Görüş Bildir
Haberler
Küçükken Dudu Peri'nin Evini Kıskananlar İçin: Airbnb'den Kiralayabileceğiniz Birbirinden Güzel Şatolar

Küçükken Dudu Peri'nin Evini Kıskananlar İçin: Airbnb'den Kiralayabileceğiniz Birbirinden Güzel Şatolar

Beyza
07.05.2023 - 15:02

Küçükken en az bir kere de olsa Sihirli Annem izlediyseniz eminiz ki Dudu Peri'nin şatosuna gıpta ile bakmışsınızdır. Eğer bir şatoda yaşamak en büyük hayalinizse Airbnb üzerinden kiralayabileceğiniz birbirinden güzel bu şatolara mutlaka göz atmalısınız. İşte sizin için derlediğimiz göz alıcı şatolar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Grand Castle:

1. Grand Castle:

Bu şato Güney Fransa'nın Nouvelle - Asitaine bölgesindeki uzak bir köyde bulunuyor. Görkemli bir görünüme sahip olan bu şatonun tarihi ise 1300'lere kadar dayanıyor. Şatonun geniş ve lüks odalarında on sekiz kişiye kadar misafir konaklayabiliyor. Aynı zamanda şatonun sahip olduğu mutfaktan kraliyet bahçesini izlemek mümkün. Bu heybetli ve eşsiz şatonun günlük kira bedeli ise 27 bin TL'den başlıyor.

Şatoyu daha detaylı görmek için tıklayınız.

2. Kilcolgan Kalesi:

2. Kilcolgan Kalesi:

İrlanda'da bulunan Kilcolgan Kalesi geniş yemek alanları ve bahçeleri ile misafirlerine eşsiz bir yaşam alanı sunuyor. Atların sahada rahatça koşturabileceği bu şato sakinliği ve 9 dönümlük büyük arazisi ile huzurlu yürüyüşler için oldukça ideal. Eğer tarih seviyorsanız şatonun eski kitaplarla dolu kütüphanesi de mutlaka ziyaret edilmeli. Ziyaretçilerine birçok imkan sunan şatonun günlük kira bedeli ise 12 bin TL'den başlıyor. 

Kaleyi daha detaylı incelemek için tıklayınız.

3. Gerçek Peri Şatosu:

3. Gerçek Peri Şatosu:

Evet ismini yanlış duymadınız! Bu şatonun ismi gerçek peri şatosu çünkü içerisi perilerin yaşayabileceği kadar eşsiz bir güzelliğe sahip. Toskana'nın göbeğinde, Floransa ve Siena arasında yer alan bu şato zeytin ve üzüm bağları ile çevrilidir. 5 çift kişilik yatak odasına ve 6 adet banyoya sahip olan bu devasa şato etkinlikler için de düğünler için de tercih edilebilecek en güzel mekanlardan bir tanesi. Aynı zamanda şatonun küçük özel kilisesine doğrudan erişebileceğiniz muhteşem büyük bir avlu da var. Gerçek peri şatosunda bir gün geçirmek için ödemeniz gereken ücret ise yaklaşık 16 bin TL.

Şatoyu daha yakından incelemek için tıklayınız.

4. Le Châtelet Thilouze:

4. Le Châtelet Thilouze:

Buraya girdiğiniz anda Loire Şatosu'nun kalbinde yer alan 16. yüzyıla ait, 300 yıldan beri aynı aileye ait küçük bir tarihi eser sizi karşılıyor ve Rönesans kalesi hendekleri, taretleri ve ok yarıkları ile benzersiz bir deneyim yaşamanızı sağlıyor. Tüm olanaklara sahip olan bu şato en eşsiz günleriniz için size eşlik ediyor. Görkemli görünümü ile öne çıkan şatonun günlük kira bedeli ise yaklaşık 10 bin TL. 

Şatoyu daha yakından incelemek için tıklayınız.

