Görüş Bildir
Haberler
Meraktan Çatlıyoruz! Her Bölümünün Sonunda Bir Sonrakini Merak Ettiren Sürükleyici 18 Dizi

Meraktan Çatlıyoruz! Her Bölümünün Sonunda Bir Sonrakini Merak Ettiren Sürükleyici 18 Dizi

İzlediğiniz her bölümde, bir sonraki bölümü merakla bekleyeceğiniz, bir gecede bir sezonu bitirmeye kasıp saat hesaplaması yapacağınız dizileri sıralamaya geldik!

Dizi açıklamaları bültenlerden alıntıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Fargo

1. Fargo

Esrarengiz bir kiralık katil olan Lorne Malvo, iş üzerindeyken geçirdiği kaza sonucu hastaneye kaldırılır. Hastanede Lester Nygaard ile tanışan Malvo, genç adamın hayatının değişmesine neden olur. Sıradan bir hayatı olan Lester’in geçmişi başarısızlıklar doludur ve ailesi tarafından sürekli küçümsenir. Malvo ile yaptığı konuşmalardan etkilenen Lester, karısını öldürerek farklı bir dünyanın kapısını aralar. O, artık herkesin tanıdığı insan değildir. İşlediği suçtan sonra Malvo’dan yardım isteyen Lester artık bir arada çalışmaya başlar. Bemidji Polis Departmanı‘nın hırslı polisi Molly Solverson ve Duluth Polis Departmanı'nda görevli Gus Grimly bir takım olup işlenen cinayetleri çözmeye çalışacaktır.

IMDB 9,0

2. Altered Carbon

2. Altered Carbon

Aynı isimli çizgi romandan uyarlanan Altered Carbon, insanların karakterlerini ve ruhlarını yeni bedenlere transfer edebildikleri alternatif bir gelecekte geçiyor. Takeshi Kovacs, yıldızlararası savaşçılardan oluşan seçkin bir time mensup bir askerdir. Ancak takım, filizlenen bir isyan sonrası ağır bir yenilgi alınca hayatta kalmayı başaran tek asker Takeshi olur. Takeshi’nin zihni “buz içerisinde” hapsedilir ve yüzyıllar sonra Laurens Bancroftm adında son derece varlıklı bir adam ortaya çıkana kadar dondurulur. Laurens, Takeshi’ye tekrar hayata dönebilmesi için bir şans sunar. Ancak karşılığında son derece zorlu bir cinayeti çözmesini isteyecektir.

IMDB 8,2

3. Limitless

3. Limitless

2011 yapımı, Bradley Cooper'ın başrolünde olduğu Limit Yok filminin televizyon uyarlaması olacak Limitless, Brian Finch'in NZT isimli bir uyuşturucuyu keşfetmesiyle değişen hayatını konu alacak. Jake McDorman, Jennifer Carpenter, Hill Harper, Mary Elizabeth Mastrantonio başrollerinde yer aldığı dizinin yapımcılarından biri de Bradley Cooper...

IMDB 7,8

4. The Killing

4. The Killing

Yağmurlu ve kasvetli Seattle'da bir lise öğrencisi ortadan kaybolur. Kısa sürede kızın cesedine ulaşan Seattle polis departmanı, ölümü araştırmaya başlar. Rosie Larsen kimin kurbanı oldu sorusunu ararken izleyecekleri yollar, onları şehrin suçlu birçok insanıyla da karşılaştıracak. Belediye başkan adayına kadar uzanan cinayet soruşturması sürprizlerle dolu, gerilimli ama sakin bir kovalamaca sunuyor.

IMDB 8,2

5. Dark

5. Dark

Dünyanın gözü iki küçük çocuğun kaybolduğu, bir Alman kasabası olan Winden’dadır… Çocukların kaybolması, dört aile arasındaki karmaşık ilişkileri ve yaşanan çifte hayatları ortaya çıkarır.

Her biri bir saatlik, on bölümden oluşan dizide, izleyici gizemli bir şekilde aynı kasabada 1986 yılında yaşanan olaylara sürükleniyor.

