Görüş Bildir
Haberler
League of Legends Dünya Şampiyonası 2016 başlıyor. Hazır mıyız?

League of Legends Dünya Şampiyonası 2016 başlıyor. Hazır mıyız?

AimFirst
21.09.2016 - 01:31

League of Legends Dünya Şampiyonası 2016 başlıyooor

Worlds ismiyle bilinen ve dünyanın en büyük eSpor organizasyonlarından biri olan League of Legends Dünya Şampiyonası başlıyor. Peki hazır mıyız, heyecan var mı?

Grup kuraları çoktan çekildi bile. İşte size gruplar

Not: İlk olarak takımları tanıtıp sonra kendi tahminlerimi verdim. Her türlü görüşünüze açığım :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

A Grubu

Takımlar : ROX Tigers, G2 Esports, Counter Logic Gaming ve Albus NoX Luna

Destek oyuncularının en ön planda olacağı grup diyebiliriz. İsterseniz destek oyuncularına bir göz atalım: Kore'nin ve belki de Dünya'nın en iyi desteklerinden GorillA; çoğu yorumcuya göre Avrupa'nın açık ara en iyi desteği Mithy; tecrübesi, sempatikliği ve oyunlarıyla göz dolduran Amerika'nın en iyi desteklerinden aphromoo ve son olarak Wildcard turnuvasında da kanıtladığı üzere yetenek abidesi Likkrit. Bu oyuncuların karşılıklı her şeylerini vererek oynadığını düşünsene, ÇILDIRIRSIN!

ROX Tigers

ROX Tigers

Kore gibi en önemli bölgelerden birinden 1. olarak geldiler ve kadrosu inanılmaz bir istikrara sahip. 2014'ten beri birlikte oynayan 4 oyuncuları var. Geçen seneki Dünya Şampiyonasını 2. olarak bitirmeleri de cabası. Şüphesiz grupta favoriler ve hatta çoğu insan final oynamalarına kesin gözüyle bakıyor.

Kilit Oyuncu : Üst Koridor Smeb. Dünya'nın şuan en yetenekli oyuncularından biri olduğuna kesin gözüyle bakılan oyuncu bunu bu turnuvada kanıtlamak için geliyor. Bakalım Smeb MVP'liğe oynayabilecek mi?

G2 Esports

G2 Esports

Daha bu yıl Avrupa LCS sahnesine çıkmalarına rağmen 2 mevsimi de 1.olarak bitirdiler. Ancak MSI gibi önemli bir organizasyondaki başarısızlıkları onlar hakkında büyük bir soru işareti. MSI'dan sonra kadrosunda önemli değişiklikler yaptılar ve bu değişikliklerin verimini Avrupa Bölgesinde aldığını gördük. Acaba bunu Dünya Şampiyonasına yansıtabilecekler mi? Çoğu yorumcuya göre grubun 2.liğini çok rahat kapacakları düşünülüyor.

Kilit Oyuncu : Destek Mithy. Çoğusuna göre Avrupa'nın en iyi destek oyuncusu olan Mithy aynı zamanda Zven ile 2 yıldır aynı takımda oynamanın avantajına sahip. Bu şampiyonada bize neler gösterecek Mithy?

Counter Logic Gaming

Counter Logic Gaming

Ve gazla çalışan takımımız Counter Logic Gaming kısa adıyla CLG. Geçen sene Kuzey Amerika Bölgesinden 1. olarak çıkmasına rağmen Dünya Şampiyonası gruplarından çıkamamışlardı. Ve bu yıl yaşadıkları kadro değişimlerinden sonra MSI'da finali gördüler. Bu da bize tamamen havasına bağlı olarak oynayışı değişen CLG'yi göstermiş oldu. 

Kilit Oyuncu : Tabi ki ormancı Xmithie. Bu mevsim birçok maçta takımını sırtlayıp maç kazandıran Xmithie bu zorlu grupta da CLG'yi sırtlayabilecek mi?

Albus NoX Luna

Albus NoX Luna

Wildcard bölgesinden gelen 2 takımdan 1'isi olan Albus NoX Luna kısaca ANX, Hard Random isimli organizasyonun isim değiştirmiş hali. Kadrosunda gayet yetenekli oyuncular bulundursa da Dünya Şampiyonası gibi büyük uluslararası organizasyonlarda hiç yer almamış olup, büyük takımlara karşı hiç oynamamış olmaları onlar için büyük bir handikap diyebiliriz. Yine de Wildcard turnuvasındaki oynayışlarıyla gayet güçlü olduklarını bize kanıtladılar.

Kilit Oyuncu : Destek Likkrit. Wildcard'ı izleyen herkes bilir Likkrit'i ve nasıl oynadığını. Acaba Likkrit bu oyununu bir üst kademeye taşıyıp takımına çeyrek final yolunu aralayabilecek mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

A Grubu için benim düşüncem

ROX Tigers'ın herhangi bir aksilik olmazsa rahatlıkla 1.'liğe oynayacağını düşünüyorum. G2 ise 2.liğe eğer ki CLG havasını bulup şov yapmazsa en büyük aday. Ki ben CLG'nin bu turnuvada birazcık performansının düşeceğini hatta ve hatta Albus NoX Luna'ya en azından 1 maç kaybedeceklerini düşünüyorum.

Riot Games Türkiye sunucularının A Grubu için tahminleri

Herkes 1.liği doğal olarak ROX Tigers'a vermiş gördüğünüz gibi. 2.lik için ise Scarlet hariç herkesin G2 Esports'u favori olarak gösterdiğini söyleyebiliriz. Scarlet'in 2.lik adayı ise Counter Logic Gaming.

Kaynak: http://lolespor.com/articles/dünya-şa...

B grubu

Takımlar : Flash Wolves, SK Telecom T1, I May ve Cloud9

Orta koridorların şovuna hazır mısınız? Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi League of Legends oyuncularından biri olarak görülen ve hemen hemen bu oyunu oynayan herkesin tanıdığı Faker, Flash Wolves'un istikrarlı ve yetenekli LMS oyuncusu Maple, Faker'ı daha önce KeSPa turnuvasında alt eden, en iyi orta koridorlardan biri olma yolunda ilerleyen Athena ve Cloud9'ın efsane olma yönünde ilerleyen orta koridoru Jensen... Bu grupta inanılmaz bir orta koridor mücadelesine tanıklık edeceğimize hiç şüphe yok. Bakalım hangi orta koridor diğerlerini tokatlayabilecek?

Flash Wolves

Flash Wolves

League of Legends'ın en prestijli liglerinden biri olan LMS'ten 2 mevsimdir 1. olarak çıkan Flash Wolves, bu yılki MSI grup aşamasında bize ne kadar dişli bir ekip olduğunu gösterdi. Geçen yılki Dünya Şampiyonasında çeyrek final oynayışı da cabası. Bu zorlu grupta da kimisi sonunculuğa oynar, kimisi de gruptan çıkar diyor.

Kilit Oyuncu : Orta Koridor Maple. Hem istikrarlı hem yetenekli hem de erken safhada hızlı bir şekilde ormancı Karsa ile koridorlara baskın yapabiliyor. Bu çocukta bir orta koridorda olması gereken her şey var.  Maple efsanevi bir şekilde oynayıp bu zorlu maçları takımına kazandırabilecek mi?

SK Telecom T1

SK Telecom T1

2 defa Dünya, 1 defa MSI şampiyonluğu yaşamış, en köklü organizasyonlardan biri olan SK Telecom T1. Eski efsanevi oyun tarzını biraz olsun kaybetmiş olsa da kimilerine göre bu arenadaki hala en iyilerden. Kadrosu birbiriyle yıllardır oynayan oyunculardan oluşuyor. Çoğusuna göre gruptan kesinlikle çıkacaklar.