5. Longecourt Kalesi:

5. Longecourt Kalesi:

Dijon'a 15 km uzaklıkta bulunan Château de Longecourt, özel günleriniz ya da tatilleriniz için mükemmel bir seçimdir. Bu şato sizi en sıcak ve samimi hali ile karşılar ve şatonun mimarisi sizi büyüleyebilir. Odaları dönem mobilyaları ile otantik bir şekilde dekore edilen bu şatoda eski dönemlerde yaşıyor gibi hissetmeniz oldukça normaldir. 3 bin TL'den başlayan fiyatlar ile bu şatoda zaman geçirmeniz mümkün.

Kaleyi daha yakından incelemek için tıklayınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Eski Papaz Evi:

6. Eski Papaz Evi:

Küçük bir tepenin üstünde bulunan ve 500 m² bir alana sahip olan bu şato huzurlu yapısı ile sizi kendine aşık edebilir. Üzüm bağları ile çevrili bu şatonun kocaman havuzu ise yüzme deneyiminizi doruklara çıkartır. Harika bir görünüme sahip olan mekanın tek kötü yanı ise partilere karşı olması! Tarih kokan bu alanda bir gün geçirmek için ödemeniz gereken ücret ise yaklaşık olarak 20 bin TL.

Şatoyu daha yakından görmek için tıklayınız.

7. Château de Bourneau:

7. Château de Bourneau:

Château de Bourneau'nun 16 hektarlık özel parkı ve ormanlık arazisinde yer alan La Forêt kulübesi, kendi özel bahçesi, yüzme havuzu ve şöminesi ile hassas bir şekilde Château'ya dönüştürülmüş bir fırın olarak karşınıza çıkıyor. Bozulmamış Vendéen kırsalında doğaya harika bir kaçış sunan ve aileniz veya arkadaşlarınızla sakin bir zaman geçirmeniz için mükemmel bir yer olan bu şatoya bayılacaksınız. Burada görkemli kırsal kesimi keşfedebilir veya ateşin yanında iyi bir kitapla anın tadını çıkarabilirsiniz. Bu alanın tadını çıkarmak için ödemeniz gereken ücret ise 9 bin TL'den başlıyor.

Şatoyu daha detaylı incelemek için tıklayınız.

8. Bagnara Kaleleri:

8. Bagnara Kaleleri:

Bu olağanüstü ortaçağ mülkü, imparator Napolyon Bonapart'ın soyundan gelen soylu aileye ait İtalya'daki en tarihi kalelerden bir tanesidir. İtalya'nın yeşil kalbi Umbria'nın yuvarlanan tepelerinde 1.500 dönümlük bir alana yerleştirilmiş olan bu şato doğal göllere, masal gibi manzaralara da ev sahipliği yapar. Bu mekan büyük bir arkadaş ve aile grubu için mükemmel bir mekandır. Bol miktarda açık hava oturma alanı, panoramik manzaralı teraslar, çocuk oyun alanı, taş barbekü, bilardo masası ve tuzlu su sonsuzluk havuzu bulunan bu şatoda kötü zaman geçirmeniz neredeyse imkansız. Görkemli yapısı ile öne çıkan bu şatoda bir gün geçirmenin bedeli ise 50 bin TL'den başlıyor. 

Şatoyu daha yakından incelemek için tıklayınız.

9. Dollarberg Kalesi:

9. Dollarberg Kalesi:

Bu lüks şatoda 3 temalı yatak odası, bir sinema odası ve kulesi, özel çatı terası ve çevredeki kırsal kesimin ve Ochil Hills'in panoramik manzarası bulunur. Şatonun birkaç odasında kubbeli köşeler ve her pencerede ise olağanüstü bir manzara yer alır. 8 bin TL gibi bir kira bedeli ile bu şatoda bir gün geçirebilirsiniz.

Şatoyu daha yakından incelemek için tıklayınız.

