Görüş Bildir
Haberler
Meclis Gündeminde: 'Tekel Bayileri Neden Hibe Desteğinde Kapsam Dışı?'

Meclis Gündeminde: 'Tekel Bayileri Neden Hibe Desteğinde Kapsam Dışı?'

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, esnafa iki grup halinde verilecek 3 bin ve 5 bin liralık hibe desteği kapsamına tekel bayilerinin alınmadığını belirterek konuyu Meclis gündemine taşıdı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın esnafa iki grup halinde verileceğini açıkladığı 3 bin ve 5 bin liralık hibe desteği kapsamına tekel bayilerinin alınmadığını belirtti. 

Konuya ilişkin TBMM Başkanlığına Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un açıklaması istemiyle bir soru önergesi veren Budak önergede şu ifadelere yer verdi:

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında esnafa yönelik destek paketi kamuoyuyla paylaşılmış, buna göre belli gruplar halinde esnafın 3 bin ve 5 bin liralık hibe desteğinden yararlanacağı ilan edilmiştir. Ancak, benzer koşulları yaşayan ve ayrıca üç haftalık tam tam kapanma sırasında dükkanlarının kepengini dahi açamayan tekel bayilerinin destek kapsamında olmadığı görülmektedir. Bunun nedenini anlamakta güçlük çekiyoruz.”

"Alkol sattıkları için mi kapsam dışındalar?"

"Alkol sattıkları için mi kapsam dışındalar?"

Budak, şu soruları yöneltti: 

'Tekel bayileri hibe desteği kapsamında mıdır? Değilse neden kapsama alınmamıştır? Söz konusu esnafın üç haftalık tam kapanma sürecinde de sıkıntı yaşadığı göz önüne alınırsa tekel bayilerinin destek kapsamına alınması için ne yapmaları, hangi koşulları sağlamaları gerekmektedir? Tekel bayilerinde alkol satışının olması hibe desteği kapsamı dışında tutulmalarına bir etken midir?”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
3
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Barney

yok canım ne alkolü, sakız satıyolar ya ondan destek olmadı :) akp tayfasına bunu nasıl yapsınlar. ooovvv bizim paralar alkoliklere gitti vuuuuu derler ama d... Devamını Gör