Görüş Bildir
Haberler
Mansur Yavaş Deprem Planını Anlattı: 'Her Bina İçin Kimlik Kartı Oluşturulacak'

Mansur Yavaş Deprem Planını Anlattı: 'Her Bina İçin Kimlik Kartı Oluşturulacak'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Ankara’daki yapıların güvenliği, insan yaşamının önemi ve kentimizin fiziksel, çevresel, sosyal ve ekonomik çerçevede karşılaşabileceği her türlü tehlike, tehdit ve doğal afet gibi olumsuz durumlarla mücadele edilmesinin sağlanması amacıyla her bina için bina kimlik kartı oluşturma çalışmalarımızı başlattık” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Kent Konseyi, Büyükşehir Kent Konseyleri Toplantısı’na ev sahipliği yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın açılış konuşmasını yaptığı “Deprem Farkındalığı ve Kriz Yönetimi” konulu video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantı, Büyükşehir Belediye Başkanlarını bir araya getirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, deprem konusunda tecrübe paylaşımında bulundu.

Ankara'da her bina için bina kimlik kartı

Ankara'da her bina için bina kimlik kartı

Ankara Kent Konseyi’nin tavsiyesi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı’nın kurulduğunu anlatan Başkan Yavaş, deprem afet planlarını anlattı:

“Kent içerisinde afete duyarlı alanların belirlenmesi, bu alanların gerekli şekilde planlanması ve bu planlama sonucunda gerekli kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla tamamlanabilmesi için kentteki üniversitelerin, araştırma kuruluşlarının ve bilim insanlarının bir araya getirilmesi ve gerekli eylem planlarının yapılmasında kent konseylerinin önemli rolleri olabileceğini unutmamalıyız. Ankara’daki yapıların güvenliği, insan yaşamının önemi ve kentimizin fiziksel, çevresel, sosyal ve ekonomik çerçevede karşılaşabileceği her türlü tehlike, tehdit ve doğal afet gibi olumsuz durumlarla mücadele edilmesinin sağlanması amacıyla her bina için bina kimlik kartı oluşturma çalışmalarımızı başlattık.”

'Afet Koordinasyon merkezi, teknoloji altyapısı ile çok daha güçlü olacak'

'Afet Koordinasyon merkezi, teknoloji altyapısı ile çok daha güçlü olacak'

Yavaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediyemiz yetki ve sorumluluğunda bulunan bütün yapılar için deprem ve afetlere karşı alınabilecek tedbirler konusunda Kent Konseyimizin ilgili bileşenleri ve üniversitelerimizdeki uzman akademisyenlerin tavsiyeleri ışığında saha çalışmalarımıza yakında başlayacağız. Mimari sözleşmesini imzaladığımız ve gelecek yıl temeli atılacak yeni Afet Koordinasyon Merkezi teknolojik altyapısı ile çok daha güçlü olacak”

'Dayanışmayla güçlü şehirler inşa edeceğiz'

'Dayanışmayla güçlü şehirler inşa edeceğiz'

Toplantıda öne çıkan başlıklar şu şekilde 📹

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
127
64
5
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

VALLA BAŞKAN YAPARSAN SEN YAPARSIN GERİSİ HİKAYE....

Resho

Zaten atı alan Üsküdar'ı geçmiş, şehirlere mimari ve altyapı açısından ihanet edilmiş maalesef. En azından bu tarz uygulamalarla tedbirler alınıp hasar azalt... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

aaa inanmıyorum,biri deprem için birşeyler mi yapıyor ben hayal mi görüyorum?