Kilit Oyuncu : Tabiki Orta Koridor Faker. Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi LoL oyuncularından biri olarak görülen Faker bu şampiyonanın da tozuna attırabilecek mi?O Ryu karşısındaki Zed oyununu bilmeyen, izlemeyen kaldıysa bile bize daha güzel oyunlar izletebilecek mi hep beraber görüceğiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

I May

I May

EDward Gaming'in alt takımı olarak yükselme liginde mücadele eden takım daha bu mevsim LPL'e yükseldi ve aynı mevsimde Dünya Şampiyonasına gitme hakkı kazandı. Bu hikaye bize bir yerden tanıdık geliyor. Tabiki Origen ve Origen bu başarıyı sağladığı sene Dünya Şampiyonasında yarı final oynamıştı. Bakalım Origen ile aynı kadere paylaşabilecekler mi?(Gelecek sene Origen ile aynı kaderi paylaşmazlar umarım )

Kilit Oyuncu : Orta Koridor Athena. Profesyonel kariyerine geçen sene başlayan Athena, KeSPa Cup ile tanındı(Faker'ı alt etti) ve aynı yıl EDward Gaming'e transfer oldu. Geleceğin en iyi orta koridorlarından biri olarak görülen Athena bu şampiyonada yıldızını parlatabilecek, takımını bu birbirinden güçlü takımların olduğu gruptan çıkarabilecek mi?

Cloud9

Cloud9

Yoğun taraftar desteğini arkasında bulunduran Cloud9 sürprizler takımı olarak da biliniyor. Kadrosu yeterince yetenekli ve sinerjiye sahip olsa da dediğimiz gibi her şey olabilir.Geçen yılki Dünya Şampiyonasında ilk 3 maçın 3'ünü de yenerek herkesi çok şaşırtan ancak devamını getiremeyen Cloud9 bakalım bu grupta neler yapacak.

Kilit Oyuncu : Üst Koridor Impact. Dünya Şampiyonluğu yaşadığı eski takımı SKT ile karşılaşacak olmak onu sezon boyunca oynadığı güzel oyunu bir tık üste taşımasında yardımcı olacak. Bakalım Impact hala Dünya'nın en iyi üst koridorlarından biri olduğunu gösterebilecek mi?

B Grubu için benim yorumum

Kestirmesi en güç gruplardan olan B grubu için benim yorumlarım şu şekilde: İlk olarak eski ruhu ve oynayış tarzı kalmasa bile SKT'nin gruptan çıkacağını düşünüyorum. SKT ile aynı kaderi paylaşacak olan bir diğer ekip ise Flash Wolves. Kontrollü bir şekilde oynayan I May'in ise tek şansı oyunları istediği gibi uzatması ki bunu diğer takımların analistleri analiz etmişlerdir ve buna izin verirlerse bir mağlubiyeti hanelerine yazmalar hiç işten bile değil. Cloud9 ise maalesef bu grupta sonunculuğa oynar.

Riot Games Türkiye sunucularının B Grubu için tahminleri

Evet, gördüğünüz gibi Herkes 1.liğe SKT'yi yerleştirmiş durumda. 2.lik için ise dediğim gibi yoğun taraftara sahip Cloud9 ekibini görüyoruz ama Scarlet yine farklı bir seçim yaparak Flash Wolves'u koymuş 2.liğe.

Kaynak: http://lolespor.com/articles/dünya-şa...

C Grubu

Takımlar : EDward Gaming, ahq e-Sports Club, H2k-Gaming ve INTZ e-Sports

Bu grupta mücadelenin üst seviyede olacağı belirli bir rol yok diyebiliriz. Ama şunu da eklemek lazım ki EDward Gaming için gelebilecek en iyi kuralardan biri geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

EDward Gaming

EDward Gaming

Çin'den bu mevsimin 1.si olarak gelen ekip kadrosunda bir takım değişimler yaşasa da halen en güçlü ekiplerden biri! Geçen seneki MSI'da şampiyon olsa da dünya şampiyonasında isteneni verememişti.  Bu şampiyonaya gümbür gümbür gelen EDward Gaming bakalım neler yapacak?

Kilit Oyuncu : O bir ekol! Ormancı ClearLove! 'Hala aktif oynayan en iyi ormancı kim?' diye sorulsa çoğumuz 'ClearLove' der şüphesiz. Bir ormancı olarak yapması gereken her şeyi vaktinde ve eksiksiz yapan birinden bahsediyoruz. Bakalım en iyi olduğunu bize kanıtlamak için neler gösterecek?

ahq e-Sports Club

ahq e-Sports Club

2 yıldır aynı kadroyla oynamanın avantajına sahip olsalar da bu sene LMS'ten biraz da talihlerinin yardımıyla ancak 2.olarak çıkabildiler. Yine de tarihi başarı dolu olan ahq bakalım 2 yıldır aynı kadroyla oynamanın avantajını sahneye yansıtabilecek mi?

Kilit Oyuncu : Orta Koridor Westdoor. Suikastçı ve meta dışı karakter seçimleriyle rakiplerini şaşırtabilen ve aynı zamanda karşı saldırı gücü taşıyıcısı için büyük tehdit oluşturan Westdoor takımını gruptan çıkarmak için neler yapabilecek?

H2k-Gaming

H2k-Gaming

Sezon içerisinde oyuncularının vize-askerlik durumu gibi sıkıntılarıyla boğuşan takım bu şampiyonaya tam teşekküllü hazırlandı. Ama saldırı gücü taşıyıcısı olarak 2 alternatifi bulunan ekibin hangisini oynatacağı takımın kaderini çok etkileyeceği düşünülüyor.

Kilit Oyuncu : Her ne kadar çoğusu için bu FORG1VEN ise de bence üst koridor Odoamne. Oyununu Odoamne çevresinde şekillendiren H2k için bir önder gibi hareket etmesi gerekiyor. Ancak onun liderliğinde grupta başarıya ulaşabilirler.

INTZ e-Sports

INTZ e-Sports

Wildcard'dan ekibimiz Dark Passage'ı eleyerek Dünya Şampiyonasına katılma hakkı kazanan INTZ, Dark Passage karşısında çok da üstün bir oyun sergileyememişti. Ama en güçlü Wildcard bölgelerinden olan Brezilya'dan 1.olarak geldiklerini ve yeterince yetenekli oyunculara sahip olduklarını unutmamak gerekir.

Kilit Oyuncu : Ormancı Revolta. Agresif ormancılığıyla dikkat çeken Revolta diğer ormancıların arasından sıyrılıp kendisini ve takımını zafere ulaştırabilecek mi?

C Grubu için benim tahminim

Yukarıda yazdığım gibi EDward Gaming çekebileceği en kolay kuralardan birini çektiğinden 1.lik için açık ara favori. Eğer ki H2k, Saldırı Gücü Taşıyıcısı olarak Freeze'i değil de FORG1VEN'ı oynatırsa diğer 2 takımdan daha üstün bir oyun sergileyerek gruptan çıkan diğer takım olacaktır. 3.olarak ise ahq, INTZ'e göre bir tık önde. INTZ'in Wildcard performansı bu gruptan çıkmak için yeterli değildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Riot Games Türkiye Sunucularının C Grubu Tahminleri

Dediğim gibi 1.liğe herkes EDward Gaming'i yerleştirmiş. 2.lik için ise muhtelif görüşlere sahip olan sunucular ağırlıklı olarak H2k yönünde oy kullanmışlar.

Kaynak: http://lolespor.com/articles/dünya-şa...

