontrol grubundan daha düşük stres hormonu seviyelerine ve daha düzenli bir metabolizmaya sahipti. Çok az miktarda kaliteli bitter çikolata size kilo verme konusunda yardımcı olabilir.

14. Mercimek tüketin.

Demirin vücuttaki eksikliği, yorgunluk ve anemi gibi farklı birçok şekilde ortaya çıkabilir.Ayrıca vücudunuz kendisi için gerekli besinleri bulamazsa kalori yakmak için verimli bir şekilde çalışamaz. Bir su bardağı mercimek, günlük demir ihtiyacınızın üçte birinden fazlasını sağlıyor. Ayrıca mercimek gibi baklagillerin kötü kolesterolü ve kan basıncını düşürdüğü gösterilmiştir.

15. Evinizin en çok göz önünde olan köşesine bir kuru yemiş tabağı koyun.

15. Evinizin en çok göz önünde olan köşesine bir kuru yemiş tabağı koyun.

Uluslararası Obezite Dergisi'nde yapılan bir çalışma, kuru yemiş bakımından zengin, düşük kalorili bir diyetin insanların kilo vermesine yardımcı olabileceğini göstermiştir.

16. Telefon ışığınızı kısın.

16. Telefon ışığınızı kısın.

Çalışmalar, telefonlardaki LED ışıkların uyku hormonu melaninin üretimini bozduğunu göstermiştir. Bu yüzden akşamları telefonun ışığını kısın veya mümkünse kitap okuyun.

17. Yatak odanızın ısısını düşürün.

17. Yatak odanızın ısısını düşürün.

15-20 derece arasındaki odalar, vücudu melatonin üretmeye teşvik etmektedir.Yüksek melatonin seviyeleri uzun süreli uykuya eşittir. Artmış melatonin üretiminin diğer faydaları düzenli menstrüel sikluslar, iyileşmiş ruh halleri, kilo kaybı, kanserle mücadele edebilme ve sağlam bir beyin sağlığıdır. Bu hormon, sağlık arsenalimizde güçlü bir araçtır!

18. Bir bardak sade kahve için.

Yeşil çayın yanı sıra kahve, kilo vermede en iyi içeceklerden biridir, çünkü metabolizma hızınızı arttırır. Food Science and Biotechnology dergisinde yayınlanan bir araştırma, kafeinin sempatik sinir sistemini değiştirdiğini ve lipolizi arttırdığını buldu.

19. Acı biber!

19. Acı biber!

Araştırmalara göre, acı biberde bulunan kapsaisin maddesi metabolizmayı hızlandırmada ve kilo vermede etkilidir.

20. Yemeklerinize sirke ekleyin.

Özellikle elma sirkesi yağları parçalayan proteinleri serbest bırakan genleri çalıştırıyor. Bu da metabolizmanın çalışmasına ve kilo vermeye yardımcı oluyor.

Bonus: Bol bol su içmeyi unutmayın.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
184
53
11
8
6
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın