Görüş Bildir
Haberler
Mayıs Bereketi! Sevilla ile Avrupa Ligi'ni Kazanan Marcao Galatasaray'ın Kasasını Doldurdu

Mayıs Bereketi! Sevilla ile Avrupa Ligi'ni Kazanan Marcao Galatasaray'ın Kasasını Doldurdu

Bahadır
01.06.2023 - 15:47

UEFA Avrupa Ligi finalinde Sevilla, Roma'yı penaltılar sonucunda mağlup ederek kupayı müzesine götüren taraf oldu. İspanyol ekibin mutlu sona ulaşması Süper Lig şampiyonu Galatasaray'ın kasasını doğrudan etkiledi. Sarı-kırmızılılarda sezon başında Sevilla'nın yolunu tutan Marcao, eski kulübüne para kazandırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şampiyonlar Ligi'nden Avrupa Ligi zaferine

Şampiyonlar Ligi'nden Avrupa Ligi zaferine

Sezona Şampiyonlar Ligi gruplarında başlayan Sevilla, Manchester City ve Dortmun'un yer aldığı grubu 3. sırada tamamladı ve UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turuna kaldı. Bu turda PSV'yi son 16'da da temsilcimiz Fenerbahçe'yi geçen Sevilla, çeyrek finalde Manchester United'ı saf dışı bıraktı. Yarı finalde ise İtalyan devi Juventus'u eleyen Sevilla, finalde Roma ile eşleşti.

Avrupa Ligi'nin en çok şampiyon olan takımı

Avrupa Ligi'nin en çok şampiyon olan takımı

İspanya La Liga'ya kötü başlayan Sevilla, sezon ortalarına gelindiğinde küme düşme hattına oldukça yaklaşmıştı. Daha sonra teknik ekipte değişikliğe giden İspanya temsilcisi, Mendilibar'ın göreve gelmesiyle birlikte alt sıralardan kurtuldu ve Avrupa'da tekrar tarih yazmayı başardı. Daha önce 6 kez Avrupa Ligi'nde mutlu sona ulaşan Sevilla, 1-1 biten maçta Roma'yı penaltılar sonucunda mağlup ederek bir kez daha kupanın sahibi oldu.

Galatasaray'a Marcao piyangosu

Galatasaray'a Marcao piyangosu

Sevilla'nın Avrupa'da zafere ulaşması bu sezon ligde 23. kez şampiyonluğa ulaşan Galatasaray'a yaradı. Sezon başında Brezilyalı stoperi Marcao'yu 12 milyon euroya Sevilla'ya satan sarı-kırmızılılar, bu transferden 1 milyon euro daha kazandı. Galatasaray, Marcao'nun satış sözleşmesine Sevilla'nın UEFA Avrupa Ligi şampiyonu olması halinde aktif olacak bonus maddesi eklettirmişti. Eğer Marcao, Sevilla'dan başka takıma transfer olursa Galatasaray, kârdan da %10 pay alacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ismi lazım değil

“Kasasını doldurdu” başlığına bakarsak sanırım 1 milyon euroyla doldu kasa..