Görüş Bildir
Haberler
TV
Marvel ve DC Comics'in Yayında Olan, Başlaması Beklenen ve Geliştirme Aşamasındaki Dizileri

etiket Marvel ve DC Comics'in Yayında Olan, Başlaması Beklenen ve Geliştirme Aşamasındaki Dizileri

Mehmet Atabey
23.11.2015 - 16:46

Marvel'in sinema sektöründe başardıklarından sonra DC'de sinema evreni kurmaya karar vermişti. Televizyon'da ise işler tam tersi. DC'nin TV üzerindeki başarısından dolayı Marvel sinema evrenine bağlı diziler çekmeye başladı ve rekabet iyice kızıştı. Tabii ki bu rekabetten karlı çıkanlar bizleriz. Artık bir 'tık' ötemizde sevdiğimiz kahramanların dizilerine ulaşabiliyoruz. Hal böyle olunca insanın hepsini izleyesi geliyor. Bu oluşturduğumuz 'Televizyon Rehberi' ile sizlere kolaylık sağlayacağımızı düşünüyorum. Şimdiden iyi okumalar ve de iyi seyirler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

DC Comics Dizileri;

DC Comics Dizileri;

DC şimdilik televizyon sektöründe daha başarılı.

1. Arrow (IMDb 8.1)

1. Arrow (IMDb 8.1)

Bu dizimiz bundan sonra çıkacak diziler için bir öncü oldu diyebiliriz. Başarısı sayesinde DC bir televizyon evreni kurmaya karar verdi böylece elimize bolca kahraman dizisi geçti. Teşekkürler Arrow !

Konusuna gelince; Zengin ve aynı zamanda çapkın, tek eğlencesi karı kız olan Oliver Queen geçirdiği bir deniz kazasında kendini adada bulur. Herkes tarafından öldü sanılan Oliver Queen 5 yıl sonra şehrine geri döner ve Arrow kimliğiyle suçla savaşır.

2. The Flash (IMDb 8.3)

2. The Flash (IMDb 8.3)

Arrow'un yakaladığı başarıdan sonra Arrow ile aynı evrende geçecek bir dizi için kolları sıvayan DC Comics ana karakterlerinden The Flash'ı bu sektöre taşıdı. Çok da iyi oldu çok da güzel oldu. Hatta Arrow'u hem reyting hem de kalite açısından solladı diyebiliriz.

Konusuna gelince; Barry Allen, çocukken annesinin imkansız bir şey tarafından öldürüldüğüne tanık olur. Annesinin cinayetinden suçlanan babası ise hapsi boylar. Seneler geçer Barry Allen Central City Police Departmanın'da çalışırken Dr.Harrison Wells'in geliştirdiği parçacık hızlandırıcı patlar ve Barry'yi yıldırım çarpar. Tam 9 ay sonra komadan uyanan Barry Allen, kazandığı güçlerden sonra Central City'de suçla savaşmaya, annesinin katilini bulup babasını hapisten çıkarmaya odaklanır.

3. Gotham (IMDb 8.0)

3. Gotham (IMDb 8.0)

DC Comics Smallville başarısından sonra bu sefer Batman'imiz Bruce Wayne'in çocukluğuna inmeye karar verir. (Gerçi Clark'ın gençliğine inmişlerdi.) Komiser Jim Gordon GCPD'de ilk gününde Gotham'ın en büyük cinayetini çözmek için görevlendirilir. Tabii ki Thomas ve Martha Wayne cinayetleri. Her neyse işte dizide Gotham'ın adım adım nasıl kirlendiğine tanıklık ediyoruz. Harika bir dizi başlamadan geçmeyin.

4. Supergirl (IMDb 6.3)

4. Supergirl (IMDb 6.3)

DC Comics'in televizyonda kadın süper kahramanımız olsun diyerek aceleyle giriştiği iş Supergirl başlayalı daha 3 hafta oldu. Çok başarılı olduğu söylenemez fakat izlenmeyecek kadar kötü değil. Hatta benim hoşuma gitmeye bile başladı. Arada Superman geliyor falan eğleniyorlar. (Aman ne eğlence.) Superman'in hikayesini kopyalayın kadın kahramana yapıştırın. Çok kolaya kaçtın DC! Superman'in ününden ve Melissa Benoist'in iCloud ününden yararlandılar ve bu sayede Supergirl DC'nin televizyonda en çok reyting alan dizisi oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. iZombie (IMDb 8.0)

5. iZombie (IMDb 8.0)

DC Comics The Walking Dead'in ününden yararlanalım diyerek yılların çizgi romanı iZombie'yi dizi yapmaya karar vermiş. İyi mi yapmış kötü mü yapmış hiç bir fikrim yok.

Konusuna gelince; Bir tıp öğrencisi zombiye dönüşüyor ve beyin yemeden duramıyor. Ya şu güzelim kızın beyin yediğine inanabiliyor musunuz ?

Başlayacak diziler;

Başlayacak diziler;

1. DC's Legends of Tomorrow

1. DC's Legends of Tomorrow

Arrow ve The Flash ile aynı evrende geçecek dizi televizyon için mini bir Justice League görevi üstlenecek diyebiliriz. Sabırsızlıkla beklediğim bir dizi. Şu an için sadece tek bir fragmanı çıktı. 

Türkçe Altyazılı Fragman

2. Lucifer (IMDb 8.7)

2. Lucifer (IMDb 8.7)

DC Comics’in çizgiroman kahramanı Lucifer de bu proje ile ekranlara taşınmayı planlıyor. Cehennemin Efendiliği’nden bıkan mutsuz Lucifer (Şeytan), Los Angeles’ın ihtişamlı ve ışıltılı deliliği uğruna krallığını ve tacını terk edip, bu şehirde Lux adında bir bar açar.

Dizinin pilot bölümü sızdırıldı. İzlemek isterseniz dizi sitelerinde var. Ama hayır şu an işim var diyorsanız ben şuraya fragmanı bırakayım.

3. Preacher

3. Preacher

Dizinin konusu Vertigo çizgi romanlarından uyarlanacak. Tanrının, Cenneti terk etmesi sonrasında Cennet de kaos çıkar. Bu kaos sırasında bir Huri ve Zebaninin ilişkisinden dünyaya gelen Genesis dünyaya kaçar ve kahramanımız Jesse Custer’ın bedenini ele geçirir. Eski kız arkadaşı Tulip ve Vampir arkadaşı Cassidy ile güçlerini keşfetmek için Dünyayı gezerek güçlerini keşfeder.

Türkçe Altyazılı Fragman

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Titans

4. Titans

Nightwing karakterinin üzerine yoğunlaşacak dizide Nightwing'in yanı sıra Raven ve Starfire'ın dizide yer alacağı biliniyor. Fakat o gün bugündür dizi ile ilgili hala bir gelişme yok. TNT'nin pilot bölüm siparişi verdiğini biliyoruz. Yapımcıları geçen açıklama yaptı, dizinin hala geliştirme aşamasında olduğunu söyledi. Çıksın bu dizi merakla bekliyoruz !

5. Powerless

5. Powerless

Başrolünde Süper Kahraman yer almayan bir Süper Kahraman dizisi geliyor...

DC Comics, Powerless dizisi için NBC kanalı ile anlaştı. Powerless dizisi hiçbir çizgi romandan uyarlama olmayacak. Tamamen orijinal bir fikir DC Comics televizyon evreninde yer alacak. Süper Kahramanların ve kötülerin büyük yıkımlar bıraktığı bir dünyada bir sigorta şirketinin insanları nasıl korumaya çalıştığı dizide anlatılmaya çalışılacak .

Geliştirme aşamasındaki diziler;

Geliştirme aşamasındaki diziler;

1. Kypton

1. Kypton

Superman'in, Clark Kent'in, Kal-El'in (Hepsinin aynı kişi olduğunu söylememe gerek yok sanırım.) gezegeni Krypton'da gezegen patlamadan 200 yıl öncesi anlatılacak ve DC'nin sinema evreni Extended Universe ile aynı evrende geçecek.

2. DMZ

2. DMZ

İkinci bir Amerikan iç savaşı ertesinde, savaşın tarafları özgür eyaletler ve Amerika Manhattan üzerinde hakimiyet kuramamışlardır. Durum böyle olunca, Manhattan çoğunluğu iki taraftan birine kaçmayı başaramayanlardan oluşan yaklaşık 400.000 civarı bir nüfus ile askerden arındırılmış bölge ilan edilir ve herhangi bir otoritenin yokluğunda halk kendi düzenini/kaosunu kurar/yaratır. Ana karakterimiz foto muhabiri Matthew Roth'da Fox News'in çizgi romandaki yansıması Liberty News tarafından Pulitzer ödüllü bir gazetecinin yanında asistan olarak bu bölgeye gönderilir. Sonra olaylar olaylar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Scalped

3. Scalped

Scalped, ABD’nin Güney Dakota eyaletinde geçiyor. Mekan olarak kurgu bir Amerikan yerlisi yerleşkesi olan; “Prairie Rose” seçilmiş, yaratılmış. Bir yanda kültürel haklarının kaybolmaması için savaş veren Amerikan Yerlileri, diğer yanda paranın yolun seçmiş “eski” Amerikan Yerlileri, beyazlarla işbirliği yapan kumarhane yatırımcıları. Bir de bu pislikten tam 15 yıl önce kaçmayı seçmiş olan Dashiell Bad Horse, yani esas oğlanımız var tabii ki. Kaçmış olmasına kaçmış ama kader onu bir şekilde Prairie Rose’a geri getiriyor.

