Görüş Bildir
Haberler
Mayıs Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

etiket Mayıs Ayında Burcunun Başına Gelecekleri Söylüyoruz!

Tek kelimeyle mis gibi bir ay! Hem biraz dinleneceğiz, hem kaostan besleneceğiz.

Hadi bakalım! :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yükselen burcunu da seçmeyi unutma!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Geçmişi Hıdırellez ateşinde yakma zamanı, Yay!

Sevgili Yay,

Bu ay bir kısmınız için çok kısmetli, bir kısmınız için ise bu 'kısmet' meselesi daha çok iş-güç meselelerinde dostların desteğine ve güzel anlaşmalara yorulabilir. Eğlenceli kısımdan yani aşktan girecek olursak, ay boyunca hem Venüs'ün, hem de Güneş'in desteği ile yeni birliktelikler kurma olasılığın yüksek. Hele hele İkizler burcunda natal bir gezegenin varsa, daha da yüksek! Fakat altını çizmek istediğim kısımlar var: Bu 'beraberlikler kurma' meselesi, şimdilik sadece zaten hayatında olan insanlar ile alakalı. Yani böyle flörtün, eğlencenin su gibi aktığı sosyal ortamlara gireceğini ve pek çok insanla tanışacağını ima etmiyorum. Eğer zaten bir flörtün varsa, ilişkiye dönebilir. Bir arkadaşınla birbirinize romantik duygular beslediğinizi hissedebilirsiniz ya da sevgilin varsa ilişkiyi daha da güzel bir hale getirebilirsiniz. Kesinlikle aşk açısından kısmetli, tatlı bir dönem ama eğer sevgilin yoksa bu insan sana gökten inmeyecek. Zaten bir şekilde tanışıklığın olan biri olabilir.

Şimdi gelelim bir diğer ihtimale... Bu kısım açıkçası biraz daha karmaşık. Öncelikle gökyüzünde gerçekleşen büyük bir değişim var: Uranüs'ün Boğa burcuna geçmesi. Astrolojide bazı gezegenler kitlesel etkileri işaret eder. Modayı, siyaseti, ekonomiyi ve kültür akımlarını mesela... Hiçbirimiz bunların etkisinden muaf kalamayız. Büyük gezegenlerin hareketleri bu yüzden hem genel anlamda önemli, hem de kişisel almaya pek değmeyecek kadar yavaş oluyor. Uzun lafın kısası; hepimizi etkileyecek ve yıllar sürecek uzun bir dönem başlıyor. -Ekonomiden, siyasetten ve 'gerçek hayat' meselelerinden zerre anlamayan tarafsız biri olarak söylüyorum: Gökyüzüne göre büyük bir ekonomik krizin eşiğindeyiz. Dediğim gibi bundan herkes etkilenecek fakat senin için özellikle ilk iki yıl (2021'e kadar) birazcık daha çetin olacak diyebiliriz. Bu yüzden harcamalara özellikle bu aydan itibaren çok daha dikkat ediyoruz; çünkü önümüzdeki 6 ay içerisinde iş yerinde - iş hayatında da değişimler olabilir. Bunu hemen 'aman yarabbi beni işten atacaklar!!!' gibi algılama lütfen. Çalışma hayatına dair rutininin değişmesi, mesela terfi alıp yaşam tarzının daha yüksek harcamaları gerektirmesi gibi gelişmeler söz konusu olabilir. Kısacası para harcamalarına çok çok dikkat ediyoruz, bütçe yapmaya başlıyoruz ve tasarruflu davranıyoruz. Bunları iç karartmak için değil, uyarmak amacıyla söylüyorum, sevgili Yay. Ben de Yay yükselenli bir Yay olarak, kendimce tedbirler aldım mesela. Ayrıca hayattaki mutluluk ve huzur, her zaman para gerektirmiyor. Güzel günler göreceğiz ama ekonomi kötü işte, buna dikkat. 

Ayrıca kazançlardan, paradan, elimizde tuttuklarımızdan yani 'madde'den bahsettiğimize göre bağımlılıklarımıza da bir göz atsak fena olmaz. Buna elbette duygusal bağımlılıklar da dahil; fakat öncelikli olarak, aşırı şeker vs. tüketme, sigara, alkol, aşırı yeme gibi huyların varsa bunlardan fazlasıyla zarar görebileceğin bir dönemin başladığı anlamına da geliyor tüm bunlar. Kötü alışkanlıkları ne yap, ne et, bir şekilde bırak, sevgili Yay. Çok klişe olacak ama 'sahip oldukların zamanla sana sahip olur' repliğiyle; alışkanlıkların esarete döndüğünü göreceksin. Tüy gibi hafif olma vakti.

Şimdi iş yerine geri dönelim... 6 aya yayılacak bir değişim etkisi var dedim iş yerine dair. Bunun seni özellikle iş arkadaşları ile alakalı bulacağını düşünüyorum. Mesela yeni bir proje için yeni bir ekip kurulabilir, beklemediğin iş arkadaşlarından destek görebilir ve eğer çalışmıyorsan; bir partner sayesinde iş bulman - ya da kurman mümkün. Çok güzel bir etki var, kalbini açık tut ve Hıdırellez'de güzel güzel dilekler dile! Hatta bence, hani şu biten Satürn transitinde kalbini kıran, zorlandığın, yaralayan şeyleri bir kağıda yaz ve Hıdırellez ateşinde yak gitsin! Senin artık topluma faydalı işleri, iş arkadaşlarından da destek alarak yapma vaktin. Bu aydan itibaren aşk-gurur gibi meselelerin gözünde nasıl da (daha da!) önemsizleştiğini ve asıl odağının-insanlara ve kendine verdiğin değerin 'ne işe yarıyorum, neler yapıyorum, nasıl yardımcı olabiliyorum' gibi sorulara göre yükseldiğini göreceksin. Ani değişimler karşısında sağlam dur, inan çok güzel şeyler geliyor.

Bunların tarihi için 15-16 Mayıs'ı gösteriyorum. Bu tarihten önce kendini biraz flörte, eğlenceye, kendi hayatına vermek isteyebilirsin. Zaten geçtiğimiz günlerde yaşanan Akrep dolunayı, seni biraz yükseltse de genel olarak işleri akışına bırakmayı tembihlemiş, içinde biriken endişe, öfke, sinir gibi negatif duyguları bir süreliğine boşaltmış olmalı! 

Ama ama ama... Ayın 16'sından sonra çevrene karşı biraz fazla patavatsız cümleler kuruyor olabilirsin farkında olmadan. Her şeyi kişisel algılayıp kendini de üzebilirsin. İletişim trafiğinin hızlanacağı şu dönemlerde, özellikle beraber çalıştığın insanlara karşı biraz kontrollü ol derim. Ağzından çıkanı kulağın duysun yani!

Ayın son haftası senin burcunda bir dolunay ile kapanıyor. Özellikle yeni haberler alacağını -geçmişte kalmış ilişkilere dair kafandaki soru işaretlerini netleştirecek ve içini feci rahatlatacak bilgiler edineceğini düşünüyorum. Aynı zamanda kafandaki bir projeye dair maddi kaynak arayışına girebilir ve muhtemelen de bulabilirsin. Fakat harcamalar konusunda dediklerimi unutma. Attığın taş ürküttüğün kuşa değecek mi düşün derim. Son derece güzel bir ay, tadını çıkar!

Üç vakte kadar sana yol görünüyor, Boğa!

Sevgili Boğa,

Bu ay senin için çok ama çok önemli. Muazzam gelişmeleri barındırıyor. Elbette gelişme deyince aniden sayısal lotodan para çıkması, durup dururken eski aşkımızın kapımızı çalıp elinde yüzükle diz çökmesi gibi beklentilere girmemek lazım :) Bu ay daha çok kişisel, sana dair, köklü dönüşümler var. İlginç bir dönemin başlangıcındasın açıkçası. Özellikle de Boğa'nın ilk günlerinde doğmuşsan! Uzun süredir sana genelde ilişkiler ve aşk odaklı yorumlar yapıyordum. Şimdi senin hayatına ve sadece seni ilgilendiren kısmına dönelim.

İlişkiler kısmını zaten şu geçtiğimiz günlerde başımızda yükselen Akrep dolunayı sayesinde kafanda iyi kötü netleştirmişsindir diye tahmin ediyorum. Bu ayın başından itibaren ise odağın ilişkilerden yavaş yavaş para kazanmaya, yaptığın işlere, kişisel zevklerine yöneliyor. Eğer ellerinle çalıştığın, kişisel üretimlere dayalı bir meslekte çalışıyorsan bu ay paranın bereketinin güzelce artacağını göreceksin. Fakat öğrenciysen, özellikle de yüksek öğretim öğrencisiysen, akademiye dair tavrına-hocalarına-sınavlara dikkat et derim! Okulda biraz zorlanmalar olabilir, ama bunların hepsi kendini göstermen ve sınırlarını aşman için birer fırsat. İlk iki hafta bu tarz iş-okul meseleleri ile uğraşabilirsin anlayacağın. Paran bereketli, şevkin yüksek olacak. Söz konusu okul olduğunda ise o şevki, hırsla ve egoyla karıştırmamaya bak.

Senin için ayın ilginçlikleri 15'inden itibaren başlıyor ve enerji giderek yükseliyor. Uyarılarımı teker teker yapmak isterim öncelikle:

-Özellikle ayın 15'i ve 16'sında arkadaşlarınla hiç beklenmedik ve sudan sebeplerden zıtlaşabilir, kavga edebilirsin. Bu yüzden bence biraz sakin davranmakta fayda var. 

-Telefon, laptop gibi eşyalarına dikkat et, kırılabilir!

-Yolculuklarda temkinli ol.

Bunlara dikkat ettikten sonra son derece güzel bir sürece giriyorsun. Yeni ay senin burcunda gerçekleşerek hem hayatına dair yeni kararlar almanı sağlıyor, 18-19 Mayıs tarihleri ise aldığın kararları, niyetlendiğin işleri hayata geçirmen konusunda sana destek olacak insanlarla iletişim kurmana olanaklar sağlıyor. Son derece güzel 2 hafta seni bekliyor, sevgili Boğa. Kısa yolculuklar düşünebilirsin ve arkadaş grubunda gezilere çıkabilirsin. Son derece keyifli geçecek!

Fakat ayın 26'sında birazcık enerjiler gerilmeye başlıyor yine. Yakın bir akraba yahut kardeşle (evine girip çıkan yakınlıkta bir arkadaş da olabilir) ufak tartışmalar yaşamanız mümkün. O yüzden bu tarihte yine olaylara sakin yaklaşmakta fayda var. Yaklaşan dolunayın da etkisiyle kıskanç, şüpheci ve güvensiz davranabilirsin bunu unutma.

Aşk konusunda gene fena bir ay sayılmaz, fakat ayın son haftasında sevgilinle ufak tefek meseleler, dedikodular ya da geziler sebebi ile biraz ters düşebilirsin. Bunların büyük bir getirisi olacağını düşünmüyorum zira ayın başında kafanda nasıl bir tavır takınman gerektiğini, çizgiyi nerede çekeceğini, ne kadar taviz vermenin kabul edilebilir olduğunu ya da genel olarak memnun olup olmadığını düşünüp, ölçüp tartmış olacaksın bence. Dolayısıyla ufak gerginlikler olarak kalacak gibi duruyor! Sevgilin yok mu? O durumda da ayın 21'inden itibaren dışarı çıkarsan -il sınırlarından dışarı- yeni insanlarla tanışman fazlasıyla mümkün! Son derece güzel etkiler var. Yeter ki kalbini açık tut. 

Ay sonuna doğru dolunay ile beraber maddi konularda da bir takım netleşmeler yaşanacak sevgili Boğa. Kredi, burs, harçlık gibi para beklentilerin - başvuruların varsa sonuçlanmalar olabilir. Maalesef ki bu sonuçlanmalara olumsuzluklar da dahil. Sabırlı ol ve bekle, ay sonundan önce de büyük borçlara girme derim. Ay boyunca kendi ellerinle kazanmadığın paralar (banka kredileri vesaire dahil) çok dikkatli olmak lazım. 

Hıdırellez vaktinde güzel dilekler tut ve geçmişi Hıdırellez ateşinde güzelce bir yak ve burcunda gerçekleşecek yeni aya hazırlan derim! İlk iki hafta gayet güzel, ay sonu ise sürprizlerle dolu!

Bu ay mıknatıs gibisin, İkizler!

Sevgili İkizler, 

Bu ay adeta senin ayın! Hem Venüs senin burcunda seyahatine devam ediyor, hem de ona hemen ardından Güneş katılıyor. Bunların meali de; ay boyunca güzel enerjinle her türlü insan ilişkisinde avantajlı olacağın anlamına geliyor. Eğer kafanda iş başvurusu, romantik bir buluşma gibi planlar varsa; ayın hemen hemen her günü senin için uygun. Ama bazı dikkat edilmesi dönemler var tabi ki, bunları da sana yazının ilerleyen kısımlarında belirteceğim. Şimdi sana Güneş ve Venüs'ün faydalarından bahsetmeye devam edelim: Bu ay bu güzel etkileri insan ilişkileri dışında kendi bedenin için de fazlaca kullanabilirsin. Her türlü süs püs, ufak estetik müdahaleler, saç boyama vesaire gibi yenilikler için tüm ay -özellikle de 15'inden sonrası şahane. Aynı zamanda sigara alkol gibi kötü alışkanlıkları da bırakmak için harika bir fırsat var elinde! Doğum gününde yeni bir başlangıç yapmak; hayatından hem zararlı alışkanlıkları, hem de zararlı insanları çıkarmak sana sandığından daha iyi gelebilir!

Ayın ilk iki haftası son derece keyifli ve sakin senin için. İş yeri ile ilgili sadece bazı endişelerinin yükseldiğini hissedebilirsin lakin bunun altından ciddi bir şeylerin çıkacağını düşünmene gerek yok. Ayın 15'inden sonra ise açıkçası işler biraz değişiyor. Seni öncelikli uyarmak istediğim konu, ayın 12si! Bu tarihte meraklı davranmak senin hayrına olmaz. Birinin, özellikle de bir yakınının senden bir şeyler gizlediğini düşünüyorsan bunu pek irdeleme derim. Gizleniyorsa bir sebebi vardır, değil mi? Gizli işleri öğrenmeye çalışmak, dedikodu vesaire başına tahmininden daha büyük işler açabilir bu dönemde. Senin yerinde olsam bu 12 Mayıs tarihini, başkalarının işlerini irdeleyerek değil; kendi ruhumu, kendi sırlarımı didikleyerek değerlendirirdim. Bir şeylerin farkına varabileceğin bir potansiyeli var bu günün ve ancak kendin ile alakalı olursa bunu faydaya çevirebilirsin. Ayın 15'inde de özellikle okul arkadaşların-öğretmenlerinle iletişimine dikkat etmen ve eğer bir uzun yol seyahati söz konusu olursa ekstra ekstra özenli davranmanı öneriyorum. 

Aynı şekilde yine ayın ikinci ve üçüncü haftası içerisinde kendine geleceğe dair yeni hayaller kurgulaman olasılığı var. Yaratıcılığa çok açık bir sürece gireceksin, ufak fikirler uzun vadede sana para kazandırabilecek potansiyelde olabilir. O yüzden zihnindekileri bu tarihlerde bol bol kaydet, not al derim.

Para konusu bu ay için gayet iyi -yani bereketli kazançlar var. Ama ayın 19'unu görmeden sakın sakın kredi, borç işlerine girmiyoruz ve kredi kartımıza abanmıyoruz! Yardım kuruluşlarına bağışta bulunmak da iyi gelebilir.

Aşk konusunu da duymak isteyeceksin elbette. Aşk konusu ay sonundaki Yay dolunayı ile netleşecek, sevgili İkizler. Bunun daha çok hayatında olan bir insan ile alakalı olacağını düşünüyorum. Yani hayatına bir anda birilerinin girmesi değil de, bir süredir tanıdığın - flörtleştiğin biriyle aranızdaki şeyin alevlenmesi gibi... Aynı şekilde uzak mesafe ilişkilerine de bir göz kırpıyor bu dolunay. Yine de fazla flörtöz olabileceğini, karşındaki insanın pürüzlerini görmezden gelmeye meyilli olduğunu bilmelisin. Yani çok da kaptırmamak lazım hemen. İşin gizemini ve güzelliğini kaçırmak istemiyorum ama biraz 'gelir bahar ayları, gevşer gönül yayları' sendromu bu! :) Eğer zaten sevgilin varsa; yeni kararlar alabilirsiniz ve uzak yolculuklar için planlar yapmaya başlayabilirsiniz. Niyetinizde ev alma, evlilik, aynı eve taşınma ya da ailelerle tanışma gibi meseleler var ise, en azından önümüzdeki aya kadar beklemenizi tavsiye ederim. 

Bu ay sağlığın ve insan ilişkilerin açısından şahane olacak kısacası. Elbette kullanmayı bilirsen. Ayın 15'inden sonra ise bu güzel bereketli etkinin kazancına döndüğünü görebilirsin. Aşk konusunda net haberler ayın son haftasında ancak gelmeye başlayacak. Güzel bir ay, önümüzdeki aylar için iş güç planlarına odaklanmalık! Tadını çıkar!

Hücuma hazır mısın, Koç?

Sevgili Koç,

Bu ayın sana ufak ufak ama son derece sevimli sürprizleri var. Fakat önce ben büyük ve yavaş bir etkiden bahsedeceğim. Uranüs'ün Boğa burcuna geçişi yıllar sürecek olan yeni bir süreci başlatıyor. Özellikle 1976, 1987-88  ya da 1999 doğumluysan bu etkileri en hızlı -yani önümüzdeki birkaç sene içerisinde- hissedenlerden olacaksın. Peki nedir bu etki? Gökyüzündeki bazı gezegenler duygularımızı, ufak tefek işlerimizi ya da kişisel ilişkilerimizi değil; büyük ve kitlesel olayları yönetirler, mesela kültürel akımlar, moda, ekonomi, politika, göç, savaşlar vesaire vesaire... Gökyüzünün altındaki herkes de bundan nasibini alır. Açıkçası siyasetten, politikadan ve ekonomiden pek bir şey anlamam ama gökyüzünün bu hareketine göre özellikle ekonomik anlamda büyük bir değişimin arifesinde olduğumuz bariz. Bu değişimin ise pek parlak gözüktüğünü en azından önümüzdeki yıllar için söyleyemem. Ekonomik kriz geliyor. Elbette bundan herkes nasibini alacak ama durum senin için -ve özellikle yükselen Koç olarak ve yukarıda belirttiğim yıllarda doğmuşsan- çok daha karmaşık şeylere işaret ediyor. Karmaşık her zaman kötü anlama gelmemeli; önümüzdeki sene içerisinde maddi durumun fazlasıyla değişken. Düşüşe ve kayba açık olduğu kadar, ani yükselişlere ve sürpriz kazançlara da müsait! Elbette bu dönemler içerisine ne zamanın bereketli, ne zamanın ise riskli olduğunu seninle beraber bulmaya çalışacağız. Ama şimdilik uyarım; ülke ekonomisi büyük bir kaosa sürüklenirken, senin kişisel kazanımların da son derece değişken ve beklenmedik bir yola giriyor. Peki yıllaaar sürecek ve uzun vakte yayılacak genel bir etki ise, neden bu kadar kapsamlı bahsettik? Çünkü bu Uranüs'ün ilk ayak seslerini bu ayın 15'i ve 19'unda inceden hissetmeye başlayabilirsin. Bu ayın ilk iki haftası parana sahip çıkmanı ve büyük harcamalarda ya da girişimlerde bulunmamanı öneririm. Hele bir 19'u geçsin ve işler netleşsin. Beklenmedik haberler alabilirsin; özellikle teknoloji, iletişim, basın gibi alanlardaysan. Eğer işsizsen, ay boyunca kısmetlerin çok açık, girişken ol ve gözüne kestirdiğin her iş fırsatına atla derim. Eğer gönlüne göre bir iş bulamıyorsan, arkadaşların aracılığı ile bağlantılar kurabilirsin. Gözün kulağın açık olsun. Bunlar güzel haberler hep!

