Görüş Bildir
Haberler
Mafya Öyküleri ve Organize Suç Filmleri Sevenler İçin Aksiyon Dolu 12 Oyun

Mafya Öyküleri ve Organize Suç Filmleri Sevenler İçin Aksiyon Dolu 12 Oyun

Oyun dünyası bizi fantastik diyarlardan distopik geleceklere, orta çağın karanlık şehirlerinden organize suç örgütlerine kadar götürüyor. Bu listede suç dünyasına farklı bakış açıları getiren aksiyon dolu oyunları derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Saints Row Serisi

1. Saints Row Serisi

Her oyunuyla aksiyon dozunu artıran ve absürt mizahıyla keyifli bir deneyim sunan Saints Row serisi suç temalı yapımları sevenler için harika bir seçim olacak. Yakın zamanda yeniden başlatılan Saints Row serisine göz atmadan önce klasiklere bir şans verebilirsiniz.

2. Scarface: The World Is Yours

2. Scarface: The World Is Yours

Radical Entertainment tarafından geliştirilen ve 2006'da piyasaya sürülen Scarface: The World Is Yours, 1983 yapımlı kült film Scarface'i oyun formatıyla karşımıza çıkarıyor. Tony Montana'yı bizzat yönettiğimiz oyunda düşmanları küçük dostlarımızla tanıştırıyor ve kurşun yağmuruna tutuluyoruz.

3. Judgment

3. Judgment

Yakuza serisine imza atan ekibin yeni oyunu Judgment ile oyuncuar Takayuki Yagami olarak geçmişe dair gizem dolu bir maceraya çıkıyor. Dedektiflik ögelerinin yer aldığı ve heyecanın bir an olsun bile dinmediği Judgment sinematik sunum tarzıyla da bizden geçer not almayı başardı.

4. Empire of Sin

4. Empire of Sin

Sıra tabanlı strateji mekanikleriyle karşımıza çıkan Empire of Sin'de Amerika Birleşik Devletleri'nde kendi suç krallığımızı inşa ediyoruz. Çatışma anlarında piyonlarınızı yönettiğiniz oyunda suç imparatorluğunuz için kritik kararlar vermeli ve düşmanlarınızın hamlelerini takip etmelisiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. L.A. Noire

5. L.A. Noire

Rockstar Games imzalı L.A. Noire ise oyun dünyasının klasikleri arasında yer alıyor. Üst düzey yüz animasyonlarını bünyesinde barındıran dedektiflik oyunu oyuncuları suç soruşturmalarının tam ortasına bırakıyor.

6. Assassin's Creed Syndicate

6. Assassin's Creed Syndicate

Eğer oyunlarda kendi çete liderlerine hayat vermeyi seviyorsanız Assassin's Creed Syndicate'a bir şans verebilir ve serinin Londra'da geçen öyküsüne şahit olabilirsiniz. Jacob ve Evie kardeşlerden dilediğinizi canlandırarak Rooks çetesine önderlik edebilirsiniz.

7. The Godfather Serisi

7. The Godfather Serisi

Electronic Arts imzalı The Godfather oyunları filmde görmediğimiz bir karaktere hayat verme fırsatı sunuyor. Oyuncular Aldo Trapani olarak filmin en ikonik sahnelerine bizzat tanık oluyor, hatta Vito Corleno ve Michael Corleone gibi karakterler ile etkileşime geçiyor.

8. Shenmue

8. Shenmue

Geçtiğimiz günlerde Epic Games üzerinde ücretsiz olarak verilen Shenmue oyun dünyasının klasikleri arasında yer alıyor. Serinin üçüncü halkası popüler oyun mağazasında bedava olarak dağıtılmış ve Ryo Hazuki'nin hikayesini karşımıza çıkarmıştı. Bir intikam ve suç hikayesi olan Shenmue serisi de türün hayranlarını memnun edecektir.

9. Sleeping Dogs

9. Sleeping Dogs

Hala oynamadıysanız Sleeping Dogs'a bir şans verebilir ve Hong Kong'da suçun ve adaletin birbirine karıştığı bir serüvene atılabilirsiniz. Dövüş sanatları, ağır çekimde çatışmalar ve araç takibiyle aksiyondan bir an olsun taviz vermeyen Sleeping Dogs'u kesinlikle öneriyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Mafia: Definitive Edition

10. Mafia: Definitive Edition

Mafya serisinin ilk oyunu fevkalade bir şekilde yenileyen Mafia: Definitive Edition, grafiklerinden oynanış mekaniklerine kadar 'remake' böyle olur dedirtiyor. Klasik yapımı başarıyla günümüze uyarlayan yapımın mafya ve organize suç temalı oyunlar oynamayı sevenler için adeta biçilmiş kaftan olduğunu söyleyebiliriz.

11. Yakuza Serisi

11. Yakuza Serisi

Her oyunuyla adeta uzun metraj bir film deneyimi vadeden Yakuza ise suç ve mafyaya dair aksiyon, drama ve bol yumruklu bir hikayeyi temel alıyor. Serinin her halkası oyuncuyu pek keyifli bir mafya öyküsüyle sarmalarken karakterler de gönüllerde taht kuruyor.

12. Mafia II

12. Mafia II

Hem serinin hem de oyun dünyasının en başarılı oyunlarından biri olan Mafia II Vito Scaletta'nın hayatına bir pencere açıyor. Birleşik Devletler'de geçen nefis yapım The Sopranos gibi dizileri günlerce izleyenlere unutulmaz bir deneyim sunacak. Hala oynamadıysanız listenizin başına almalı ve oyunu kesinlikle deneyim etmelisiniz.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
uğur yılmaz

mafia 2 super oynayin