Görüş Bildir
Haberler
Mayıs Ayına Bir Hafta Kala Kar Sürprizi

Mayıs Ayına Bir Hafta Kala Kar Sürprizi

FreiGeist
23.04.2015 - 11:59 Son Güncelleme: 23.04.2015 - 14:59
İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya-Konya karayolu ulaşıma açıldı

Sivas, Kayseri, Muş ve Ankara'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu. Kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle yaklaşık beş saattir kapalı olan Akseki-Seydişehir karayolunda ulaşım yeniden sağlanmaya başladı

Akseki ilçesinde dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı, bölgede ulaşımı olumsuz etkiledi. Akseki-Seydişehir karayolu 1825 metre rakımlı Alacabel mevkisinde kar, tipi ve fırtına nedeniyle görüş mesafesi zaman zaman sıfıra kadar düştü. Buzlanma nedeniyle bazı araçların yolda kaldığı öğrenildi.

Kar yağışı, fırtına, tipi ve buzlanma nedeniyle bu sabah kapanan, Antalya'yı Konya'ya bağlayan Akseki-Seydişehir karayolunda, ulaşım yeniden sağlanmaya başladı.

Trafiğe kapanan Alacabel mevkisinde ekipler, yolda kalan araçları kurtarma çalışması başlattı.

Akseki Bölge Trafik ekipleri, Akseki Kavşağı'ndan itibaren araçların geçişine izin vermedi. Sürücüler, dinlenme tesislerine yönlendirildi.

1825 metre rakımlı Alacabel mevkisinde kar kalınlığının 10 santimetre civarında olduğu bildirilmişti.

Sivas, Kayseri ve Ankara'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

MUŞ'TA 40 SANTİM KAR

Muş merkeze 18 kilometre mesafedeki Arı köyünde kar kalınlığı 40 santimetreyi bulurken, yaylada ise 2 metreyi aştı.

Deniz seviyesinden 1870 metre yükseklikte Arı köyünde, karın Mayıs ayı ortalarında kalktığını söyleyen köylülerden Fesih Özen, 'Köyümüzün her tarafı karla kaplı. Yolumuz halen kardan kapalı olduğu için Muş-Kulp-Diyarbakır yolu üzerinden ulaşımımızı sağlıyoruz. Bu yolun merkeze uzaklığı ise 70 kilometre. Hayvancılıkla geçimini sağlayan arkadaşlar meraların da karla kaplı olmasından dolayı hayvanlara ahırda yem veriliyor. Köyde hava soğuk olduğundan hala soba yakıyoruz. Kar Mayıs ayı ortalarında anca kalkıyor' diye konuştu.

AA, DHA ve CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0