10. Balintore Kalesi:

10. Balintore Kalesi:

Balintore Kalesi 1860 yılından beri misafirlerine ev sahipliği yapar. Uzak bir Highland Glen'de de yer alan şehir; tepe yürüyüşü, dağ bisikleti, kuş gözlemciliği ve atış alanlarına doğrudan erişim sağlayan eşsiz imkanlara sahiptir. Mutfak kanadındaki konaklama, binanın yüksek Viktorya dönemi karakterine uygun olarak yakın zamanda restore edilmiştir. Aileniz ya da arkadaşlarınız ile tercih edebileceğiniz bu eşsiz mekan en güzel anılarınıza eşlik eder. Şatonun günlük kira bedeli ise 6 bin TL.

Şatoyu daha detaylı incelemek için tıklayınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Château du Raysse:

11. Château du Raysse:

Château du Raysse, Dordogne'da büyüleyici bir Ortaçağ kalesi olan ve güzel kırsal bölgenin nefes kesici manzarasına sahip olan bir şatodur. Şatonun geçmişi 1155 yılına dayanır ve geçmiş tamamı ile tarihe gömülmüştür. Şatonun bünyesinde iki yüzme havuzu, muhteşem zeminler, iki mutfak, büyük salon, yemekhane, kütüphane, verandalar, balkonlar ve çok daha fazlası yer alır. Eğer bu şatoda bir gün geçirmek istiyorsanız ödemeniz gereken ücret ise yaklaşık olarak 32 bin TL.

Şatoyu daha detaylı incelemek için tıklayınız.

12. Chateau de Farcheville:

12. Chateau de Farcheville:

Chateau de Farcheville'de 22 yatak odası ve 34 banyo bulunur. Şatonun içerisinde salonlar, tiyatro, hendek, çatı katı, şapel, havuz ve spa, bahçeler, göller ve süitler yer alır. Şatonun en ilgi çekici kısmı ise gizli kapılar, gizli geçitler ve gizli odalardır. Mutlaka ziyaret edilmesi gereken bu şato imkanları ile mükemmel zaman geçirmenizi sağlar. Bu güzel alanda bir gün geçirmenin bedeli ise yaklaşık 406 bin TL.

Şatoyu daha detaylı incelemek için tıklayınız.

13. Castle Vineyard:

13. Castle Vineyard:

Bu şato tam yedi yıl boyunca inşa edildi ve 2022 yılında resmi olarak halka açıldı. Toskana'yı özel olarak görmek ve ziyaret etmek isteyen kişiler için ideal bir tercih olan Castle Vineyard etkileyici görünümü ve yirmi dönümlük arazisi ile aradığınız her şeyi sunar. Bu güzel alanda bir gün geçirmenin bedeli ise yaklaşık 14 bin TL.

Castle Vineyard'ı daha detaylı incelemek için tıklayınız.

14. Fenton Kulesi:

14. Fenton Kulesi:

Fenton Tower, başlangıçta 1570 yılında inşa edilmiş ve 13 misafire kadar lüks konaklama sunmak üzere restore edilmiş olan 5 yıldızlı özel bir kullanım mülküdür. Edinburgh'un sadece 20 mil doğusunda Gullane ve North Berwick arasında yer alan 16. yüzyıl kulesi tatil yapmak ya da kafa dinlemek için mükemmel bir yerdir. 54 bin TL'den başlayan fiyatlar ile bu görkemli şatoda bir gün geçirebilirsiniz. 

Fenton Kulesi'ni daha detaylı incelemek için tıklayınız.

15. Galbino Kalesi:

15. Galbino Kalesi:

Galbino, büyüleyici Anghiari köyünden sadece birkaç kilometre uzaklıkta, doğanın ortasında bulunan büyüleyici bir 16. yüzyıl kalesidir. Bu şato orman ve tarlalar ile çevrili bir tepede bulunur. Eğer dinlenmeyi, doğayı keşfetmeyi ve yeni kültürel alanlar görmeyi seviyorsanız bu şato tam size göredir. Şatonun bir günlük kira bedeli ise 25 bin TL'den başlıyor. 

Galbino kalesini daha detaylı incelemek için tıklayınız.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fibunacci

Konaklamaya açık mı acaba bunların hepsi görseller süper ama bi gece geçirmek lazım içinde :)