Görüş Bildir
Haberler
'Gönüllü Aşı Olmaz İstiyorum' Diyenler İçin Başvuru Şartlarını Açıklıyoruz

'Gönüllü Aşı Olmaz İstiyorum' Diyenler İçin Başvuru Şartlarını Açıklıyoruz

Sunay Korkmaz
25.11.2020 - 20:57

Bakan Fahrettin Koca son vaka sayılarını açıkladı ve Koronavirüs aşısı ile ilgili son gelişmeleri paylaştı. Koca, açıklamasında öncelikli aşılanacak kişilerin 'Sağlık çalışanlarımızdan başlamak üzere riskli gruplar ve enfeksiyonu yayma potansiyeli yüksek olan kesimler ' olacağını söyledi. Peki Koronavirüs aşısı için nasıl başvuru yapılır? İşte Sağlık Bakanı'nın yaptığı son açıklama...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Koca'nın Son Aşı Açıklaması

Bakan Koca'nın Son Aşı Açıklaması

Bakan Koca'nın Koronavirüs aşısı ile ilgili yaptığı son açıklama şöyle;

'- Biz aşı üreten tüm firmalarla iletişim halindeyiz. Vatandaşımıza uygun bulduğumuz aşının etkinliğini ve güvenirliliğini önemsiyoruz. Bunları erken dönemde tedarik edip vatandaşlarımızla buluşturmak istiyoruz. Bizim bu dönemde Snovak(Çin aşısı) dediğimiz inaktif aşıyla diyaloglarımız devam ediyor. Bir sözleşme yapıldı. Aralık, ocak ve şubat ayında bir sorun olmazsa yapılan sözleşme ile 50 milyon aşı için imza atıldı. 

- Aralık ayında asgari 10 milyon olmak üzere, ama 20 milyon hedefliyoruz. Ocak ayında 20 milyon. MRNA aşısı için de aralık ayında 1 milyon, devamında da 25 milyona kadar aşının verilebileceği şeklinde görüşmelerimiz devam ediyor. Rusya ve diğer aşılarla da irtibat halindeyiz. Önemli olan, çok erken dönemde güvenilirliğini ve etkinliğini bildiğimiz aşılarla başlayalım istiyoruz.

- Muhtemelen 11 Aralık gibi bu aşı takvimi başlanabilir diyebilirim, bir aksilik olmazsa. Yerli aşılarla ilgili inaktif olan 4 tane aşımız var. 1 tanesi faz çalışmasına geçti. 44 gönüllü vatandaşımıza yapıldı, herhangi bir sorun görülmedi. En geç nisan ayında uygulamaya geçeceğimizi düşünüyorum. Birden fazla yerli aşımız olacak.'

Koronavirüs Aşısı Önce Kime Yapılacak?

Koronavirüs Aşısı Önce Kime Yapılacak?

Bilim Kurulumuz aşının öncelikli kime yapılacağı konusunda çalışıyor.  Sağlık çalışanlarımızdan başlamak üzere riskli gruplar ve enfeksiyonu yayma potansiyeli yüksek olan kesimler. Şoförler, berberler, kuaförler gibi hizmet sektörü de yer yer devrede oluyor olacak. Vatandaşımızdan hiçbir ücret almayacağız.  Dünyada aşı fiyatları belli 10 dolar olan var 12 dolar olan var. Biz fiyatından öte güvenirliliğini önemsiyoruz. Riskli gruplara ücretsiz yapacağız. Vatandaşımız farklı bir aşıyı almak isterse onun önünü de üst limit koyarak eczanelerde satışına izin vererek açmış olacağız.

Koronavirüs Aşısı için Nasıl Gönüllü Olunur?

Koronavirüs Aşısı için Nasıl Gönüllü Olunur?

Bakan Koca'nın açıklamasına göre; (Çin menşeli Sinovac aşısı) yapılan sözleşmeyle aralık, ocak ve şubat ayında toplam 50 milyon doz aşı için imza atıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 15 Eylül’de Türkiye'de Faz 3 çalışmalarına başlanan Çin menşeli koronavirüs (Covid-19) aşısı, sağlık çalışanlarından sonra gönüllü vatandaşlar üzerinde de uygulanmaya başlıyor. 18-59 yaş arası, daha önce Covid-19 geçirmemiş vatandaşlar, https://covid19asi.calismasi.info adresinden veya 0850 811 18 80 telefon numarasını arayarak gönüllü olabilecek.

Koronavirüs Aşısı İçin Gönüllülük Başvuru Sayfası...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın