Görüş Bildir
Haberler
Liderler Partilerinin Grup Toplantısında Ne Dedi?

Liderler Partilerinin Grup Toplantısında Ne Dedi?

ATKN
26.04.2016 - 17:46 Son Güncelleme: 26.04.2016 - 17:48

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğluMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partilerinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu. Liderlerin bugünkü gündemini özetledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Davutoğlu, roket mermilerinin hedefi olan Kilis için ilave tedbirler alınacağını açıkladı

Günlerdir roket mermilerinin isabet ettiği Kilis ile ilgili alınacak tedbirlerin, Bakanlar Kurulu ile güvenlik zirvesinde ele alındığını söyleyen Başbakan Davutoğlu, şöyle konuştu:

'İlave askeri tedbirler alınacak ve sınır hattındaki askeri varlığımız, tahkimatımız artırılacaktır. Kilis'in ve ülke sınırlarının korunması için bütün askeri tedbirlerin alınması konusunda gerekli talimatlar verildi, hazırlıklar yapıldı. İlave İHA'larla sınırın gözetlenmesini ve Kilis'e dönük saldırıların önceden haber alınarak önlenmesini sağlayacağız.'

Davutoğlu, saldırılar sebebiyle zarara uğrayan esnafı da destekleyeceklerini belirtti.

Davutoğlu'nun öne çıkan mesajlarından biri de, 'Kimse basın üzerinden siyaseti, AK Parti'yi dizayn etmeye heveslenmesin' oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Biz manşetlerle çarpışarak, savaşarak geldik' sözlerini hatırlatan Davutoğlu, 'Eğer Cumhurbaşkanı'mızın 14 yıl içinde, manşetler, basın üzerinden siyaseti dizayn etmeye karşı verdiği kavga, bir kez daha bugün verilmesi gerekecekse biz buradayız ve bu kavgayı sonuna kadar da sürdürmeye kararlıyız' diyerek sözlerine devam etti.

Davutoğlu, İngiliz basın kuruluşu BBC'nin terör örgütü PKK'nın yöneticilerinden Cemil Bayık ile yaptığı röportaja ilişkin ise, 'Kimse kusura bakmasın bunun adı gazetecilik değil, terör teşvikçiliğidir' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan Meclis Başkanı'na: ‘Ya Cumhuriyet'e, laik, sosyal, hukuk devletine inan ya da o koltuğu terk et’

Yeni Anayasa'da laikliğin olmaması gerektiğini belirten Meclis Başkanı Kahraman'a tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Ortadoğu'da kan gövdeyi götürüyor. Hâlâ mı ders almadın?' dedi ve ekledi:

'Ya bu devlete, Cumhuriyet'e, hukukun üstünlüğüne, kadın erkek eşitliğine, yargının bağımsızlığına, medyanın özgürlüğüne, laik, sosyal, hukuk devletine inan, ya da o koltuğu terk et.'

Kilis'teki durum, Kılıçdaroğlu'nun da gündemindeydi. Kilis halkının huzursuz olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, 'Vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlayamıyorsan çekileceksin, yapamıyorsan gideceksin' diyerek hükümeti eleştirdi ve şöyle devam etti: 'Kimse Türkiye'nin gücünü test etmesin diyorlardı. Şimdi kokudan bu lafı da edemiyorlar. Çünkü artık dünyada alay konusu oldular. IŞİD'e ses çıkarmamalarının nedeni onlara silah göndermeleridir.'

Roket mermileriyle ilgili 'düştü' denmesine ise tepki gösteren Kılıçdaroğlu, 'Top düştü, roket düştü diyorlar. Atıldı demiyorlar. Sanki tesadüfen böyle bir düşme olmuş' dedi.

Kılıçdaroğlu, Ergenekon davasıyla ilgili Yargıtay'ın vermiş olduğu bozma kararına da değindi. 'Ergenekon ile ilgili olarak söylemediğimiz söz kalmadı. Masum insanları suçluyorsunuz dedik, darbecileri savunmakla suçladılar' ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ben bu davaların savcısıyım' sözlerini eleştirerek, 'Şimdi niye konuşmuyorsun? Ne istediniz de vermedik demedin mi? Sen bizim bilmediğimiz neleri verdin, sayın diktatör bozuntusu?' dedi.