Gelelim aşk meşk konularına... Bu ay senin için bu meseleler de hareketli açıkçası! Ay sonuna doğru uzak mesafe ilişkilerine dair bir gelişme yaşayabilirsin. Uzun süre önce tanıştığın biriyle yeniden irtibata girmek ya da çıkacağın bir yolculuktan, yüksek öğretim öğrencisiysen sınıfından birileri ile tatlı şeyler yaşayabilirsin. Son derece olumlu olduğunu düşünüyorum. Zaten sevgilin varsa da, uzaklaşmak, ıvır zıvır detayları ve sıkıntıları bir kenara bırakıp iyi vakit geçirebileceğiniz bir seyahate çıkmak harika bir fikir. Açıkçası ayın 21'inden sonra biraz evlilik kararı alma gibi girişimlerde bulunmak isteyebilirsin. Bu konuda tavsiye verecek değilim; ne derler bilirsin, sen yürümeye başlayınca yollar kendinden oluşur - engel sandıklarımız aslında yolun kendisidir... vesaire vesaire! :) Aşk konusunda biraz akışa bırak gitsin yani!

Seni uyarmak istediğim tarihlerden biri de 12 Mayıs -dostlarınla bu tarihte fazla tersleşmemeye bak. İnan çok uyduruk bir para mevzusundan bile işler beklenmedik şekilde büyüyüp alevlenebilir. 16 Mayıs'ta da hassas meseleleri, fazlaca yakın gördüğün insanlarla irdelemek için pek de iyi bir tarih değil.

Eğer öğrenciysen, bu ay sonuna doğru güzel haberler alabilirsin, sevgili Koç. Bu haberler elbette sana bolca sorumluluk getirecek gibi de duruyor. Eğer çalışan biriysen de, iş yerin ile alakalı yurt dışına açılma gibi durumlar söz konusu olabilir. Kısacası; para işlerini kendince garantiye almaya bak ve bu güzel ayın tadını çıkar!

Karnında kelebekler uçuşuyor, Oğlak!

'Hayat öylesine bir gizemdir ki onu kimse anlayamaz ve kim onu anladığını iddia ederse o sadece cahildir. O ne dediğini bilmiyordur, o ne saçmaladığını bilmiyordur. Eğer sen bilge isen anlayacağın ilk şey şudur: Hayat anlaşılamaz.' Bunu ben demiyorum; Osho diyor.

Sevgili Oğlak,

Bu ay öncelikli konu ilişkiler. Elbette aşk gibi bir meselenin gündeme gelmesi bile, bundan bahsetmesi bile çok keyifli ve güzel! Ama aşkı gerçekten deneyimlediğimizde, örneğin hoşlandığımız biriyle karşılaştığımızda karnımızda tatlı tatlı uçuşan kelebekler yerine içimizi kemiren kurtçuklar hissedebiliyoruz bazen :) Öğretilmişlikler, deneyimler çoğu zaman karamsarlığa itebiliyor. Bunlar işte hep sıkıntı. Sana tavsiyem; eğer bekar biriysen ayın 15'inden sonra tanışma ihtimalinin olacağı insanlara karşı açık yürekli davranman yönünde. 'Erkekler/kadınlar böyledir! Deve diken yaranır! Zaten bunlar boş işler!' gibi yaklaşımlar güzel fırsatları kaçırmana sebep olabilir. Yapma derim. Ayın 15'inden itibaren, 21'ine doğru yükselerek artan güzel bir enerji var. Kafanı toparla ve mutlu olmak için gerçekten ne istediğine karar ver bence. Önceliklerini belirle ve eğer gerçekten hoşlandığın bir insan varsa, kartlarını açık oyna... Gerisini de ilahi akışa bırak. Ne de olsa her şey olması gerekene varır. Biraz Balık gibi düşünmek lazım bu süreçte; her ne kadar egomuz ve zihnimiz kabul etmek istemese de, söz konusu gönül işleri olunca karşımıza çıkan hiçbir insan yanlış kişi değildir. Hiçbir şey tesadüf değildir ve insanın hayatı boyunca 'tek bir sevdiği - tek gerçek sevdası' vs vs yoktur. Renklere ve çeşitliliğe bırak kendini! 

Seni flörtözlüğe ikna edip biraz rahatlamanı sağlayabildiysem baştan alayım: Bu ayın 15'inden itibaren kısmet kapıları açılıyor! Çık dışarı ve insanlarla tanış! :)

Eğer başı bağlı bir Oğlaksan, hele hele eşinle çocuk sahibi olmayı vesaire düşünüyorsan; yine kısmetli ve güzel bir döneme giriyorsun. Muhabbetiniz baya tatlanabilir. Gayet güzel etkiler var! Nişan, düğün vesaire için de gayet uygun vakitler! Sadece yine 26-27-28 Mayıs tarihlerinde eşini, sevgilini biraz alttan almak iyi olabilir.

Şimdi gelelim hayatın kapı gibi gerçeklerine... Oğlakçığım, bu ayın 12 ve 16 Mayıs tarihlerinin altını çizmeni istiyorum; özellikle finans-ticaret gibi parayla alakalı bir meslekteysen özellikle, maddi durumlardan dolayı iş arkadaşlarınla fazlaca gerilebilirsin ve hoş olmayan konuşmalar yapmak zorunda kalabilirsin. Bu durumlarda söyleyeceklerini iki kere düşünmende fayda var. Kimseyi kırmaya gerek yok. 

Ay sonuna doğru sağlam bir Yay dolunayı bizi bekliyor, bu yine senin manevi dünyana bir vurguda bulunuyor. Ayın son haftasında, kafandaki soruları cevaplamak için rüyalarından ve sezgilerinden ilham almanı öneririm. Rüyalarını not etmek senin için faydalı olabilir. 

Yine ay sonuna doğru, eğer devam eden hukuki bir mesele varsa, sonuçlanmalar gelebilir. Bu süreçte, eğer kanunlara aykırı işler yapıyorsan (bak yapıyorsun demiyorum ama önemsiz gözüken bir trafik cezası bile olabilir bu) çok çok dikkatli ol ve borçları vesaire öde! Gizli saklı meseleler ortaya çıkabilir. Çok çok dikkat etmeni öneriyorum. İş yerinde sıkıntı var demiştim; bilgisayarına, kişisel belgelerine dikkat et lütfen. Ayın son haftası beklenmedik sürprizlere bu anlamda çanak tutuyor. 

Maddi konularda paraya dikkat etmekte fayda var. Büyük paralar ve harcamalar için açıkçası Haziran ayını beklemeni öneririm. Bu ay arkana yaslan ve aşkın tadını çıkar, iş yerinde temkinli ol ve iş arkadaşlarını kırmamaya bak, yeterli! 

Hayat insan ilişkileri konusunda seni şaşırtmaya - ama iyi anlamda şaşırtmaya hazırlanıyor. Karamsarlığından utandıracak kadar güzel etkiler var. Cesur ol, kader cesurlara daima kıyak geçer! :)

Bir tatlı huzur geliyor, Yengeç!

