Görüş Bildir
Haberler
Meğer 1500 Yıldır Kutlanıyormuş! Noel Hakkında Büyük İhtimalle Daha Önce Duymadığınız Az Bilinen Gerçekler

Meğer 1500 Yıldır Kutlanıyormuş! Noel Hakkında Büyük İhtimalle Daha Önce Duymadığınız Az Bilinen Gerçekler

24.12.2022 - 16:17

2022'nin sonlarına yaklaşırken, herkesi yılbaşı telaşı sardı. Ağaç süslemeleri, cam süslemeleri, yılbaşında ne giyeceğiz soruları tüm zihinleri ele geçirmiş durumda! Ancak her yıl büyük coşkuyla kutladığımız Noel'in tarihi hakkında bilinmeyen çok şey var. İddia ediyoruz; bu yazıda Noel hakkında okuyacaklarınızın pek çoğunu daha önce hiç duymadınız! Süsleriniz, siz ve Noel Baba'nın ren geyikleri hazırsa Noel'in tarihine kısa bir yolculuk yapıyoruz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Noel’de ilk ağaç süslemesi 1510 yılında yapılmış!

Noel’de ilk ağaç süslemesi 1510 yılında yapılmış!

Aralık ayının başından itibaren, evlerimizde başköşeye koyarak çeşitli objelerle şenlendirdiğimiz çam ağacını süsleme fikri ilk nereden çıkmış dersiniz? Letonya'dan! Hem de bu süsleme işi 1510 yılından beri devam eden bir gelenek hâline gelmiş. Muhtemelen şimdilerde daha yaratıcı şekillerde süslüyoruz ama bunun o zamanlarda düşünülmüş olması çok iyi bir fikir. İyi ki bu fikri ortaya atmışlar da yılbaşı ruhunu rengârenk süslerle yaşama fırsatı bulmuşuz!

Noel Baba'nın kıyafeti aslında yeşilmiş!

Noel Baba'nın kıyafeti aslında yeşilmiş!

Bildiğimiz Noel Baba, aslında bildiğimiz Noel Baba değilmiş! Kırmızı kıyafetleriyle zihnimizde yer edinmiş olsa da aslında yeşil kıyafetler giyermiş! Hatta bazen mavi ve beyaz giysiler tercih ettiği de söylentiler arasında. Peki bu kıyafetler, ikonik kırmızı kıyafete nasıl döndü? Bu hikâye biraz ilginç. Coca Cola, 1930'larda düşen satışlarını arttırmak için reklam kampanyasında, marka rengi olan kırmızıyı Noel Baba'ya uyarlıyor. İnsanlar, ekranda elinde Coca Cola şişesi tutan ve kırmızı giyen bir Noel Baba görüyor. Böylelikle bu kampanya sadece reklam özelinde kalmıyor ve tarihteki ilk Noel Baba'nın rengi de değişiyor. Şu an gördüğümüz bütün Noel Babalar kırmızı kıyafetiyle bizi selamlıyor!

36,89 saniyede Noel ağacı süslemek mi? Yok daha neler!

36,89 saniyede Noel ağacı süslemek mi? Yok daha neler!

Evet evet yanlış okumadınız! İngiltere'de yaşayan Sharon Juantuah isimli bir kadın, bu zamana kadarki en hızlı Noel ağacı süslemesini yapmış! 'Bir ağaç ne kadar hızlı süslenebilir ki?' diyorsanız şok olmaya hazırlanın. Sharon'ın bu ağacı süslemesi tam 36,89 saniye sürüyor! Kulağa imkânsız gibi gelen bu sürede koca ağacı süsleyen Sharon, bunun için ne kadar pratik yapmıştır, bilemiyoruz. Okuduğumuzda 'Mümkün olamaz!' desek de bu olay resmen tarihe geçmiş!

En çok alınan Noel hediyesi.

En çok alınan Noel hediyesi.

Noel'de ağaç süslemenin ve dostlarla kalabalık bir yemek yemenin dışında en önemli ve heyecanlı şeylerden biri de hediyeleşmek! Herkes birbirine büyük ya da küçük bir hediye alıyor. Bazen hediyeleri çok beğeniyor bazen de beğenmiş gibi yapıyoruz. En bilindik hediye olan Noel çoraplarının yanı sıra, dünya üzerinde en çok alınan hediye legoymuş! Hatta, Noel zamanlarında saniyede yirmi beş adet lego seti satılıyormuş!

Tarihteki ilk kutlamalar MS 521 yılında yapılmış!

Tarihteki ilk kutlamalar MS 521 yılında yapılmış!

Tarihte ilk Noel kutlaması, İngiltere'nin York şehrinde yapılmış. Yani, bundan yıllar yıllar önce... Ah ah... Tarihin tozlu sayfalarında yer alan bu kutlamanın, bir gelenek hâline geleceğini ve her yıl 25 Aralık'ta büyük bir coşkuyla kutlanacağını nereden bilebilirdik?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Noel ağacının ışıkları 1882 yılında icat edilmiş!

Noel ağacının ışıkları 1882 yılında icat edilmiş!

E peki icat edilmeden önce ağacı neyle aydınlatıyorlardı? Sıkı durun! 20. yüzyıldan önce süslenen Noel ağaçları, mumlarla aydınlatılıyormuş. Kulağa biraz tehlikeli gelen bu aydınlatma şekli, 1882'de Edward H. Johnson tarafından icat edilen elektrikli ağaç ışıkları ile son bulmuş. Düşünsenize ağaçların dallarına mum yakıp koyuyorsunuz!

221 metrelik Noel ağacı mı?

221 metrelik Noel ağacı mı?

Bugüne kadar süslediğiniz ve gördüğünüz tüm Noel ağaçlarını unutun! Çünkü süslenen en yüksek çam ağacı tam 221 metre boyundaymış! 1950 yılında Seattle Washington’da kurulan bu çam ağacı, bilinen en yüksek Noel ağacı olarak kayıtlara geçiyor. E bize de şok olmak kalıyor!

Noel'den önce Donald Duck isimli çizgi filmi izlemek oldukça popüler!

Noel'den önce Donald Duck isimli çizgi filmi izlemek oldukça popüler!

Noel'den önce bütün yılbaşı temalı filmleri ve dizileri izleyen bizler, buna biraz şaşırdık. Ancak İsveç'te Noel öncesi Donald Duck çizgi filmini izlemek çok yaygın. Ekran başına toplanıyorlar ve kendilerini çizgi filmin eğlenceli dünyasına bırakıyorlar. Noel zamanı izlemek için ilginç bir seçim! Peki, siz Noel hakkında hangi ilginç bilgilere sahipsiniz?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
10
6
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Faruk Naçar

Ne kadar da ilginç bilgiler, yıllardır NOEL kutlarım, şok içindeyim.

Turgay Donmez

cocuklara alinan hediyelerde belki lego buyuk bir pay tutabilir ama genelde yetiskinler birbirlerine hediye karti,para,kiyafet,mucevher,elektronik cihazlar v... Devamını Gör