Görüş Bildir
Haberler
Medipol Başakşehir 2-2 Beşiktaş

Medipol Başakşehir 2-2 Beşiktaş

Mustafa Boztepe
14.02.2016 - 17:45 Son Güncelleme: 14.02.2016 - 21:03

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Medipol Başakşehir ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Nefes kesen mücadelede Beşiktaş, 2-0 geriye düşmesine rağmen Cenk Tosun ve Atiba ile bulduğu gollerle maçta 2-2 eşitliği yakaladı. Bu skorla birlikte Beşiktaş puanını 45'e yükseltirken Başakşehir de 35 puana ulaştı. Beşiktaş, 2 maç eksiğiyle lider Fenerbahçe'nin 4 puan gerisinde yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şenol Güneş'ten Ali Palabıyık'a Tepki

Şenol Güneş'ten Ali Palabıyık'a Tepki

Başakşehir ile 2-2 berabere kalan Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, açıklamalarda bulundu.

Sözlerine maçı değerlendirerek başlayan Şenol Güneş, “1 puanın kimi mutlu ettiğini bilemeyiz. Rakibin ne yapacağını biliyorduk. Onlar da bizim ne yapacağımızı biliyorduk. Pozisyonlar skora yansımadı. Çok güzel gol yedik. Göbekten yedik. 1-0 gerideyken çok net pozisyonlar bulduk. Maç içerisinde verilmeyen çok fauller vardı. Duran toptan ve göbekten gol yedik. Böyle bir takıma karşı, kendi kapatasitesini kullanan rakibe karşı 2 gol bulduk” ifadelerini kullandı.

Maç sonu futbolcularını tebrik ettiğini söyleyen Güneş, “Burada Akhisar’a da böyle bir maç kaybettik. Ligde bazen böyle kayıplar olur. Futbolcularımı tebrik ettim. Yenilsek de tebrik edecektim. Biz kazanmış olarak görüyoruz. Rakip faul yapıyorsa, vakit geçiriyorsa buna çareler bulmamız gerekiyor. Hakem hata yapıyorsa sinirlenmemek gerekiyor. Biz rakipten daha iyi olduğumuzu düşünüyorum. Rakip de bir savaş verdi. Onları tebrik ediyorum” diye konuştu.

Şenol Güneş sözlerini hakem Ali Palabıyık’a tepki göstererek bitirdi;

“Zaman zaman iyi işler yapıldı. Zaman zaman kötü şeyler yaptık. Bize rahat kart gösteriliyor. Biz Trabzonspor maçında da aynı hakemle Quaresma’nın kırmızı kartından dolayı yenildik. Ali Palabıyık’la 5 puan kaybettik.“

"Mehmet Batdal iyi oynarken oyundan almak zorunda kaldık"

"Mehmet Batdal iyi oynarken oyundan almak zorunda kaldık"

Başakşehir’de teknik direktör Abdullah Avcı, mücadeleyi değerlendirdi.

Avcı, Sevgilileri Günü’ne dair güzel mesajlar vererek başladığı konuşmasında, “Özel bir güne yakışır güzel bir maç oldu. Beşiktaş ile planımız şuydu; Atiba bağlantısını kesmek istiyorduk ve maç içerisinde de bu açıkça ortaya çıktı. Biz rakibi kaleden uzak tutmak istiyorduk. Savunmadan hücuma geçişte ilk 30 dakika iyiydi. İlk yarının son 15 dakikası kötüydük. 2. golü bulunca oyun bizim elimizdeydi. Emre sabah serum yedi ve oyundan çıkmak isteyince orta sahada zayıfladık” ifadelerini kullandı.

Sahadan 1 puanla ayrılan Başakşehir’in hocası, “Oyuna baktığımda 2-0’ı yakalamış bir takımın 3 veya 4’ü bulması gerekirdi. Maçı kazansaydık daha farklı şeyler kazanacaktık. Güçlü ve kaliteli bir takımız. Yolumuza devam edeceğiz. Bugünün futboluna uygun hareketler yapıyoruz. Umarım sezon sonunda bunun meyvesini alırız” diye konuştu.

