Görüş Bildir
Haberler
Madenden Çıkarılan İşçilerin Kimlikleri Belli Oldu

Madenden Çıkarılan İşçilerin Kimlikleri Belli Oldu

Ulaş
08.11.2014 - 12:03

Ermenek'te yaşanan maden faciasının ardından iki cenazeye ulaşılmıştı. Bugün de işçilerin kimlikleri belli oldu. Ermenek'te cenazeleri çıkarılan madencilerin isimlerinin Kerim Haznedar ve İsa Gözbaşı olduğu açıklandı.

Ermenek'teki maden ocağında cansız bedenlerine ulaşılan2 işçinin kimlikleri belirlendi. Ocakta mahsur kalan 18 işçinin yakınları ile çıkarılan 2 işçinincesetlerinden alınan örnekler, Adli Tıp Kurumu'nda incelendi. Yapılan DNA testinde, cesetlerin Ermenek'e bağlı Aşağı Çağlar köyünden Kerim Haznedar (32) ve İsa Gözbaşı (23) olduğu tespit edildi. İsa Gözbaşı'nı 1 yaşındayken evlatlık alan Nazmiye ve Ali Gözbaşı çiftinin, acı haberi duyduktan sonra söylediği sözler, tüm Türkiye'yi derinden etkilemişti. Anne Gözbaşı, 'Oğlum uyuduğunda sobayı yaktıktan sonra kömür zehirler mi, üstü açılır mı diye sürekli yanına gider kontrol ederdim. Orada gözüm gibi baktım burada zehrin içine gönderdim' diyerek gözyaşı dökmüştü. Cansız bedenine ulaşılan diğer işçi Kerim Haznedar da kardeşi Ali Haznedar ile ocakta mahsur kalmıştı. Cenazelerin, bugün öğle namazının ardından Aşağı Çağlar köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

Maden ocağında 12'nci gün: 16 işçiye ulaşma çalışması sürüyor

Kurtarma çalışmalarının 12'nci gününe girerken diğer 16 işçinin bulunması için de çalışmalar sürüyor. Çalışmaların zaman alacağını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'Önümüzde günlerce sürebilecek bir kurtarma çalışmasından bahseder olduk. Çünkü hem tahkimatın bozulduğu hem de zeminin bozulduğu bir ortama geldik. Mesafenin çoğunluğunu daha geride bırakmış olmamıza rağmen işin yoğunluğunu önümüzde görüyoruz. O yüzden ailelerimizle paylaştığımız bu bilgilerde zamana karşı sabırlı olmamız gerecek' dedi. Vardiya sistemiyle çalışan kurtarma ekipleri de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çamur ve moloz tahliyesi ile tahkimat işlemleri sürüyor. Zaman zaman duran su tahliye işlemleri de dün geceden itibaren yeniden başladı.

  • CNN Türk
Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0