Geçtiğimiz Şubat ayında düzenlenen 89. Akademi Ödülleri’nde, Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde aday gösterilen Danimarka yapımı Land of Mine filmiyle tanınan 20 yaşındaki Louis Hofmann‘ın başrolünde yer aldığı Dark’ta Hoffman’a Anna König, Roland Wolf, Louis Hofmann ve Jördis Triebel gibi sektörde ismini çok sık duymadığımız oyuncular eşlik ediyor.

IMDB  8,6

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Şahsiyet

6. Şahsiyet

Emekli bir adliye memuru olan Agâh Beyoğlu, İstanbul’un en kalabalık ve hareketli semti Beyoğlu’nda yalnız ve münzevi bir yaşam sürdürmektedir. Kızı yurt dışında yaşamakta, eşi ise yıllar önce vefat etmiştir. Agâh’ın bu tekdüze yaşantısı, kendisine konan Alzheimer Başlangıcı teşhisiyle altüst olur. Hastalığından ötürü er geç bütün anılarını unutacaktır. Bu gerçek karşısında başta bocalasa da Agâh, unutmanın bir fırsat olduğunu fark eder. Yıllardır planladığı ancak sürekli ertelediği bir cinayeti işlemek için bir fırsat! Nasıl olsa işleyeceği bu suçu gelecekte hatırlamayacak, hatırlamayacağı için de vicdan azabı çekmeyecektir. Bunun yanında cinayet büro amirliğindeki tek kadın polis olan Nevra, üzerindeki baskılar yüzünden istifanın eşiğine gelmiştir. Ancak Agâh’ın aldığı cinayet kararı, Nevra’nın hayatını da tamamen değiştirecektir.

IMDB 9,2

7. Legion

7. Legion

Kendisine akıl hastası, şizofreni teşhisi konulan ve çocukluğundan beri bununla mücadele eden David Haller'i (Dan Stevens) merkezine almaktadır. Hayallerinde bir kız ile tanışır ve her şey bir anda değişir. Gördüğü ve duyduğu tüm seslerin gerçek olma ihtimali ile karşı karşıyadır.

IMDB 8,4

8. The Bridge

8. The Bridge

Danimarka ve İsveç'i birbirine bağlayan köprüde bir ceset bulunmasıyla birlikte, her iki ülkenin de cinayet masası dedektifleri harekete geçer. Tam bir işkolik olan İsveçli Dedektif Saga Noren, kaba saba, garip bir kadınken, Danimarkalı Dedektif Martin Rohde ise, yeni olduğu ameliyat sebebiyle fiziksel olarak zorluk çekmektedir.

İşlenen cinayetin faillerini bulmak üzere iki ülke polisi beraber çalışmaya başlarlar ve her kazılan topraktan çıkan bir başka ipucu ile bu cinayetin basit bir cinayet olmadığı anlaşılır..

IMDB 8,7

9. Mindhunter

9. Mindhunter

FBI eski özel ajanı John E. Douglas'ın anılarını anlattığı 'Mind Hunter: Inside FBI’s Elite Serial Crime Unit' isimli kitabından uyarlanmıştır.

1979 yılında geçecek dizide, seri katillerin işlediği ve soruşturmaları devam eden davaları çözmeye çalışan FBI Davranış Bilimleri Birimi özel ajanları Holden Ford (Jonathan Groff) ve Bill Tench'in (Holt McCallany) maceraları konu ediliyor.

IMDB 8,6

10. Fringe

10. Fringe

Hamburg-Boston seferini yapan 627 no'lu uçak, tüm yolcuları ve mürettebatı bir çeşit kimyasal saldırıya maruz kalmış halde, Boston Logan Havalimanı'na iniş yapar. Bu akıl almaz olayı araştırması içinse FBI Özel Ajanı Olivia Dunham ve John Scott görevlendirilir. 

Fakat Scott'un bir patlama sonrası komaya girmesi, aynı zamanda sevgilisi olan Dunham'ı harekete geçirir. 