Sevgili Yengeç,

Özellikle yükselen Yengeç olarak ya da 1981, 1995 yıllarında doğduysan son derece kadersel dönemlerden geçmeye devam ediyorsun. Geçtiğimiz Nisan ayını kapatan Akrep dolunayı senin kendinle alakalı en karanlık arzularını, kendine verdiğin değeri, yapmak istediklerini aydınlatarak geçti ve bugünden itibaren de önümüzdeki üç gün boyunca ruhani anlamda iyileştirici, şifalı etkiler getirmeye devam ediyor. Bu ilk hafta boyunca kendinle ilgilenmen, kendini biraz şımartman, içine dönmen sana çok iyi gelebilir. Zaten ayın ilerleyen haftaları seni oldukça sosyal durumlara sokacak.

Öncelikle hem genel arkadaş grubun, hem de iş yerinden tanıdıklarınla alakalı yeni gelişmeler olabilir. Beraberce yeni projelere başlamak, yeni insanları grubunuza dahil etmek, organizasyonlar düzenlemek söz konusu. O yüzden kendini ikinci haftadan itibaren psikolojik olarak hazırla derim. Ayın 12'si ve 16'sında barut gibi davranabilirsin, çevrendeki insanlar da ısrarcı tavırlarla seni darlıyorlarmış gibi gelebilir; sabır taşını yanına almakta fayda var. Zira kariyerine faydası olacak gelişmeleri kişisel anlaşmazlıklar yüzünden kaçırmak hoş olmaz.

Ayın 3. haftasından itibaren dikkatli olman gereken bir diğer konu da sağlığın. Özellikle mide rahatsızlıklarına özen göstersen fena olmaz. İlaç kullanımına da temkinli yaklaşmak iyi bir fikir.

Aşk konusu, özellikle ayın 15'i ve 16'sında pek zorlamaya gelecek gibi değil. Bence ilişkideki hassas konuşmaları yapmak için ayın 19'unu bekle! Çok güzel bir süreç başlıyor 19'undan sonra! Yeni ilişkiler, düğün, nişan vesaire... Hepsi için uygun bir zaman. Ama buna da hemen bir uyarı geçeceğim elbette; ayın 21'inde romantizm-gerçekler biraz zıt düşebilir ve hayal kırıklığına uğramış gibi hissedebilirsin. O yüzden bu tarihte ilişkiden çok kendine odaklanmakta yarar var.

Ayın 20'sinden itibaren her türlü alışveriş, dış görüntüde değişiklik için uygun bir süreç başlıyor. Venüs'ün ışıltısı üzerinde olacak ve bu etkiyi iş görüşmelerinde de kullanabilirsin. Son derece çekici ve uyumlu halinle insanları kendine hayran bırakan bir etkin olacak. İş yerindeki anlaşmazlıkları çözmek, patronla görüşmeler yapmak, dostlarla gezip eğlenmek... Sen düşün! Tempoyu giderek arttırabileceğin harika bir zaman bu.

Para konusuna gelirsek; kazançlar açısından çok da parlak bir dönem değil. Daha çok kredi kartına yüklenme gereği duyabilirsin. Elbette ki bu konuda da dikkatli olmak lazım; senin eline nakit paranın bereketli bir şekilde geçeceği tarihi Haziran ortasından itibaren görüyorum. O yüzden Venüs'ün gazına gelip üst baş alışverişini ya da kuaför masraflarını çok da abartma derim! Dengeli olmak en önemlisi! 

Bu ay sana başından itibaren en çok huzur anlamında iyi gelecek. Sosyal durumlara kendini hazırla ve gerisinin tadını çıkar derim!

Açık ve net: Aşk var, Aslan!

Sevgili Aslan,

Bu ayın sonunda sana aşk var. En güzel haberi hemen vereyim istedim. Öyle güzel bir süreç başlıyor ki, kendini tam olarak bir Aslan gibi hissedeceksin. Egon -ki ego kötü bir şey değildir, bizi biz yapan temelin ta kendisidir aslında, yeter ki onu gerçek ve sağlam nedenlerle destekleyelim- besleniyor, insanların gözünde yaptığın işler nihayet daha da görünür olmaya başlıyor ve enerjin yükseliyor. Harika!

Baştan alalım şimdi... Akrep dolunayı ile Nisan ayını kapattık ve bu daha çok senin bilinçaltını, geçmişindeki yaraları deşip geçti. Bugünden itibaren devam eden 3 gün içerisinde de şifalanmaya başladığını hissedeceksin. Ne derler bilirsin; İlk özür dileyen en cesur, ilk affeden en güçlüdür. Geçmişin esaretinden -en azından dönemsel olarak- kurtulmuş yepyeni bir ruh hali ile aya giriş yapıyorsun. İlk haftanın rehavetini attıktan sonra en güzel süreç bence 15'inde olacak. Bu kısmı biraz açmak istiyorum: Gerek iş yerinde, gerek aile hayatında, gerek okulunda; yaptığın işlerin, verdiğin emeklerin görülmediğini, yok sayıldığını ya da karşılığının verilmediğini mi hissediyordun? İşte bu süreç bu ayın 15'inden itibaren noktalanıyor. Ön plana çıkıyorsun. E tabi ki bu durumda talep ettiğin ilgi, övgü ya da maddiyatın karşılığını verebileceğine emin olmalısın. Ödevlerini tam yaptıysan, artık parlama vakti.

Bu ayın ikinci ve üçüncü haftasının aynı zamanda şöyle bir etkisi de var; devam etmekte olan hukuki bir süreç, dava söz konusu ise, sonuçlanmalar kapıda. Vicdanın rahatsa, gönlünü ferah tutmaya bak. Endişelenecek bir şey yok. Bu süreçte dostlarının da fazlaca desteğini göreceksin. Hatta bu ayın 17'sinde uzun süredir görüşmediğin dostlarınla bir organizasyon ayarlayıp arayı kapatabilir, güzel zamanları kutlayabilirsiniz. Son derece olumlu.

Gelelim aşk konusuna; ki bu ayın en vurgulu kısımlarından biri bu! Eğer hayatında biri varsa; olumlu, gayet güzel vakitler geçirebileceğiniz bir süreç var ama ayın 21'i ve 25'i arasında biraz sakin kalıp, ego savaşlarından uzak durmak önemli. Ayrıca çocuk sahibi olmak gibi niyetlerin varsa, yine güzel haberler var. Eğer yoksa da, aman dikkat! :)

Hayatında biri yoksa, arkadaş grubundan birileriyle ortam alevlenebilir. Fakat yine de şunu aklında tut; bu ay 'sevgili olmaya' biraz fazla istekli hissedebilirsin kendini. Oysa akışa bırakmak daha sağlıklı olacaktır. Yani hayatına giren insanı kısa süre içerisinde hızla ciddi ilişki yolunda ilerletme bence! 

 Bu ay öyle hızlı ki... Önce şifalanacak, ardından çok eğleneceksin! Tadını çıkar!

Yol arkadaşlarını bulacaksın, Balık!

'Kendini kabul ettiğin an güzelleşirsin. Kendi bedeninden keyif aldığında başkalarına da keyif verirsin. Pek çok insan sana âşık olacaktır. Çünkü sen kendine âşıksın.'

Sevgili Balık,

Geçtiğimiz ayı Akrep burcunda sert bir dolunay ile kapattık ve bu dolunay senin geleceğe dair planlarını, özellikle de başkalarını dahil etmeden kendi ideallerini, inançlarını ve yürümek istediğin yolu aydınlattı. Belki şu an kafan daha da karışık gibi hissediyorsun fakat önümüzdeki 1 hafta içerisinde suların nasıl da durulduğunu ve aklındaki plan-hayal-arzuların teker teker nasıl da çözülerek gözle görülür, somut hale geldiğini göreceksin. Şöyle mesela; atıyorum Kırgızistan'a gidip bilmemne kartalı cinsini gözlemlemek ve bu konuda bir şeyler yazmak istiyorsun ama önce vize, uçak bileti, para, kalacak yer vesaire vesaire gibi meseleleri aradan çıkarman lazım. İşte bunlar upuzun bir yolda atılacak, ufak ve önemsiz görünen adımlar gibi... Bunu kafandaki hayale bir şekilde uyarlamanı istiyorum şimdi. Zira gitmek istediğin yeri belirledin ama rotayı bir türlü kestiremiyorsun; ilk hafta içerisinde bunlar teker teker gözünde netleşmeye başlayacak. Mesela yıllar sonra yeniden üniversite sınavına girmek bir hayaldi, içinde bir ukteydi diyelim; bu ay artık inceden bu yolda atılması gereken adımları -sınav tarihlerine bakmak, başvuru yapmak, bir kursa yazılmak, sınav ücreti yartırmak gibi- teker teker planlayacaksın. Dolayısıyla sosyal, aktif ve kararlı olman gerekiyor. Bence bu ilk hafta içerisinde psikolojik olarak kendini hazırla. Hızlı bir dönemin arifesindesin.

Bu ay hem yakın dostlarından, hem de akrabalarından fazlaca destek görebilirsin. Ama ayın 14-15-16 tarihlerine biraz dikkat etmek lazım; iş yerinde - yazılı belgelere dair sıkıntılar çıkabilir. Eğer yeni bir işe başlıyorsan, teslim etmen gereken evraklarda eksikler olabilir ya da öğrenciysen saçma sapan bürokratik engellerle karşılaşabilirsin. Yani bu tarihlerde yazılı, imzalı her işi büyük bir titizlikle yap.

Bu ayın en güzel getirisi sana 20'sinden sonra geliyor. Aşk! Bunun damdan düşer gibi olmayacağını da belirtmeliyim ama! :) Yani evet, kısmetin açık ve güzel etkiler var fakat bunun için biraz çaba göstermelisin. Dışarı çık, kendini göster derim! Yeni insanlarla tanışabilirsin. Eğer hayatında bir sevgilin varsa; aileyle tanıştırmak ya da ufak yolculuklara çıkmak için de harika bir dönem. 

Ama hiç sıkıntı yok mu? Var elbette... Sonuçta hayat bu! Arkadaş grubunda biraz gerginlikler yaşanabilir. Ayın 12-14-16 tarihlerinde hava biraz sıkıntılı. Boşvermek en ideali!

İş arıyorsan ya da yeni bir projeye başlamak istiyorsan en uygun tarih 18 Mayıs!

16 Mayıs'ta bir de sağlığına çok çok dikkat etmeni öneriyorum. Alkol ve ilaç kullanımına aman özen göstermeyi ihmal etme. Eğer devam eden bir hastalığın varsa, beklenmedik şifalı bir süreç bu. 

25 Mayıs ise genel anlamda haftanın en şanslı günü! Bu haftasonuna ufak bir gezi ayarlamalısın bence. Yolda çok kadersel rastlantılar yaşayabilirsin. 

Tin tin yürüyorken aslında hayatının macerasına adım atıyorsun. Sakince keyfini çıkar. Efsane, kaotik bir yaz seni bekliyor!

Şenlik ateşi yansın, Kova!

'Anlamak özgürleşmektir. Gerçek asi, bir savaşçı değildir; o, anlayış sahibi bir insandır.'

Sevgili Kova,

Bu ayın ilk haftası dinlenmeye bak. Zira senin için aksiyon, ayın 15'inden itibaren başlıyor. Savaşçı Mars'ın senin burcuna geçmesi ile beraber tüm enerjin şahlanıyor ve motivasyonun artıyor. Ayrıca iş yerinde de gayet güzel gelişmeler kapıda. Bir süredir bahsettiğim 'bir feminen figürden alacağın destek' bu ayın ikinci haftasından itibaren daha da görünür olacak. Bu aileden biri de olabilir, iş yerinden bir arkadaşın da; asıl önemli nokta sana günlük rutin işlerinde yardımcı olarak büyük iyiliklerde bulunacağı. Bu yüzden enerjin ve motivasyonun artmış ve kendi hayatına odaklanmışken; çevrendeki sana yardımcı olan o insanı ya da insanları dikkatinden kaçırma derim. Yardım istemekten çekinmemek ve bazen fikir almak tahmin ettiğinden daha faydalı olacak senin için.

Bu ayın 21'inden itibaren aşk konusunda şanslısın. Fakat asıl kısmetli tarih ayın 24'ü! Özellikle İnternet üzerinden aşklar söz konusu olabilir. Ortak fikirler paylaşabileceğin, sana bir şeyler katacak, konuşmaktan bıkmayacağın biriyle kendini romantik duygulara bırakabilirsin farkında bile olmadan. Belki de o kişiyle tanışmış da bırakmışsındır bile kendini! :) Gayet güzel etkiler var. 

Ayın 25'i ise patron-öğretmen gibi otorite figürleri ile görüşmeler için değerlendirilebilir, Hem şanslı, hem de kendini iyi ifade edebilen bir durumda olacaksın. Sana yardımı dokunacak güçlü birinden destek görebilirsin. 

Bu ayın en ilginç kısımlarından biri ise Uranüs'ün Boğa burcuna geçişi olacak. Bu yıllar sürecek olan tuhaf bir dönem başlatıyor senin için ve vakti geldikçe her bir ihtimali teker teker irdeleyeceğiz; zira uzuuuun ve genel bir etkisi var, fakat bu ay ayak seslerini daha çok ev-yuva konularında duyuracak Uranüs. Aile evinden ayrılmak, kendi evine çıkmak, ülke değiştirmek, vatandaşlık alma süreci, ev alım satım gibi 'yuva' dediğin aidiyet hissettiğin konularda ortalığı birbirine katmaya geliyor, Uranüs! Bunu negatif ya da korkutucu görmeye gerek yok nitekim sana geçtiğimiz aylarda bahsettiğim 'büyük resim, gerçek macera' muhabbetlerini hatırlarsan; evrenin artık seni güvenli bölgenden çıkarıp, kendini gösterebileceğin, daha özgür olabileceğin bir alana attığını hissedeceksin. Bu ay sonuna doğru özellikle, yaşadığın yer ile, evin ile alakalı yeni haberler kapıda, evet. Ama bunu 'Ollley maceraya atılıyorum' diye yormadan önce maddi, finansal kısmını konuşmamız lazım... Sadece sana dair değil; genel her burcu etkileyecek bir ekonomik kriz dönemi söz konusu. Bunu inan ki siyasetten, ekonomiden zerre anlamayan biri olarak sadece astrolojik göstergeler sebebiyle söylüyorum; maddi durumlar herkes için biraz karışacak. O yüzden eğer ev almak, döşemek, satmak gibi büyük ve kalıcı kararlar vereceksen; kesinlikle güvenilir ve deneyimli bir danışmanla görüş derim. Para konusu hepimizi biraz zorlayacak. Ama atlatacağız. Yeter ki ne istediğimizi bilelim ve planlı davranalım.

Kısacası Kova, bu ay aşk var. İş yerinde güzel insanlardan destek de var. Her ne kadar kariyere dair muazzam gelişmeler olmasa da, patron gibi insanlardan destek var. Kişisel anlamda gelişim ve büyüme var. Daha ne olsun?! Parana puluna dikkat et yeter!

Yollar seni çağırıyor, Terazi!

Sevgili Terazi,

Nisan ayını Akrep dolunayı ile kapadık fakat etkileri hala devam ediyor. Her ne kadar dolunay olayları netleştirmeye geldiyse de, bizim insanlar olarak jetonumuzun düşmesi biraz zaman alabiliyor tabi! :) Bu ayın özellikle ilk üç günü; maddi kaynaklarının kullanımı konusunda uzun vadeli kararlar alabilirsin. Açıkçası ilk hafta senin için görünür ya da pratik anlamda olmasa da; dileklerinin kabul olacağı, içsel enerjinin yüksek olduğu bir sürece işaret ediyor. Yani bence Hıdırellez'de dileklerini gerçekten kalpten dileyerek hazırla! 

Bu ay genel anlamda pek çok burç için parasal meseleler kötüyken; senin için kredi, burs, harç, miras, nafaka gibi her türlü kaynağı sana ait olmayan paralar açısından oldukça kısmetli. Yapacağın başvurular olumlu sonuçlanabilir ama yine de ilk haftayı doğru düzgün atlatmayı beklemen maddi açıdan senin için daha mantıklı olur. Ay sonuna doğru tatil planlarına yönelik adımlar atmak isteyebilirsin; bu kısım önemli çünkü sıradan bir tatil gibi görünse de, çıkacağın yolculukların senin için fazlaca kadersel ve ufuk açıcı olacağı görüşündeyim. Bu yolculukta tanışacağın insanlar senin için ömürlük dost olabilir. Yani Terazi'nin tatili gelmiş bu ay! :) Hele şu ilk iki haftayı bir atlatsın...

Bu ay gökyüzünde büyük bir hareket var: Sağı solu belli olmayan ve kaosu seven Uranüs, Boğa burcuna geçiyor. Bu da açıkçası senin yıllardır arap saçına dönmüş ilişkilerinin nihayet rahaaat bir nefes alması demek. Son vuruşunu 16 Mayıs'ta hissedeceksin -bu tarihte eğer sevgilin yoksa biriyle tanışabilir ve ani bir şeyler yaşayabilirsin, yine de uzun vadeli bir ilişkiye dönüşmeyebilir. Sevgilin varsa da, biraz ego temelli sıkıntılar, birazcık kıskançlık soslu gerginlikler yaşanabilir ama bu geçici bir etki.

Yine 15-16-17 tarihlerinde sağlığına ve görünmez kazalara karşı dikkatli ol lütfen. 

İş başvuruları, patron ya da öğretmenlerle görüşmeler, ödev teslimleri, sunumlar ve toplantılar için en uygun iki tarih: 18 Mayıs ve 25 Mayıs! Bu ikisini mutlaka değerlendir!

Bu ayı da dev bir dolunay ile kapatacağız ki o da Yay burcunda yer alacak, bu da sana kısa mesafeli bir yolculuk, misafir ve bolca haber getiriyor. Bazen akrabalarımızı yahut aile yakınlarımızı fazla 'cepte' görüyoruz ve onlardan gelebilecek güzel fırsatları küçümseyebiliyoruz... Bu yüzden ay sonunda kuzen gibi akrabalara, yakınlara vakit ayırmak, onlarla kısa yolculuklara çıkmak yahut ziyarete gitmek senin için çok güzel haberlere vesile olabilir!

Kıpır kıpırsın, Başak!

Sevgili Başak,

Bu ayın sana pek çok getirisi var fakat ben öncelikle Uranüs'ün Boğa burcuna geçmesinin seni nasıl etkileyeceğinden bahsedeceğim. Uranüs, malum, sağı solu belli olmayan, şaşırtmayı ve kural bozmayı seven bir gezegen. Sana da açıkçası pek aklında yahut planların dahilinde olmayan şeyleri yaptırabilir. Bu yaptıracağı şeylerin başında da eğitim konusunu görüyorum. Bu yıllara yayılacak olan etki, öncelikli olarak kafana yeniden üniversite sınavına girmek, bir dil kursuna gitmek, mesleki eğitim almak, yurt dışına gitmek vesaire gibi fikirleri sokabilir. Bunları, en azından teoride, ciddi adımlar atmadan da olsa planını özellikle ayın 15'inden sonra kurmaya başlayacağını düşünüyorum. Yeni kararlar almaktan çekinme ve bolca vaktin olduğunu bil. Sana gelecek planları konusunda yeni bir sayfa açılıyor ve bu sayfayı özellikle de kafandaki ideallerine uyumlu bir şekilde kullanmak isteyeceğini düşünüyorum.

Bu ay sana güzel aşklar da hazırladı aslında ama iş ve aşk konusunda dengeyi sağlayabilirsen yakalayabilirsin ancak. Zira bu ayın ikinci yarısından itibaren iş yerinde işler ve iletişim biraz fokurdamaya başlıyor. Özellikle ayın 15-16'sınde sinirler gergin, bu yüzden kendini sosyal hayattan alıkoyarak daha çok işine odaklamak zorunda hissedebilirsin. Bence buna gerek yok, geçici etkiler olacağı için bu güzel ve sana yeni insanlar, bolca flört getirecek olan zamanı kendini işe boğarak geçirme derim. Eğer sevgilin varsa, inceden tatil planları yapmak için çok uygun zaman. Ayrıca onun arkadaş grubu ile tanışabilirsin, güzel bir organizasyonla çok iyi vakit geçirebilirsiniz.