İlk yarının son dakikasında Necip Uysal’a yaptığı hareket nedeniyle Beşiktaşlı futbolcuların kırmızı kart itirazında bulunduğu Mehmet Batdal’ı devre arasında oyundan alan Avcı, “Batdal iyi oynarken oyundan almak zorunda kaldık. İkinci yarıda baskı artıyor, kartlar çok çıkıyor. Büyük takımlara karşı oynayanlar bunu anlayabilir. Mehmet de iyi oynuyordu ama böyle karar aldık” açıklamasını yaptı.

Medipol Başakşehir 2-2 Beşiktaş

Medipol Başakşehir 2-2 Beşiktaş

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında 2-0 geriye düştüğü maçta Medipol Başakşehir'le 2-2 berabere kaldı ve ligde 5 maç sonra puan kaybetti.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki maçın 25. dakikasında Edin Visca'yla 1-0 öne geçen lacivert-turunculu ekip karşısında siyah-beyazlılar, özellikle Mario Gomez'le yakaladığı fırsatlardan sonuç alamayınca, soyunma odasına geride girdi.

Medipol Başakşehir, karşılaşmanın 54. dakikasında bir duran top organizasyonu sonrası Mahmut Tekdemir'le farkı 2'ye çıkardı: 2-0. Müsabakanın 78. dakikasında Cenk Tosun'un golüyle umutlanan Beşiktaş'ta, 83. dakikada sahneye çıkan Atiba Hutchinson maçın skorunu belirledi: 2-2.

Bu sonuçla ligdeki 5 maçlık galibiyet serisi sona eren Beşiktaş, aldığı beraberlikle puanını 45'e yükseltti. Ligde iki karşılaşması eksik olan siyah-beyazlı ekip, 49 puanla lider durumda bulunan Fenerbahçe'nin 4 puan gerisinde ikinci sırada yer aldı.

Ligde üst üste üçüncü beraberliğini alan Medipol Başakşehir ise puanını 35'e çıkararak puan cetvelinde dördüncü sıraya yükseldi.

Deplasmanda ikinci kayıp

Deplasmanda ikinci kayıp
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu sezon Süper Lig'de deplasmanda gösterdiği iyi performansla dikkati çeken Beşiktaş, 9. dış saha maçında ikinci kez puan kaybetti.

Ligin deplasmandaki en başarılı takımı olan siyah-beyazlılar, bu maça kadar dış sahada oynadığı 8 maçın 7'sini kazanırken sadece Gençlerbirliği ile Ankara'da 1-1 berabere kalarak galip gelememişti.

Ayrıca Beşiktaş'ın 5 maçlık deplasman galibiyeti serisi bu karşılaşmayla sona erdi.

  • Beşiktaş bu sezon Fenerbahçe maçından sonra ikinci kez bir maçta iki kafa golü attı

  • Beşiktaş, Ekim 2013’ten bu yana ilk kez bir lig maçında iki gol geriden gelip puan aldı (Akhisar’a karşı 3-1’den 3-3 bitirmişti).

  • Cenk Tosun bu sezon Süper Lig'de en sık gol bulan oyuncu: 67 dakikada bir (en az iki golü bulunanlar arasında).

  • Başakşehir, kendi evinde Beşiktaş ile oynadığı sekiz maçta sadece bir kez yenildi (iki galibiyet, beş beraberlik).

TRT SporAçık Mert Korkusuz & OptaCan 

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
10
8
6
5
5
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Kadıköy'de öpücez sizi sekiztaş

mstf.evrgn

Tabi Tabi...

Uğur Birik

Quaresma'yı biraz daha erken alsa ya da Gomez kaçırdıklarının yarısını atsa farka giderdik. Yazık oldu 2 puana. Neyse umarım bu 1 puan bile işimize yarar.

tibet kartal

atibanın golü şampiyonluğun habercisidir