4. Amped

4. Amped

Sinir hastası bir aile babası internetten satın aldığı ve odaklanmaya yardımcı olan bir 'akıllı hap' sayesinde beklediğinden fazlasına sahip olur. Sürpriz bir şekilde “akıllı hap” ona inanılmaz bir dayanıklılık ve güç verir. Proje gerçek bir süper-kahramanın hem zirveyi yaşamasını hem de aşağılanmasını anlatıyor.

5. Y:The Last Man

5. Y:The Last Man

Y:The Last Man bir salgın nedeniyle tüm sperm, fetüs ve 'Y' kromozomu taşıyan her memeli canlının yok olmasıyla başlıyor. Bu ütopyada salgından etkilenmeyen genç Yorrick Brown ve bir Maymun, gezegende memeli canlı türünün sonunun gelmemesi için fazlasıyla önem arz ediyor.

BONUS: Smallville (IMDb 7.5)

BONUS: Smallville (IMDb 7.5)

Smallville, DC Comics’in popüler çizgi roman kahramanı Superman’in gençlik yıllarını temel alan bir bilimkurgu dizisi. Dizinin olay örgüsü genç Clark Kent’in Superman olmadan önce, Smallville’de geçen maceraları üstüne kurulu. Geleceğin büyük kahramanı Clark Kent bir yandan gençliğin getirdiği ilk aşk, okul ve dersler, gelecek kaygısı gibi her gencin sahip olduğu sorunlarla uğraşırken diğer yandan da ortaya çıkan süper güçlerini kontrol etmek, dünya dışı kökenlerini öğrenmek ve kahraman olma yolundaki kaderini keşfetmek zorundadır. Ayrıca dizi Clark Kent’in kahramanlığa olan yolcuğunun yanı sıra Lex Luthor'un kötülüğe olan yolculuğunu da yansıtmaktadır. Yakın dost olarak sunulan iki karakterin farklı kaderlerinin onları nasıl iki büyük düşman haline getirdiği dizinin temel konularından biri. Kansas'ın Smallville kasabasında gerçekleşen ve dizinin ilk bölümünün giriş sahnesi olan 1989'da ki meteor yağmurunda, Clark'la beraber dünyaya gelen ve Kripton gezegeninin parçalarını içeren meteor taşları (Kriptonit) bazı kasaba sakinlerinin mutasyona uğramasına ve insanüstü güçler edinmesine sebep olur. Bunun yanında LuthorCorp'un meteor taşlarıyla yaptığı deneylerle de ortaya bir çok mutant çıkar. Dizide Clark'ın bunların arasındaki kötü mutantlara karşı olan mücadelesi önemli bir yer tutuyor.

Marvel Dizileri;

Marvel Dizileri;

ABC'de Agents of S.H.I.E.L.D ile başlayan Marvel dizi sektörü Netflix ile yapılan anlaşma ile canlandı. Önümüzdeki senelerde harika Marvel dizileri bizleri bekliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Agents of S.H.I.E.L.D (IMDb 7.5)

1. Agents of S.H.I.E.L.D (IMDb 7.5)

The Avengers’taki rolünden sonra, Ajan Phil Coulson dünya çapında hukuki yaptırım örgütü S.H.I.E.L.D.’e geri dönüyor. Henüz sınıflandırılmamış olayları çözmek için eğitimli ajanlardan oluşan küçük bir ekip kuruyor. Ekipte dövüş ve casusluk konusunda uzman olan Ajan Grant Ward, pilot ve dövüş sanatları ustası Ajan Melinda May ve zeki ama çok da sosyal olmayan bilim adamları Ajan Leo Fitz ile Ajan Jemma Simmons yer alıyor. Bunların yanı sıra, ekibe bilgisayar hacker’ı bir sivil olan Skye de katılıyor. İnsan ruhunun umudunu ve merakını gösteren bu destansı maceraya hazırlanın. Bu Süper kahramanların, uzaylıların ve olağan dışı şeylerin dünyası. Dizi insanların durumunu süper güçleri olmayan S.H.I.E.L.D ajanlarının gözünden anlatıyor ve birlikten kuvvet doğacağını, böylece dünyada bir farklılık yaratabileceğimizi ileri sürüyor.

2. Agent Carter (IMDb 8.2)

2. Agent Carter (IMDb 8.2)

Yıl 1946... Hayatının aşkı Steve Rogers’ı kaybettikten sonra bekar bir kadın olarak yaşayan genç ve güzel ajan Peggy Carter, gizli örgüt için çalışmaya ve Howard Stark için bazı özel görevlere katılmaya devam etmektedir.