Eğer işsizsen ve iş arıyorsan, 24 ve 25 Mayıs tarihleri harika! Bu tarihleri patronlarla konuşmak, zam istemek, yeni projeler, fikirler sunmak için de kullanabilirsin. Daha bitmedi! 25 Mayıs'ta aile içerisinde küslerin barışması için muazzam bir etki var. Bence bunu da bir göz önünde bulundur derim. Zira ay sonunda gerçekleşecek olan Yay dolunayı, yine ailenle alakalı bir meseleyi gündeme getirecek. Bunun daha çok maddi kaynaklı olacağını ve mal mülk alım satımı gibi konuların konuşulacağını düşünüyorum. Yine de aile denilen kavram başlı başına bir stres sebebi olduğundan, ne kadar az küslük, o kadar iyi! :)

Ayın ilk iki haftasına geri dönecek olursak; sakin, daha çok planların yapılacağı bir zaman dilimi bu. Baharın tadını çıkarmak ve harekete geçmek için de 12 Mayıs tarihini her anlamda değerlendirmek lazım. Bu ay genel anlamda sağlığına dikkat etmeni öneririm. Baş ağrıları söz konusu olabilir. Özellikle yeni ay döneminde yani ayın ikinci ve üçüncü haftasında migren atakları gibi sorunlar yaşarsan kendine eziyet etme, bir doktora görün. :) 

Aynı zamanda yine bu ayın içinde bir gün var ki adeta Merkür retrosu muamelesi yapmak gerekiyor o güne! Senin yönetici gezegenin olduğu için söz konusu Merkür olunca biraz titizleniyoruz tabi. Ayın 13'ünde imzalayacağın şeylere dikkat et. 

Ayın ilk üç günü huzurlu, şifa dolu bir enerji getiriyor sevgili Başak. Senin yerinde olsam bu günleri dostlarımla, ailemle sohbetler ederek ve kendimce planlar yaparak geçirirdim. Uranüs artık senin hayatını alt üst etmeye geliyor; not defterini yanından ayırma! Hayatının alt üst olmasından da korkma; ne demişler 'ne biliyorsun altının üstünden güzel olmayacağını?!' :)

Küllerini savuruyorsun, Akrep...

Sevgili Akrep,

Bu ay en çok senin burcuna yazarken zorlandım çünkü öyle yorumlaması zorlayıcı etkiler var ki... Önce Nisan ayının sonuna bakalım zira ayı senin burcunda gerçekleşen son derece vahşi bir dolunay ile kapattık ve etkileri hala sürüyor. Akrep, zodyakın en gizlici burcu olarak simgelediği her şeyi en derine saklarken, dolunay işte o en derinleri aydınlatmaya çalıştı. Gördüklerimizi gördük fakat algılamamız, anlamamız, sindirmemiz ve çıkardığımız dersler yönünde harekete geçmemiz zaman alıyor. Neyse ki bu ayın ilk üç günü gökyüzünde adeta mükemmel bir üçgen ve şifa var. Her şeyin yerli yerine nasıl da oturduğunu; değişimin de illa bir deprem gibi ani ve zorlu bir şekilde değil; bir çiçeğin açması gibi yavaş ve zarifçe, acısızca olabildiğini göreceksin. Güzel bir yaz mevsimine geçiyoruz ve farkında bile olmadan kurumuş derimizi döküyoruz.

Sevgili Akrep, bu ayın en önemli olayı Uranüs'ün Boğa burcuna geçişi; bu da açık ve net konuşacağım, ilişkiler konusunda suları bulandırmaya geliyor. Bu illa kötü olmak zorunda değil. Uranüs sağı solu belli olmayan bir gezegen olarak sevgilin varsa ani bir evlenme kararı aldırabilir mesela. İyi yönde değişimler de olabilir yani. Yahut bir flörtünle hiç anlamadan kendinizi ciddi bir ilişkide bulabilirsiniz. Vesaire vesaire... Bu yıllara yayılacak genel bir etki. Ama bu ay, özellikle 15'inde Uranüs'ün ayak seslerini inceden duymaya başlayacaksın. Her ne kadar 'sağı solu belli olmaz' dediysek de, ayın 15'inde muhtemelen aile-sevgili arası bir gerginliğe sebep olacak gibi duruyor. Bu noktada 'ya hep, ya hiç' klasik Akrep tavrı pek de yapıcı olmayacaktır. Dengeli ve sakin davranmalısın. Bence sıkıntıları illa çözmeye çabalamak ve üstüne gitmek yerine biraz zamana bırakmak ve özellikle de ayın 25'i civarında konuşmak daha iyi olur. 

Sevgilin yoksa da bu ay sana güzel etkiler getiriyor. Yengeç burcuna giren Venüs sayesinde yolculuklara çıkabilir ve yeni insanlarla tanışabilirsin; İnternet üzerinden uzak mesafe ilişkilerine dahi niyetlenebilirsin! Ama yeter ki önce şu ayın 17'sini atlat! Sonrasında enerjiler rahatlayacak ve akış huzurlu bir şekilde devam edecek.

Zaten ayın son iki haftasına doğru dikkatin yavaş yavaş para meselesine kaymaya başlıyor. Ekonomiden, siyasetten, politikadan zerre anlamayan biri olarak söylüyorum bunu -sadece astrolojik göstergelere dayanarak, ekonomik krizin eşiğindeyiz. Bu yüzden parana zaten çok dikkat etmelisin, ki bu ayın sonunda gerçekleşecek olan Yay dolunayı sana bunu bir kere daha hatırlatacak. Lütfen ay sonunda boyunu aşacak alışverişler yapmaya kalkma. Tahmininden daha fazla açılabilirsin. Hele bir de tatil planları yapıyorsan! 

İş yerine gelecek olursak... Akrepciğim, bu ay biraz kıskanılacaksın ve hayır, bu senin her zamanki paranoyan olmayacak! İş yerinde önünü kesmek isteyen insanlar olabilir. Gerginlik çıkarmaya kasıtlı olarak çabalayanlar olabilir. Bu noktada yine bir Akrep gibi gizlici ve kontrollü davranmak lazım. Ayın 13'ü gibi bir tarihte kontrolü kaybedip bağırmak çağırmak, senin için büyük kayıplara neden olur. Aman diyeyim!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
787
506
143
113
67
67
41
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

hep güzel şeyler yazıyosunuz da hiç öyle olmuyo. boktan oluyo her şey. neyse güneş burcunu seçince yükseleni seçemiyoruz. düzenleyin bi zahmet ikisini de ayn... Devamını Gör

Bkt

yine geç kaldın gözümden kaçmadı :D hadi bi dahaki ayı yazmaya başla :D:D

sabmotella

ya bu koç ne zaman istediklerine sahip olacak hep bi geride kalma arka planda kalma sessiz sakin olma yeter yükselsin biraz olmuyor böyle