Bir zamanlar hükümetin gizli deneyleri için çalıştıktan sonra, 17 yıl boyunca bir akıl hastanesine kapıtılan Walter Bishop'a ulaşan Dunham, yıllar önce üstü örtülen bir dizi doğaüstü ve paranormal deneyin de yeniden canlanmasına aracı olacaktır. Bu sayede geleneksel bilimin açıklayamadığı vakaları incelemek üzere, İç Güvenlik Teşkilatı'nın üst düzey ajanlarından Phillip Broyles'ın yetkisi dahilinde FBI'a bağlı Fringe ekibi kurulmuş olur. 

İnandığı bilimsel değerlerin daha ötesini görmeye başlayan Dunham sayesinde biz de, gerçek yaşamlarında hiç kimsenin kendi kimliği ile hareket etmediğini keşfederiz...

IMDB 8,4

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. OZ

11. OZ

Oswald Hapishanesi, suçluları islah edebileceğini düşünen bir idealist olan Tim McManus tarafında yönetilmektedir. Hapishanedeki mahkumlar, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmek için mücadele vermek zorundadır. Sınır tanımayan olayların yaşandığı hapishanede kimi tahliye olacağı günü görebilmek için, kimi ise uyuşturucu ticareti ya da diğer gruplar üzerinde güç kazanmak için savaşmak zorunda kalır. Tom Fontana’nın yaratıcısı olduğu dizinin oyuncu kadrosunda Kirk Acevedo, Ernie Hudson,Terry Kinney, Rita Moreno, J.K. Simmons, Harold Perrineau gibi isimler yer alıyor.

IMDB 8,7

12. Doctor Who

12. Doctor Who

Bu Doktor bambaşka bir doktor. İsmi, karakteri, tavırları her şeyiyle bir muamma. Rose Tyler adında bir kadın, kendisine Doktor diye adlandıran gizemli bir yabancıyla tanışır ve bundan sonra hayatı baştan sona değişir. Kısa süre içerisinde ailesi de dahil bütün dünyanın tehlike altında olduğunu öğrenir. Yapması gereken kurtuluş yolunu bulmaktır...

IMDB 8,7

13. The Mentalist

13. The Mentalist

O, ne derseniz hafızasına atıyor ama gereksiz gördüğü bilgileri de anında siliveriyor. Zihnini boş yere meşgul edecek gevezeliklere onun kitabında yer yok. Patrick Jane, belki biraz kendini beğenmiş, ukala ama bu yönleri onun olağanüstü bir gözlem ve ikna yeteneğine sahip olduğu gerçeğini değiştirmiyor. 

Simon Baker'ın derinlikli oyunculuğu ile hayat verdiği Patrick Jane dehası ile polisiye dizi severlerin yakın zamanda en çok sevdiği karakterlerden birine dönüştü. Kritik davaların üzerinde çalışan Kalifornia Araştırma Bürosu ekibine yetenekleri ile destek veren Patrick Jane, ekip ile başta uyum sorunları yaşa da zaman içerisinde, davalar çözüldükçe aradaki buz dağları da eriyor…

IMDB 8,1

14. Supernatural

14. Supernatural

Supernatural Dean ve Sam Winchester kardeşlerin, doğaüstü yaratıklarla verdikleri savaşı konu alıyor. 

Anneleri bilinmeyen bir varlık tarafından yakılarak öldürülmesi sonucu, babalarıyla beraber avcılık yapmaya başlayan kardeşlerden Sam normal bir hayat sürme isteği ile abisi ve babasını bırakıp üniversiteye gider. 

Yıllarca ailesinden ayrı yaşayan Sam, abisinden aldığı babasının kayıp olduğu haberi ile eve döner ve macera yeniden başlar...

IMDB 8,5

15. Dexter

15. Dexter

O, 'ince ruhlu' bir katil. O, Miami'de yaşanan cinayetleri araştıran bir 'kan' uzmanı. O, dünyaya adalet sağlamak için öldürüyor. O'nun adı Dexter ve düzenin adaletini kişisel bakışa göre sağlamak hayatta kalma amacı. 

Hem işinin ehli bir seri katil, hem de sosyal kişilikli bir adam portresi çizen Dexter Morgan, 2006 yılından bu yana kendi ahlak anlayışına göre kötüleri yer yüzünden silmeye devam ediyor. Yayınlandığı yıldan itibaren onlarca televizyon ödülüne aday gösterilen, Emmy ve Altın Küre ödüllü Dexter, televizyon tarihinin de en sıra dışı karakterlerinden birini ekranlara taşıyor...

IMDB 8,7

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Person of Interest

16. Person of Interest

Lost, Alias, Fringe gibi gizemlerle örülü başarılı serilerin yaratıcısı J.J. Abrams'dan yeni bir seri. Jim Caviezel ve Michael Emerson'ı başrole taşıyan Person of Interest; bir milyonerin eski bir CIA ajanıyla bir araya gelerek işlenmesi muhtemel suçları, yaşanmadan önlemeye çalışacakları bir dizi.

Zengin bir adam olan Mr. Finch, suçları önlemeyi hedefleyen bir bilgisayar programı geliştirir. Ancak programı hayata geçirebilmesi için, bir başkasına ihtiyaç duyar. Kayıtlara göre ölü görünen eski CIA ajanı Reese, tam Mr. Finch'in aradığı adamdır. İlginç bir ikili oluşturan Mr. Finch ve Resee, suçları önlemek adına güçlerini birleştirirler. 

Dizinin konusunu ilk okuduğumuzda, aklımıza Minority Report gelmesi gayet olağan, ama yıllar önce Lost'u da; bir ada var, uçak kazası oluyor, kazazedeler adadan kurtulamıyor falan diyerek anlatmışlardı. Yani kısacası ilk bakışta fikir çok orijinal görünmeyebilir, ama işin içinde J.J. Abrams varsa bir kere daha düşünülür ve izlenir.

IMDB 8,4

17. Sherlock

17. Sherlock

Modern bir Sherlock Holmes uyarlaması.. Bu kez Sherlock günümüz Londra'sında, günümüz şartlarında çözüyor davaları. Yanında yine Doktor Watson, en büyük düşmanı yine Moriarty. Adresi yine Baker Street.. 

Değişen tek şey, cep telefonları, mesajlar, mailler, bloglar yani teknoloji. Ama Sherlock hala kendi tarzında ilerliyor..

IMDB 9,2

18. Black Mirror

18. Black Mirror

Filmin yaratıcısı Charlie Brooker dizinin içeriği ve yapısı hakkında şunları söylüyor: 'Her bir bölüm farklı bir yerde, farklı bir gerçeklikte geçiyor. Hem de farklı oyuncu kadroları ve yönetmenle.'

Eğer teknoloji bir uyuşturucuysa, ki öyle hissettiriyor, bunun yan etkileri neler? Teknoloji rahatlıkla rahatsızlığın arasında bir yerde. Her bir duvara, her bir masaya baktığınızda gördüğünüz şey bir kara ayna (Black Mirror): Yani ya bir televizyon, ya bir monitör ya da bir akıllı telefon.

IMDB 8,9

Game of Thrones, Narcos, The Walking Dead, Breaking Bad gibi dizileri yazmaya gerek görmedik.

iyi seyirler!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
117
22
21
6
5
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
rumeysa

Şahsiyet, Hakan Günday ve Onur Saylak'ın bu ülkeye kattığı en büyük işlerden biri bence. Bir dizinin jeneriği bile nasıl güzel olabilir yahu? İzlemediyseniz ... Devamını Gör

Viyol10sel

Aynı cümleleri ben de "46 Yok Olan" için kuruyordum. Jenerikten finale kadar muazzam bir diziydi. Tek sezonluk kaliteli yerli yapım arayanlar icin iyi bir se... Devamını Gör

Mehmet Tokgöz

Prison Break'i aradım.

Ahmet Burma

Şahsiyet çok iyiydi.