Görüş Bildir
Haberler
Marmara'yı Lodos Vurdu

Marmara'yı Lodos Vurdu

adem kara
29.12.2014 - 13:39 Son Güncelleme: 29.12.2014 - 15:26

Marmara Bölgesi'nde sabah saatlerinden itibaren etkili olan lodos nedeniyle pek çok kaza meydana geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan lodos nedeniyle Bakırköy Sahil yolu Zeytinburnu istikameti Rauf Orbay Caddesi'nde bulunan bir ağaç saat 07.00 sıralarında yola devrildi. Yaklaşık 10 metre yüksekliğindeki ağaç Mehmet Sönmez yönetimindeki 34 HT 7571 plakalı servis aracının önüne düştü. Servis minibüsünde maddi hasar meydana geldi. Devrilen ağaç sebebiyle olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yola devrilen ağacı motorlu testere ile keserek ufak parçalara ayırdı. Ekipler daha sonra bu parçaları yol kenarına topladı. Polis ekipleri ise, yolda önlem alarak trafiği geçici olarak tek şeritten verdi.

LODOS DENİZ SEFERLERİNİ İPTAL ETTİRDİ

LODOS DENİZ SEFERLERİNİ İPTAL ETTİRDİ

Marmara denizinde etkili olan lodos deniz seferlerinde iptallerde neden oluyor.

Lodos nedeniyle Üsküdar-Beşiktaş ve Kadıköy-Kabataş vapur seferleri yapılamıyor. Sirkeci - Harem arabalı vapur seferleri de karşılıklı olarak iptal edildi.

İDO ise iptal edilen seferleri şu şekilde duyurdu:

10:15 Bursa-Armutlu-Armutlutk-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü

10:30 Yalova - Yenikapı Ferry Cat tipi hızlı feribot

10:30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü

10:45 Pendik / Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot

10:45 Yalova / Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot

10:50 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü

11:30 Yenikapı - Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot

12:00 Yalova / Pendik Ferry Cat tipi hızlı feribot

12:00 Pendik / Yalova Ferry Cat tipi hızlı feribot

13:40 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü

18:30 Bostancı - Yenikapı - Bandırma Deniz Otobüsü

LODOS NEDENİYLE THY'NİN BAZI SEFERLERİ İPTAL

THY, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı bir duyuru ile lodos fırtınası nedeniyle iç hatlar ve dış hatlarda bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu. Sefer iptallerinin kuvvetli lodos nedeniyle yapıldığı belirtilen duyuru şöyle:

“Değerli yolcularımız, 29.12.2014 tarihinde, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanacak kuvvetli fırtına şiddetindeki lodos nedeniyle, olası kapasite azaltılması doğrultusunda, aşağıdaki seferlerimiz iptal edilmiştir.

'Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu www.thy.com adresinden veya 444 0 849 numaralı çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz.

BEYKOZ'DA LODOS ÇATI UÇURDU

BEYKOZ'DA LODOS ÇATI UÇURDU

Beykoz'da etkili olan lodos , bir apartmanın çatısının uçmasına neden oldu.

Çavuşbaşı demokrasi Caddesi’nde 5 katlı bir apartmanın çatısı, yan binanın bahçesine uçtu. Apartman sakinleri ve belediye ekipleri, çatı enkazının altında herhangi bir kişinin olup olmadığını araştırdı. Yapılan araştırmada kimsenin olmadığı belirlendi.

KADIKÖY'DE LODOS ÜST GEÇİDİN KORKULUKLARINI DEVİRDİ

KADIKÖY'DE LODOS ÜST GEÇİDİN KORKULUKLARINI DEVİRDİ

Kadıköy'de Söğütlüçeşme üstgeçidinin demir korkulukları, şiddetli rüzgarın etkisiyle yerinden ayrılarak alt yola düştü. 2 araçta hasar oluşurken Kadıköy'de trafik durdu. Korkuluklarda bez afişlerin asılı bulunduğu ve şiddetli rüzgarla korkulukların yıkılmasına neden olduğu öne sürüldü. Çöken korkuluğun kaldırılmasının ardından trafik açıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BEYKOZ'DA LODOS TEKNE BATIRDI

BEYKOZ'DA LODOS TEKNE BATIRDI

Beykoz'da lodos nedeniyle kıyıya bağlı bulunan 9 metrelik gezi teknesi battı.

Beykoz Yalıköy sahilinde Gökhan Akgün'e ait 'Lobster' tipi 9 metrelik tekne fırtına nedeniyle arka kısmından yarıya kadar suya gömüldü. Sahilde bağlı bulunan balıkçı tekneleri fırtına nedeniyle zarar gördü. Çevredeki diğer teknelerin de batma tehlikesine karşı ise önlem alındı.

Arkadaşının teknesi olduğunu söyleyen bir vatandaş, 'Tekne sabah suyun üzerindeydi. Bozan havayla birlikte battı' dedi.

FIRTINADA SÜRÜKLENEN GEMİ ÇANAKKALE'DE KARAYA OTURDU

FIRTINADA SÜRÜKLENEN GEMİ ÇANAKKALE'DE KARAYA OTURDU

ÇANAKKALE'de, Kuzey Ege Denizi Bozcaada açıklarında bir süredir evrakları eksik olduğu için demirde bekletilen 'Mercy God' adlı soğan yüklü gemi, lodos fırtınası nedeniyle demir tarayınca (çıpanın deniz dibinde sürüklenmesi) sahile sürüklendi. Gemi, sahile 30 metre kala karaya otururken, mahsur kalan 5 personel Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı.

Kuzey Ege Denizi'nde gece etkisini arttıran lodos, saatteki hızı 80 kilometreye ulaşarak fırtınaya döndü. Bozcaada açıklarında bir süredir evrakları eksik olduğu için demirde bekletilen, 88 metre uzunluğundaki, Sierra Leone bayraklı, 'Mercy God' adlı soğan yüklü gemi, fırtına nedeniyle bugün saat 02.00 sıralarında demir tarayarak Ayazma Plajı'na 30 metre mesafede karaya oturdu. Mısırlı olduğu öğrenilen 5 personel gemide mahsur kaldı. Fırtınanın etkisiyle dört metreye ulaşan dalgalar nedeniyle bir süre bölgeye herhangi bir kurtarma aracı gidemedi. Havanın aydınlanmaya başlamasıyla birlikte Çanakkale Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri kurtarma çalışması başlattı. Kıyıdan suya girip halat merdiven yöntemiyle gemiye ulaşan ekipler, mahsur kalan 5 personeli bellerine ip bağlayarak sırayla kurtardı. Gemi personelinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Yetkililerden, şu an güney yönlü esen kuvvetli rüzgarın öğleden sonra kuzeye dönmesinin beklendiğini ve bundan sonra geminin sorvey kontrolünden geçirilerek kurtarma çalışmasına başlanacağı öğrenildi.

Öte yandan aynı geminin, geçen 28 Eylül'de, Ege Denizi Yeniköy Mevkii'nde bir kez daha karaya oturduğu öğrenildi.

ÇANAKKALEDE DENİZ VE HAVA ULAŞIMINA FIRTINA ENGELİ

ÇANAKKALE'de saatteki hızı 80 kilometreye kadar ulaşan lodos, deniz ve hava ulaşımını olumsuz yönde etkiliyor. Gestaş firması; Gökçeada ve Bozcaada ile Gelibolu-Lapseki hattındaki seferlerini durdurduğunu açıkladı. Ankara'dan Çanakkale'ye 08.30 yapılması planlanan uçak seferi yapılamadı, saat 10.20'de Çanakkale'den Ankara'ya yapılacak sefer de iptal edildi. Kentte saat 01.00 sıralarında etkisini arttıran lodosun saatteki hızı 80 kilometreye kadar ulaştı. Dalgaların boyunun dört metreyi bulması, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Kentte deniz ulaşımını sağlayan Gestaş firması, herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için Kabatepe'den Gökçeada'ya saat 10.00, 15.00 ve 19.00, Gökçeada'dan Kabatepe'ye saat 07.00, 13.00 ve 17.00 seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Bu hatta sadece 'Gökçeada 1' feribotunun saat 19.00'da Çanakkale Merkez İskele'den Gökçeada'ya tek sefer yapacağı bildirildi. Bozcaada'dan Geyikli'ye saat 07.30, Geyikli'den Bozcaada'ya saat 10.00, Boğaz hattındaki Gelibolu-Lapseki seferlerinin de sabahtan itibaren kötü hava şartları nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

BURSA’DA SOBADAN SIZAN GAZDAN 27 KİŞİ ZEHİRLENDİ

BURSA’da hızı saatte 70 kilometreyi bulan lodosun etkisiyle sobaların bacalarından çıkamayıp evlere sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 27 kişi hastanelere kaldırıldı. Şiddetli lodos, kent merkezinde ağaçların devrilmesine neden oldu.

Bursa’da dün akşamdan beri etkili olan şiddetli lodos hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Merkez Yıldırım ve Osmangazi İlçelerinde lodosun etkisiyle sobaların bacalarından çıkamayıp evlere sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 27 kişi hastanelik oldu. karbonmonoksit gazından zehirlendi. Tedavi altına alınanların hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

Bu arada, şiddetli lodosun etkisiyle kent merkezinde ağaçlar yola devrildi. Erikli Mahallesi Eflak Caddesi’nde yola devrilen bir ağaç Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler ekiplerince kesilerek kaldırıldı.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0