Erdoğan'ın 'Ne Dolmabahçe mutabakatı ya?' sözlerini 'ümit verici' olarak niteleyen Bahçeli, terörle mücadele ettiği sürece AK Parti'nin yanlarında olduğunu söyledi

İçeriğin Devamı Aşağıda

MHP Genel Başkanı Bahçeli de grup toplantısında Kilis'teki duruma değindi. 

Kilis'in perişan olduğunu, vatandaşların korku içerisinde olduğunu ve kimsenin can güvenliğinin olmadığını söyleyen Bahçeli, 'Evlerde oturmak bile emniyetli değildir. Hiç kimse bizim AKP gibi Kilis'e yüz çevirmemizi beklemesin. MHP Kilisli kardeşlerinin yanında kaya gibi duracaktır' dedi ve Başbakan Davutoğlu'na sordu: 

'Geceleri huzur içinde uyuyabiliyor musunuz?'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ne Dolmabahçe mutabakatı ya?' sözlerinin 'ümit verici' olduğunu söyleyen Bahçeli, 'PKK'nın Meclis'teki uzantıları ile yan yana oturan AKP'li siyasetçilere Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir çift sözü vaciptir' dedi ve AK Parti'nin terör mücadele ettiği sürece yanlarında olduğunu söyledi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Laikliğin yeni Anayasa'da olmaması gerektiğini belirten Meclis Başkanı'nın 'yanlışından dönmesi gerektiğini' ifade eden Bahçeli, şöyle devam etti:

'Seçilmiş bir Meclis Başkanımızın Anayasa'nın ilk dört maddesini tartışmaya açması doğru bir yaklaşım değildir. Bir yandan anayasa değişikliği üzerinden düşüncelerinizi ortaya koyacaksınız ama bu düşüncelerinizin gerçekleştirilmesinde milletimizin ön şart ve kabûlü olan 4 maddenin içerisinde olan laikliği tartışmaya açacasksınız. Bu doğru bir düşünce olmamıştır.'

Yüksekdağ, bir mutabakat yapıldığını unutturmayacaklarını vurguladı

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, Meclis Başkanı Kahraman’ın tartışılan ‘laiklik’ sözlerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Ne Dolmabahçe mutabakatı ya?’ ifadelerini, Kilis’teki durumu ve Amedspor’un yöneticilerinin darp edilmesini grup toplantısındaki gündemine taşıdı. 

Meclis Başkanı'nın ‘laiklik’ sözleriyle 'din temelli ayrılıkçılığa davetiye çıkardığını’ ifade eden Yüksekdağ, “Bir başkanlık anayasasını, diktatörlük anayasasını meşru göstermek için dini gösteriyorlar' dedi ve ekledi:

“Türkiye’nin tarihine mezhepçilik, din ayrımı üzerinden geliştirilen kutuplaşmalar, farklı bir inanca mensup diye gerçekleştirilen katliamlar, bunların hangi birisi gerçek anlamda huzur getirdi. Bugün ‘ortak vatan’ demek istediğimiz topraklar, mezhep savaşlarının ve bu temeldeki katliamların coğrafyasına dönüştürüldü. Bu suçu ortadan kaldırmak yerine daha fazla din vurgusu yaparak, hegemonya kurma anlayışındalar.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ne Dolmabahçe mutabakatı ya?” sözleriyle ilgili konuşan Yüksekdağ, “Mutabakatı yok sayanlar, reddedenler bu toprakların halklarını ölümle yüz yüze bıraktılar” ifadelerini kullandı. Yüksekdağ, bir mutabakat yapıldığını unutturmayacaklarını vurguladı ve tutanakların durduğunu belirtti.

Roket mermilerinin hedefi olan Kilis ile ilgili konuşan Yüksekdağ, “Hükümet bu konuda tek bir söz söylememek için çabalıyor. Sanki roket değil göktaşı düşmüş. Kim atmış nereden atılmış, bunların hiçbirinin cevabı yok. Kimse ‘DAİŞ bombalıyor’ demiyor” dedi.

Yüksekdağ, Ankara'da oynanan Ankaragücü-Amedspor maçında Amedspor yöneticilerinin saldırıya uğramasıyla ilgili ise, “Amedspor’un tek suçunun faşizmin kalesine gol atmak” olduğunu belirtti ve ekledi: “Bundan asla vazgeçmesinler. Bütün spor kulüplerini ve taraftarlarını Amedspor’un gibi erdemli olmaya, her yerde faşizme karşı gol atmaya çağırıyorum.”

Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın