Görüş Bildir
Haberler
Meğer Tuvaleti Yanlış Temizliyormuşuz! TikTok'ta Viral Olan Yöntemle Temizlik Sürenizi Yarıya İndirebilirsiniz

Meğer Tuvaleti Yanlış Temizliyormuşuz! TikTok'ta Viral Olan Yöntemle Temizlik Sürenizi Yarıya İndirebilirsiniz

02.10.2022 - 09:45

Tuvalet temizliği, hijyen sağlamak için en önemli adımlardan biri. Ancak klozetlerle uğraşırken vaktinizin büyük bir çoğunluğunu boşa harcıyor olabilirsiniz. Ne kadar fazla ürün kullanılırsa kullanılsın küçük toz taneleri veya tüyler, klozet etrafında birikebiliyor. Yine de uzun zamandır temizlenmemiş gibi duran tuvaletinizi temizlemek için endişelenmenize gerek yok. TikTok'ta fenomen hâline gelen temizlik uzmanı Geo, bu sorunu çözen tekniğini TikTok hesabında paylaştı. Gelin, klozetlerin nasıl temizlenmesi gerektiğini gösteren bu yönteme birlikte göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce klozetin içini temizleyerek başlayın.

Önce klozetin içini temizleyerek başlayın.

Tuvaletler, nemin en fazla olduğu yerlerden biri olduğu için bakterilerin hızlıca çoğalmasına neden oluyor. Bu nedenle klozetlerin sık sık temizlenmesi önemli. Etkili ve hijyenik bir tuvalet temizliği yapmak için doğru malzemeler ile doğru yöntemlerin kullanılması gerekiyor. Tuvaletin iç temizliği için çamaşır suyunu klozete dökerek bir süre bekleyin. Daha sonra fırça yardımıyla iyice fırçalayın. Ardından kireç önleyici deterjanı döküp yeniden fırçalayın. Bu adımları tamamladıktan sonra sifonu çekebilirsiniz. Tuvaleti havalandırdıktan sonra Geo'nun pratik yöntemine geçmeniz çok daha iyi olur.

Fazla su israfına hiç gerek yok.

Fazla su israfına hiç gerek yok.

Sıra geldi klozetin dış temizliğine. Minik tozlara tahammülünüz kalmamış olabilir. Ancak onları kova kova sularla yollamaya çalışmayın. Ayrıca kullandığınız temizleyicileri arındırmak için de büyük oranda su israf etmenize gerek yok. Çünkü su dökerek klozetteki tozları, sadece oldukları yerden diğer bölgelere taşırsınız. Onları tamamen yok etmek için TikTok'ta videoları milyonlarca izlenen Geo'nun tekniğini denemelisiniz. Bu yöntem, tuvalet temizliği süresini oldukça kısaltıyor. Bu şekilde temizlik yapanlar bunu daha önce nasıl akıl edemediklerini düşünüyor.

Toz bezleri, süngerler ve mikrofiber bezler; klozet için uygun değil.

Toz bezleri, süngerler ve mikrofiber bezler; klozet için uygun değil.

Tıpkı su gibi ıslak bezler ve süngerler de toz birikintilerini farklı alanlara taşıyor. Hatta daha sonra temizlik bezindeki toz ve tüyleri arındırmak için büyük çaba sarf etmeniz gerekiyor. Geo'nun tekniğiyle mikrofiber bez, toz bezi, sünger gibi ürünleri kullanmadan istenmeyen kirleri ortadan kaldırabiliyorsunuz. Böylece saatlerce uğraşmadan tuvaletiniz pırıl pırıl oluyor.

İhtiyacınız olan tek şey: Tuvalet kâğıdı

İhtiyacınız olan tek şey: Tuvalet kâğıdı

TikTok'ta 300 bin izlenip viral olan videoya göre klozetteki tozları ve tüyleri yok edebilmek için ihtiyacınız olan tek şeyin tuvalet kâğıdı olduğunu biliyor muydunuz? Geo, kuru tuvalet kâğıdının tozları yakaladığını ve ıslak bezler ya da süngerler gibi tozu oradan oraya taşımadan tuttuğunu ifade ediyor. Bu yöntem, temizlik süresini kısaltmakla kalmıyor, aynı zamanda klozetin içinde ve kenarlarında hiçbir toz kalmayacağına dair garanti veriyor!

Az eforla etkili temizlik.

Az eforla etkili temizlik.

Geo, TikTok videosunda bir klozeti temizlemek için sadece iki üç yaprak tuvalet kâğıdı kullanıyor. Tuvalet kâğıdını ıslatmadan klozetin üzerindeki her alanda toz toplama işlemi yapıyor. Bu sayede bezlerin saatlerce yapamadığı işlemi, tuvalet kâğıdı tek seferde gerçekleştiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uygulama sırasında ''S'' şeklinde manevralar yapın.

Uygulama sırasında ''S'' şeklinde manevralar yapın.

Bu işlemin en önemli püf noktası ''S'' manevraları! Geo; klozetin sifon kısmı, klozet kapağı ve diğer alanları da böyle temizliyor. Elindeki tuvalet kâğıdını sağa ve sola doğru tıpkı bir ''S'' harfi çizer gibi hareket ettirerek tozların bir araya toplanmasını sağlıyor. Bu hareketi elini hiç kaldırmadan gerçekleştirdiği için tüm tozlar, tuvalet kâğıdı üzerine tutunarak diğer alanlara dağılmıyor. Tuvalet kâğıdı, ıslak olmadığı için tozları kolayca tutarak uzaklaştırıyor. Geo'nun bu pratik yöntemi sayesinde temizliğinizi dakikalar içerisinde bitirebilirsiniz.

Bu yöntemi deneyenler sonuca inanamıyor.

Bu yöntemi deneyenler sonuca inanamıyor.

TikTok'ta viral olan videonun altına gelen yorumlar da bir hayli şaşırtıcı. Bu ilginç yöntemi deneyenler, sonuca inanamıyor. TikTok kullanıcılarından biri, 'Bu videoyu izlediğimden beri klozet temizliğini her zaman böyle yapıyorum. Kelimenin tam anlamıyla tozları arındırmak, çok daha kolay hâle geliyor.' şeklinde yorum yaptı. Bir başka kullanıcı ise 'Hah! Ben bunu daha önce nasıl düşünmedim? Teşekkürler George!' diyerek düşüncelerini belirtti.

Kaynak: 1, 2

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
4
3
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?