Görüş Bildir
Haberler
Kuantum Algı Testine Göre IQ Puanını Söylüyoruz!

etiket Kuantum Algı Testine Göre IQ Puanını Söylüyoruz!

Bu kuantum algı testi diğer algı testlerinden farklı olarak sağ ve sol beyinlerimizi eşit olarak test ediyor. Teste başlamadan önce dikkatinizi toplayın! Hazırsanız; 

Haydi teste!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini söyler misin?

2. Şimdi de yaşını söyle bakalım.

3. Öncelikle, görselde kaç tane kaplan kafası görüyorsunuz?

3. Öncelikle, görselde kaç tane kaplan kafası görüyorsunuz?

4. Peki burada soru işareti yerine gelecek sayı kaçtır?

4. Peki burada soru işareti yerine gelecek sayı kaçtır?

5. Imm... Görselde kaç tane at görüyorsunuz?

5. Imm... Görselde kaç tane at görüyorsunuz?
İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Burada kaç tane "D" harfi görüyorsunuz?

6. Burada kaç tane "D" harfi görüyorsunuz?

7. Dikkatli bakın! Görselde gördüğünüz kutucuklardan hangisi daha hızlı ilerliyor?

8. Evet, görsele 2 sn. boyunca odaklan! İlk bakışta ne gördün?

8. Evet, görsele 2 sn. boyunca odaklan! İlk bakışta ne gördün?

9. Görselde gördüğünüz şekiller hangi yöne doğru hareket ediyor?

9. Görselde gördüğünüz şekiller hangi yöne doğru hareket ediyor?

10. Ve son olarak, bu karmaşık görselde ilk bakışta ne gördüğünüzü söyler misiniz?

10. Ve son olarak, bu karmaşık görselde ilk bakışta ne gördüğünüzü söyler misiniz?
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Üstün zeka: 145 - 160 arası!

Senin hem sağ hem de sol beynin inanılmaz derecede iyi çalışıyor. IQ puanın üstün zeka derecesinde diyebiliriz. Analitik düşünce gücün, görsel zekan ve hızlı algılaman sayesinde IQ puanın tam 145 - 160 arasında diyebiliriz. Beyninin her iki tarafını da etkin bir şekilde kullanabilme gücüne sahipsin. Hem sayısal hem sözel hafızan gelişmiş durumda. Bu sayede çok fazla veriye ihtiyaç duymadan kendi kafanda hesap kitap yapabiliyorsun. Sayısal konularda aklından hemen çözümleme yapabiliyorsun. Sözel konularda da ezber değil tam tersine direkt olarak anlıyorsun ve bir daha unutmuyorsun. Hem IQ hem de EQ zekan oldukça gelişmiş düzeyde olduğu için 'üstün zeka' derecesi arasında yer alıyorsun.

Üst düzey zeka: 130 - 145 arası!

Senin IQ seviyen 2. derecede diyebiliriz. Yani üst düzey zeka grubunda yer alıyorsun. Beyninin her iki tarafını da etkin kullanabilme yeteneğine sahipsin. Görsel analizin bir ressam gibi gelişmiş düzeyde açıkcası. Fakat senin sayısal zekan, sözel zekandan daha çok gelişmiş durumda. Yani sol beyninin daha fazla geliştiğini söyleyebiliriz. Bu da demek oluyor ki; hem sayısal hem iletişimsel hem de sebep - sonuç ilişkisini çok güzel kuruyorsun. Mantığın duygularından bir tık daha baskın açıkcası. Ortadaki problemi analiz edip sonucuna rahatça ulaşabiliyorsun. Yani tüm bunlar senin  2. derece 'üst düzey zeka' grubunda yer aldığını söylüyor. Bu durumda da söz konusu IQ puanının 130 - 145 arası olduğunu söyleyebiliriz.

Yüksek zeka: 115 - 130 arası!

Senin IQ seviyen 3. derecede diyebiliriz. Yani yüksek zeka grubunda yer alıyorsun. Bu durumda söylenilen şeyleri çok çabuk kavrama yeteneğine sahipsin. Aynı zamanda  geniş bir kelime haznenin olduğunu söyleyebiliriz. Tabii her şeyi merak etme gibi bir huyun da var. Bu da senin her konuda bilgi sahibi olmak istediğini gösteriyor.  Görsel analizinin çok güçlü olmakla birlikte hayal dünyanın da oldukça geniş açıkcası. Gözlem yeteneğinle birlikte en ufak ayrıntıları bile fark edebiliyorsun. İnsanlarla arandaki ilişki de oldukça akışkan bir şekilde ilerliyor. Yani sen 3. derece yüksek zeka grubuna aitsin. IQ puanın ise 115 - 130 arası!

Ortalama zeka: 85 - 115 arası!

Senin IQ seviyen 4. derecede diyebiliriz. Yani ortalama bir zekaya sahipsin. Gerek görsel gerek sayısal anlamda zekan ortalama düzeyde diyebiliriz. Sayısal anlamda olayları hemen kavrayamıyorsun ama üzerinde durup yeterince çalıştığında herkesten daha iyi olabiliyorsun. Yani şu demek; her şeyi anında kavrayamıyorsun, üzerinde durup emek sarfetmen gerekiyor. Bu her anlamda değil. Sadece sayısal analiz gerektiren konularda geçerli. Sözel anlamda daha iyisin. Yani beyninin sağ tarafını daha baskın bir şekilde kullanıyorsun. Bundan dolayı 4. derede olan 'ortalama zeka' grubunda yer alıyorsun. IQ puanın da 85 - 115 arası!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1055
406
227
64
48
26
16
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ali Saldık

145-160 ne aq einstein'ın kayıp yeğenleriyiz de bizim mi haberimiz yok?

Pasif Kullanıcı

Bu kadar zeki olsak burda işimiz ne allasen! Moralimizi mi düzeltiyosunuz aklınızca?

Jesus Cry

bu gün de einstein gibi hissettirdin onedio tşk sdfasdfsd