Film ve dizi evreniyle yine bağlantılı olacak ve orada da yer alan Agent Carter karakterinin 1940’lardaki hayatından bir kesit sunacak. Filmlerde yer alan Hayley Atwell burada da rolünü tekrarlıyor.

3. Daredevil (IMDb 8.9)

3. Daredevil (IMDb 8.9)

New York’un Hell’s Kitchen bölgesinde geçen hikayede, Matt Murdock çocukluk yıllarında radyoaktif bir kaza geçirerek görme duyusunu kaybeder ama hala etrafındaki şeylerin şeklini ve yerini tespit edebiliyordur. Oğlunun başına gelenlerden kendini suçlayan eski boksör babası ise işinden ayrılır ve kendini boksa verir. Bu arada bir dövüş sırasında mafya tarafından öldürülür. Babasının intikamını almak isteyen Matt Murdock gündüzleri avukat olarak adaletle savaşırken geceleri ise Daredevil olarak Hell’s Kitchen’da suçlularla savaşır.

Başlayacak Diziler ;

Başlayacak Diziler ;

Netflix ile yapılan anlaşmadan sonra Marvel kolunu sıvadı ve hızlıca harekete geçti.

1. Jessica Jones (IMDb 8.5)

1. Jessica Jones (IMDb 8.5)

Kimyasal bir sızıntı sonucu Jessica Jones, insanüstü bir güce ve dirence, ek olarak da ses hızına yakın hızlarda uçma yeteneğine sahip olur. Dizinin büyük kötüsü Purple Man olacak. Jessica'ya neler çektirecek neler...

Jessica Jones - İlk Sezon Fragmanı - Türkçe Altyazılı HD

Jessica Jones - İkinci Fragman - Türkçe Altyazılı HD

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Luke Cage

2. Luke Cage

Hapishanede geçirdiği günlerde üzerinde uygulanan deneyler sonucu Luke Cage her türlü darbeye ve sıcaklığa karşı dayanıklı bir deri, iyileşme yeteneği ile süper insan gücüne sahip bir karakterdir. Aynı zamanda Jessica ile fingirdemektedir. İleride bu fingirdeme evliliğe kadar gidecek.

3. Iron Fist

3. Iron Fist

Gücünü nerede ve ne zaman kullanması gerektiği konusunda profesyonel olan Iron Fist, dövüş sanatları konusunda uzmandır. Gücünü bir ejderhadan aldığı darbeyle kazanmıştır. Dizinin iptali söz konusu eğer resmi ağızdan iptali açıklanırsa yerine büyük ihtimal The Punisher dizisi çekilecek.

4. The Defenders

4. The Defenders

Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist dizilerinden sonra Marvel bu karakterleri toplayacak. DC'nin Legends of Tomorrow'da yaptığı gibi onlarda TV için mini bir Avengers kuracak. Sabırsızlıkla bekliyoruz.

5. Most Wanted

5. Most Wanted

ABC'de yayınlanacak dizi Agents of S.H.I.E.L.D'ın spin-off'u olacak. Dizinin ana karakteri ise Mockingbird olacak.

6. Damage Control

6. Damage Control

DC Comics'in süper güçleri olmayan, süper kahramanların bıraktığı yıkımlarla uğraşan bir sigorta şirketini anlatacak komedi dizisine Marvel'dan karşılık geldi.

Marvel'in ABC kanalında yayınlanacak yeni dizisi Damage Control, Marvel'in 1989 yılında aynı isimle çıkardığı çizgi romandan uyarlanacak. Çizgi romanda süper kahramanların bıraktığı yıkımları temizleyen insanların yaşadıkları anlatılıyor, büyük ihtimalle dizinin konusu bu. Bakıldığında Powerless ile aynı konu. Bakalım bu rekabette kim daha başarılı olacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Empire of The Dead

7. Empire of The Dead

Marvel'in aynı isimli çizgi romanından uyarlanan Empire of The Dead, AMC kanalında yayınlanacak. AMC'nin karanlık havasına karanlık katacak.

8. Legion

8. Legion

Legion Proffesor X'in oğlu. Kendisi Omega seviyesinde bir mutant. Dizi FOX'un X-Men sinema evreni ile aynı evrende geçecek.

9. Hellfire

9. Hellfire

The Hellfire Club ise kötü mutantlardan oluşan bir birlik. Dizi FOX'un X-Men sinema evreni ile aynı evrende geçecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
755
417
110
81
68
64
61
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
incredible HULK

Netflix ve ABC de agents of shield ı takip edin arkadaşlar.Wesley snipes tekrar BLADE olarak geri dönebilir.Punisher,ghost rider,defenders,iron fist vs.Daha ... Devamını Gör

Atakan Gürel

Direk türkçe dublaj gelicek galiba iron fist

The Herif

olm bırakın hepsini Daredevil a başlayın

Sait Temirak

Favorim Flash .d