D Grubu

Takımlar : Team SoloMid, Royal Never Give Up, Samsung ve Splyce

Ölüm grubuna Hoş geldiniz! Son ve en çok rekabet ortamının olacağı gruptan bahsediyorum. Yine mücadelenin ön planda olduğu belirli bir koridor söyleyemiyorum çünkü bu grupta her koridorda olacak bu rekabet! Doublelift-Uzi kapışması belki de bizi bu grup hakkında en çok heyecanlandıran olaylardan.

Team SoloMid

Team SoloMid

Kuzey Amerika'nın gördüğü en güçlü takım bölgesinden doğal olarak 1.olarak geldi. Baskın oyun tarzı, çok sayıda yıldız oyuncuya sahip olması ve aralarındaki sinerji onları bir tık üste taşıyor. Kuzey Amerika'nın en güçlü takımının acaba bu ölüm grubunda şansı ne olacak?

Yıldız Oyuncu : Orta Koridor Bjergsen. 2013'ten beri TSM'in yıldızı olan ve yıllardır takımına sayısız başarı kazandıran oyuncu bu sefer Dünya Şampiyona'sında takımını çeyrek finallere taşımak için oynayacak. Bize ne tür oyunlar gösterecek hep beraber göreceğiz.

Royal Never Give Up

Royal Never Give Up

2012'den beri bu arenada olan takım zaman zaman isim değişikliklerine gitti ve tarihi başarılarla dolu. Şu anda da RNG olarak karşımıza çıkıyor ve kadrosu dünya şampiyonu yıldızlarıyla dolu! Çin Bölgesi'nden 2.olarak gelen takım bu sefer çok kararlı.

Yıldız Oyuncu : Saldırı Gücü Taşıyıcısı Uzi. Çoğu profesyonel saldırı gücü taşıyıcısının dediği gibi 'O Dünyanın en iyi Saldırı Gücü Taşıyıcısı'. Mekaniklerinin kusursuzluğuyla bilinen Uzi bu şampiyonada yanında Mata ile birlikte takımına çeyrek final kapısını aralayabilecek mi?

Samsung

Samsung

kt Rolster'ı 3-2 eleyerek Kore'nin 3.lük biletini kapan takım herkese büyük bir sürpriz yaptı. Aynı zamanda yeterince taktiksel oynadığında neler yapabileceğini bize gösteren ekip bu gruptan çıkmak için her şeyini ortaya koyacak.

Yıldız Oyuncu : Ormancı Ambition. Kore'de yıllarını geçiren tecrübeli ormancı sonunda bir Dünya Şampiyonası'na takımını sırtlayarak katılabildi. Tabi ki sezon içerisinde ve kt Rolster serisinde oynadığı gibi oynarsa takımını grupta ilk 2 içerisine sokmaması hiç işten bile değil.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Spylce

Spylce

Avrupa 3.sü olarak gelen Spylce, bu şampiyona öncesinde Kore'de eğitim kampı düzenledi. Normalde grubun en zayıfı olarak gözükse de bu kamp ve sinerjileri sayesinde hala şansları bulunuyor.

Yıldız Oyuncu : Orta Koridor Sencux. Bu mevsim hem sezon içerisinde hem de play-offlar esnasında bize potansiyelini gösteren oyuncu bu şampiyonada hem kendisi parlayıp hem de takımını galibiyete ulaştırabilecek mi?

D grubu için benim fikrim

Bir kere bu gruptan çıkamayacak takımlardan biri Splyce. Ayrıca ben Samsung'un hasbelkader kt Rolster'ı eleyerek bölgesinden çıktığını düşünüyorum. Tabi analiz-taktik vs. yaptılar ama bu sefer karşılarında belki de hiç tanımadıkları kadrolar, oyuncular ve takımlar olacak. O yüzdendir ki ne RNG ne de TSM karşısında pek bir şansları olmayacaktır. RNG ile TSM maçları hem aşırı zevkli hem de 1.nin kim olacağını belirleyen maçlar olacak.

Benim eyyorlamam bu kadardır :)

Not: D grubu için daha lolespor.com sayfasında yayınlanmadığı için sunucu görüşlerine yer veremedim.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın