Görüş Bildir
Haberler
Merakla Beklenen Asgari Ücret Açıklaması Geldi

Merakla Beklenen Asgari Ücret Açıklaması Geldi

Herkesin merakla beklediği asgari ücrete ilişkin açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücrete ilişkin ''Ekonomik gelişmeler enflasyon başta olmak üzere değerlendirilecek ve bir uzlaşmaya bir sonuç çıkacak' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Asgari ücret müzakereleri tek taraflı değil'

'Asgari ücret müzakereleri tek taraflı değil'

ODTÜ Mezunları Birliği Vakfı Konağı açılışının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücrete ilişkin konuştu. 

Olası asgari ücret zammına ilişkin dikkat çeken açıklamarda bulunan Yılmaz 'Komisyon toplanacak. Biliyorsunuz, asgari ücret müzakereleri tek taraflı değil. İşçiler var, işverenler var bir de bakanlığımız, kamu tarafı var. Müzakereler başlayacak. Mutlaka yaşanan birtakım gelişmeler, ekonomik gelişmeler enflasyon başta olmak üzere değerlendirilecek ve bir uzlaşmaya bir sonuç çıkacak. Bu müzakereleri bekleyelim. Bu detayları tartışmanın bir anlamı yok ' dedi.

İşçiyi memnun edecek bir sonuç çıkacak mı?

İşçiyi memnun edecek bir sonuç çıkacak mı?

Bir gazetecinin 'İşçiyi memnun edecek bir sonuç çıkacak mı?' sorusuna Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yanıt verdi. 

İşçileri enflasyona ezdirmeyeceklerini dile getiren Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: 'Bizim AK Parti'nin kurulduğundan bu yana felsefesi şu olmuştur: Çalışanları, geniş kesimleri enflasyona ezdirmemek, her zaman onların yanında olmak. Sayın Cumhurbaşkanımızın en temel ilkelerinden biri bu. Yeni bir hadise değil bu. İktidara geldiğimiz günden bugüne hep aynı politikayı izledik. Bundan sonra da aynı doğrultuda devam edeceğiz.'

İlk toplantı 13 Haziran'da

İlk toplantı 13 Haziran'da
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Asgari ücret ne kadar olacak?' sorusu milyonların gündeminde yer alırken kritik tarih belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 13 Haziran Salı günü ilk kez bir araya gelecek. TÜRK-İş, TİSK ve hükümetten oluşan 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıda taleplerini dile getirerek ellerindeki verileri paylaşacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
85
23
8
5
5
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
darria

Çok tatmin edici bir açıklama olmuş, herkes rahat uyuyabilecek artık. Harıl harıl çalışan Cumhurbaşkanımız ve avaneleri sağ olsun.

Caner Bey

Sikecekler gene

Bozkurt

Zaten belli olan rakamı formaliteden yapılan toplantılar sonrası açıklayacağız diyecek halleri yok ya. Enflasyon, ezdirmeyeceğiz, refah mefah bir şeyler diye... Devamını Gör